Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlaté obroučky brýlí - loupání

Od: tomkk® odpovědí: 11 změna:
Zdravím, syn se umanul na zlaté obroučky brýlí. Z těch, které jsme za nemalý peníz koupili posledně, se ale povrchová zlátá úprava začala ani ne po dvou letech v šupinách loupat a pod původní lesklou odloupnutou vrstvou hnusně černat (straničky se neloupou, jen obroučky). Nyní chce bohužel opět zlaté. Jaká je vaše zkušenost s životností zlatých obrouček? Tedy opravdu s lesklým kovovým povrchem barvy zlata, ne takový ten nazlátlý elox. Ovšem je otázka, jestli to vlastně vůbec kov je, možná je povrch takový ten netrvanlivý poloplast, ale to snad nemůžou dávat na obroučky za několik tisíc, spíš to působí kovově..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

Marže na obroučky je několik tisíc procent. Nebo snad věříte tomu, že plastové obroučky z optiky jsou nějakým způsobem mnohonásobně kvalitnější než plastové obroučky z drogerie za 200Kč? Proč by jinak optiky lákaly na výrazné slevy obrouček, sleva tolik, kolik je vám let u Grand optical. I když dají výraznou slevu, pořád na tom kousku plastu či nekvalitního kovu vydělají.

Na brýlých jsou nejdražší skla. Obroučky seženete za pár stovek, ale skla za pár tisíc. Nejvýhodnější je vybírat v optice na malém městě, nebo obejít několik optik a ptát se hlavně na cenu brýlových čoček.

asd1
I ty skla mají marzi v tisících procent..
Co z levných je kvalitní těžko říct,pokud chceš kvalitu tak leda opravdu pozlacený nebo zlatý:D
Je i alternativa obkednat z " ciny",to co je tu za 5k je tam za pár stovek,jen si to nevyzkousis a je to loterie.. zadaný parametry skel + montaz umí vyrobit spravne.. nebo jen obroučky a skla do nich tady.
hodnocení

Netroufal bych si optika otravovat s vlastními obroučkami i skly. To je jak autoservis, oni žijí z té marže. Akorát u těch autodílů si netroufnou narazit víc jak desítky procent, protože eshopů s díly a ceníky je milion. U obrouček jsou to běžně mnohonásobky ceny a optici drží basu.
asd1

Naopak u autodílů přihodí obvykle 100% s tim že pokud díly od nich nechceš tak běž. Tak jsem šel *smich* a mám to levnější i o tu práci (a časově srovnatelný jako vozit auto do servisu a pak ho vyzvedávat). Nebýt e-shopů, tak jedna guma v pneuservisu nestojí 2k ale 5, a taky ještě nedávno nechceš gumy od nás tak si je nazuj kde chceš. V optikách to je podobný, spousta ti namontovat skla do tvých obrouček odmítne. Klasika, jde o snadný prachy za málo práce...

Souhlas s tim "syn se umanul" - pokud chce něco extra, tak by to mělo být "za něco" tj. brigáda, známky ve škole atd.

okula
hodnocení

0x

Brýle z Optiky mi vydrží léta, ty z drogerky cca půl roku max, spíš méně. Tak nevím, zda je to tak jedno, co a kde člověk koupí.

Doporučuji koupit opravdu zlaté brýle, když chce zlaté. Otec takové měl a vydržely mu celý život.

hodnocení

Po té zkušenosti jsem o jiných ani neuvažoval. :-D

hodnocení

Dříve jsem chodil do místní kamenné optiky, i když to bylo mnohem dražší. Byli ochotní i ochotně opravovali, měnili rozbité straničky, nebo samotná skla. Pak se ale začali chovat neochotně, opravy berou neradi a straničku nesehnali ani na půl roku staré obroučky. Kup si brýle za 7k a nazdar. Možná to není jejich chyba, prostě se trh posunul tímto spotřebním směrem, ale k objednat brýle na netu můžu i bez nich. Takže brýle z netu, plus jsem na alíkovi nakoupil sadu šroubků, sedýlek a hmoždnek a servis taky doma.

liska5
hodnocení

0x

Mně se loupou na tom středu na nose perleťově zelené, co stály přes 2 tisíce. To mne docela zaskočilo. Mám je teprve pár let a jsou z kamenné Optiky, co se honosí značkovými modely. Jiné, i levnější, jsem měla mnohem déle a nic. Vždy mi to něčím zalakují...

goo

Tak za 2 tisíce hlavně nejsou drahé brýle.

slovan
hodnocení

0x

Loupání, které popisujete je typické pro úpravy povrchu chromem. Vypadá to skvěle prvních pár měsíců, ale běda, když se plech či drát s takovým povrchem ohne nebo odře.

Ale přiznám se, že u brýlí jsem se s tímhle problémem nesetkal už léta. Zřejmě jsem bezděčně vždy koupil brýle z "masivního" kovu, který žádnou vrstvu na sobě nemá. Taky jsem vzal v posledních letech opět "na milost" plasty, které jsou trochu příjemnější v tom, že jakoby méně tlačí do kůže, jsou celkově víc ergonomické, než jakýkoli drát.

Taky stojí za to, najít si nějakou lidovou optiku a vyhýbat se snobským prodejnám, kde mívají přestřelené ceny a čím dál arogantnější přístup.

V neposlední řadě by stálo za zvážení, zda není zádrhel i v okolnosti "syn se umanul"... Ať si mládežník sežene peníze, když chce něco extra. Ale taky ať se naučí vážit si věcí. Ať se naučí i moudře vybírat v obchodě, přemýšlet selským rozumem, atd.

slovan
Apropo - co mají oloupané brýle společného s náboženstvím?
Nebo tím byla myšlena nějaká úchylka ( narcismus? ) ze které si dotyčný udělal své "náboženství"?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]