Nejste přihlášen/a.
Marže na obroučky je několik tisíc procent. Nebo snad věříte tomu, že plastové obroučky z optiky jsou nějakým způsobem mnohonásobně kvalitnější než plastové obroučky z drogerie za 200Kč? Proč by jinak optiky lákaly na výrazné slevy obrouček, sleva tolik, kolik je vám let u Grand optical. I když dají výraznou slevu, pořád na tom kousku plastu či nekvalitního kovu vydělají.
Na brýlých jsou nejdražší skla. Obroučky seženete za pár stovek, ale skla za pár tisíc. Nejvýhodnější je vybírat v optice na malém městě, nebo obejít několik optik a ptát se hlavně na cenu brýlových čoček.
Naopak u autodílů přihodí obvykle 100% s tim že pokud díly od nich nechceš tak běž. Tak jsem šel a mám to levnější i o tu práci (a časově srovnatelný jako vozit auto do servisu a pak ho vyzvedávat). Nebýt e-shopů, tak jedna guma v pneuservisu nestojí 2k ale 5, a taky ještě nedávno nechceš gumy od nás tak si je nazuj kde chceš. V optikách to je podobný, spousta ti namontovat skla do tvých obrouček odmítne. Klasika, jde o snadný prachy za málo práce...
Souhlas s tim "syn se umanul" - pokud chce něco extra, tak by to mělo být "za něco" tj. brigáda, známky ve škole atd.
Loupání, které popisujete je typické pro úpravy povrchu chromem. Vypadá to skvěle prvních pár měsíců, ale běda, když se plech či drát s takovým povrchem ohne nebo odře.
Ale přiznám se, že u brýlí jsem se s tímhle problémem nesetkal už léta. Zřejmě jsem bezděčně vždy koupil brýle z "masivního" kovu, který žádnou vrstvu na sobě nemá. Taky jsem vzal v posledních letech opět "na milost" plasty, které jsou trochu příjemnější v tom, že jakoby méně tlačí do kůže, jsou celkově víc ergonomické, než jakýkoli drát.
Taky stojí za to, najít si nějakou lidovou optiku a vyhýbat se snobským prodejnám, kde mívají přestřelené ceny a čím dál arogantnější přístup.
V neposlední řadě by stálo za zvážení, zda není zádrhel i v okolnosti "syn se umanul"... Ať si mládežník sežene peníze, když chce něco extra. Ale taky ať se naučí vážit si věcí. Ať se naučí i moudře vybírat v obchodě, přemýšlet selským rozumem, atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.