Nejste přihlášen/a.
Podle důchodové reformy, kterou představila vláda, důchodový věk se bude postupně zvyšovat podle principu 21,5 roku průměrně strávených v důchodu, dle dat o předpokládaném dožití.
V České republice je střední délka života mužů 76 let a žen 82 let ¹. Takže do důchodu budou moci muži odejít v 57 a ženy v 61 letech?
Tak tak, musíme počkat, až k tomu pustí někoho, kdo má aspoň 5 tříd základky. Poněvadž jsem se v minulém týdnu doslechl a dočetl, že
a) dnešních padesátníků se důchodová reforma vůbec nedotkne
b) odchod do důchodu se bude prodlužovat max. o 2 měsíce za rok
c) v žádném případě se nepůjde pod ročník narození 1965
Články jsem už nenašel, ale vidím "drobný" rozpor.
Jestli je vám pod 60 tak to vůbec neřešte - ještě se to desetkrát změní. Lze čekat jediné: posunování k 70 a dále. Jen by mě zajímalo, kde budou pracovat absolventi škol, když jim nikdo žádná další místa dalších x let neuvolní. Už teď je to problém a to nemluvím o přesluhovačích, kteří jedou v současnosti úplně s klidem i po 70ce. Pochopit lze obě strany (důchodci by nevyžili a absolventi jsou úplně bez peněz), ale je to začarovaný kruh.
A přitom je to tak jednoduchý. O řemeslníka nezavadíš. Já jsem s VŠ dělal 15 let (taky) na CNC, s CNC, na údržbě, zkrátka nejsou lidi. No a teď, když už zdraví není nejpevnější, stáhnul jsem se zpět do kanceláře, kde jsem začínal. Ale to by lidi museli mít vůli makat.
Ale to by lidi museli mít vůli makat.
Proč s Vámi musím souhlasit. Období pě let před odchodem do důchodu, to byl problém s lidmi, když měli pracovat. Páč přišel zákazník a oni chtěli sedět a čekat na jiného...ať tam jde kolega...
Měl jsem za to, že na trhu je nedostatek všeho snad kromě ekonomů a manažerů (za mých mladých let to byly jediné perspktivní obory, jít na řemeslo bylo naprosto nepříspustné, však také na učňácích byl ten největší odpad). Takže tady by problém vzniknout neměl. Akorát místo hromad těch, co blbě hledají práci by školy měly začít produkovat to, co se žádá. Ale školy produkujou to, co zase chtějí uchazeči.
Takže důchody budou i za 30 let a déle?
Budou pořád. Otáz/... u výši. A je také/...
Musíme jasně ukázat, že na důchody bude i v roce 2050
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.