Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V kolika letech se bude chodit do důchodu?

Od: xxx* odpovědí: 20 změna:

Podle důchodové reformy, kterou představila vláda, důchodový věk se bude postupně zvyšovat podle principu 21,5 roku průměrně strávených v důchodu, dle dat o předpokládaném dožití.

V České republice je střední délka života mužů 76 let a žen 82 let ¹. Takže do důchodu budou moci muži odejít v 57 a ženy v 61 letech?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne, tak to nebude, jak píšete.

Počkejte si na schvalovací proces, pak bude více info.

Tak tak, musíme počkat, až k tomu pustí někoho, kdo má aspoň 5 tříd základky. Poněvadž jsem se v minulém týdnu doslechl a dočetl, že

a) dnešních padesátníků se důchodová reforma vůbec nedotkne

b) odchod do důchodu se bude prodlužovat max. o 2 měsíce za rok

c) v žádném případě se nepůjde pod ročník narození 1965

Články jsem už nenašel, ale vidím "drobný" rozpor.

smode2
hodnocení

2x

Jestli je vám pod 60 tak to vůbec neřešte - ještě se to desetkrát změní. Lze čekat jediné: posunování k 70 a dále. Jen by mě zajímalo, kde budou pracovat absolventi škol, když jim nikdo žádná další místa dalších x let neuvolní. Už teď je to problém a to nemluvím o přesluhovačích, kteří jedou v současnosti úplně s klidem i po 70ce. Pochopit lze obě strany (důchodci by nevyžili a absolventi jsou úplně bez peněz), ale je to začarovaný kruh.

A přitom je to tak jednoduchý. O řemeslníka nezavadíš. Já jsem s VŠ dělal 15 let (taky) na CNC, s CNC, na údržbě, zkrátka nejsou lidi. No a teď, když už zdraví není nejpevnější, stáhnul jsem se zpět do kanceláře, kde jsem začínal. Ale to by lidi museli mít vůli makat.

Ale to by lidi museli mít vůli makat.

Proč s Vámi musím souhlasit. Období pě let před odchodem do důchodu, to byl problém s lidmi, když měli pracovat. Páč přišel zákazník a oni chtěli sedět a čekat na jiného...ať tam jde kolega...

smode2
Nikoliv. Znám několik lidí s VŠ co pracují rukama - ale na žl. Tam si totiž vydělají. Jenže podnikání není pro každého. Proč je dnes v módě za žádnou cenu u inzerce k hledání zaměstnanců neuvádět mzdu? Protože personalisté moc dobře vědí, že by se jim nikdo neozval. Pochopitelně. Za takovou almužnu, za kterou člověk nezaplatí pořádně ani kvalitní potraviny, natož vlastní bydlení a energie, se nikdo nepřetrhne. Až budou lidé zaplacení tak aby uživili sebe, manželku+2děti a měli důstojný samostatný život, pak ať si firmy stěžují. Do té doby ať jsou zticha. Kdyby ty pozice byly tak dobře placené, 1) nehledali by firmy nikoho. 2) zaměstnanci by se snažili si pozici udržet. Ale takhle to, víme, není :)
ml

Měl jsem za to, že na trhu je nedostatek všeho snad kromě ekonomů a manažerů (za mých mladých let to byly jediné perspktivní obory, jít na řemeslo bylo naprosto nepříspustné, však také na učňácích byl ten největší odpad). Takže tady by problém vzniknout neměl. Akorát místo hromad těch, co blbě hledají práci by školy měly začít produkovat to, co se žádá. Ale školy produkujou to, co zase chtějí uchazeči.

vrabec
hodnocení

1x

Tazatel neví, co znamená pojem "průměr".

ml
hodnocení

1x

Tak předně se už mnoho let propaguje genderové vyrovnání. Takže ať to bude jakkoliv, budou obě pohlaví chodit stejně, jinak hrozí sankce od genderového výboru EU.

hodnocení

0x

Co nejpozději, aby zbylo na důchody těch, co jsou v důchodě i více než 30 let.

nesmíte myslet jen na sebe...:)

Takže důchody budou i za 30 let a déle?

Budou pořád. Otáz/... u výši. A je také/...

Musíme jasně ukázat, že na důchody bude i v roce 2050

ml

Spíš aby zbylo víc na důchody poslanců, kteří si odhlasujou, že práce poslance je náročností na úrovni horníka a budou chodit v 50.

michalverner
hodnocení

0x
Stát by měl zakázat smrt dokud člověk neodvede požadovanou sumu.Pokud by člověk neuposlechl a dovolil si zemřít, přešlo by doplacení sumy na pozůstalé s nějakou tou sankcí za předčasnou smrt...
Tomu se říká reforma.

Proč?

Stačí nasypat popel do přesípacích hodin a zbytek si odpracovat*smich*

Co říkal MUDr. Josef Štrosmajer, sestře Martě Huňkové?

Pane @milane už si to tak přesně nepamatuji, něco o včelkach a medu? *smich*

Pane Juro, bylo to něco jiného, ale to nevadí...

18.05.23 20:04
:-D
007cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]