Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má být Ukrajina v NATO?

Od: andrea2® odpovědí: 56 změna:

Dlouho jsem byl přesvědčen, že nikoliv. Pak jsem si dotáhl a přečetl několik knížek z historie a už své ne tak jednoznačně nevidím. Rusko chtělo a chce vyvážet komunismus s hlavním městem Moskva tam, kam až mu to dovolíme. Souhlasíte?Jasně, oponenti poplivou Ameriku. Ale Amerika má alespoň vysokou životní úroveň a demokracii.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

56 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Nemyslím si, že Rusko by po porážce Ukrajiny chtělo expandovat dále, jelikož mám jiný pohled na to, proč Rusové zaútočili, ale to jsem jeden z mála. Nikdo do toho moc nevidí, zpravodajské informace obyčejné veřejnosti nejsou poskytnuty, takže víme zcela prd. Každopádně je jasné, že otázka vstupu Ukrajiny do NATO je pro Rusko nepřijatelná, zatímco pro Západ jistou příležitostí.

Je nás víc...

007cz
Není třeba tohle jeden z důvodů nesmyslné války?
novinky.cz/...
Nepřipomíná vám to něco?

Ano, to je nejpravděpodobnější varianta. Satana je třeba zastavit, nebo snad chcete peklo na zemi? (Facepalm)

hodnocení

8x
Ano. Ale ještě par let uplyne než se tak stane.
andrea3
Do té doby žádná Ukrajina už nebude, bude tam Ruská federace, naštěstí. Ale ta tam samozřejmě byla vždy takže se pouze vše vrátí do starých kolejí. Zapomínáte na Oděský masakr, kdy pravoslavný pluk Azov vraždil domorodé Rusy? Ano přesně tak nenarodili se jako Ukrafašisti. *blee* rok 2014 flastenci *blee*

Ukrajina byla vždy ruská?

Nebyla, ale nejspíš je irelevantní poukazovat na tak dalekou minulost, což je vždy argument chytrolínů. Je třeba v potaz brát novější historii, vždyť uskupení zemí nebylo v tomto kontextu... Jinak nevim, jestli je Ruská federace na Ukrajině štěstí, ale to je otázka budoucnosti a ukrajinců.

Ukrajina nebola vždy ruska,asi od 1991 je samostatná.

andrea3
No jistě tak furt neřešte že minulý rok Rusko napadlo Ukrajinu vždyť to je minulost. Ách jo to vše o vás vypovídá. Co bylo to už neexistuje, nyní budeme se systematickou šikanou snažit Rusko vyšachovat. Radši levný plyn, elektřina a vlastně úplně vše než kuřata s Růstovým hormonem a salmonelou a toxické obilí. Hlavně ať máme plné papuly že nás to zabije dříve? Nojo vždyť to je minulost to neřešme hlavně že jsme se o 2 kč levněji najedli .
Tak jak se posunuje frontová linie tak se u civilního obyvatelstva se jasně ukazuje kdo chce patřit k evropě a kdo k ruské federaci.
Ruská nebyla, ale proruská ano do roku 2014. Pak byla prozapadni=protiruska.

michalverner
hodnocení

5x
Jen tak na okraj...co jsem v USA osobně viděl mělo k vysoké životní úrovni velice daleko (na jednoho s obrovským majetkem připadají stovky bezdomovců a tak v průměru oficiálně to tak hrozné není). Lidé ve střední třídě sice mají domy a určitý životní standart ovšem je to vykoupeno tím, že jsou nuceni mít několik prací od rána do večera a rodina či děti jdou na druhou kolej a defacto v rodině jeden nezná druhého.Dítě vlastně vyrůstá mimo rodinu. Mmj. dle žebříčků ČR má životní úroveň oproti USA vyšší a jak to zde vypadá víme.Co se týká té "USA demokracie" tak podle toho co jsem viděl nevím co si pod tím vlastně konkrétně představit.Co jsem měl tu čest hovořit s "domorodci" tak oni si pod pojmem demokracie představují hlavně možnost získat majetek popř. možnost vyjádřit svůj názor na např. politiku ovšem s tím, že jejich názor v tomto stejně nikdo nebere vážně a pokud ano, tak se dotyčný dostává na tenký led a může být za toto z komunity vyloučen.Názory na činnost policie, etnika, homosexuální vztahy apod. je naprosté tabu.Ve finále tedy raději všichni mlčí.Jinak co se týká zákonů tak Vás ubezpečuji že ty by u nás neprošly ani náhodou. Bizár střídá bizár.Jeden se soudí s druhým kvůli kdejaké banálnosti.Např. policie toleruje fetující na ulicích, ovšem za parkování obrovské pokuty.Jeden si píchá na chodníku drogy to je v pořádku protože na to má nárok (asi demokracie), ale nedej bože na někoho divně koukat. Čtvrti velikosti našich měst kam Vám policie nedoporučuje chodit (asi demokracie),ostnaté dráty a mříže na oknech rodinných domů z důvodu kriminality.Je nepředstavitelné aby si dítě hrálo samo venku před domem.Zakladní hygienické návyky chybí jelikož je nedemokratické někomu nařizovat umýt si třeba ruce.Vykradené auto nikdo neřeší protože nejde o nic neobvyklého. Děkuji...o tuto demokracii fakt nestojím.
Co se týká Ukrajiny tak nevidím jediný důvod proč by se Ukrajina měla stát členem.Přínos nula, bordel, korupce, černá díra na peníze... .
amater*

Ta poslední věta je zajímavá. Sedí i na Česko a Slovensko.

Že jste byl v USA je fajn pro zkušenosti, bylo nás tam po roce 89 hodně. Není třeba USA za každou cenu vyzdvihovat do nebes ani shazovat, jak to děláte kdovíproč vy. Řeč je o Ukrajině.

michalverner
Amater...hned na začátku uvádím "jen na okraj".To z toho důvodu, že sám tazatel USA uvádí a o USA hovoří.Jinak jak uvádíte to, že to sedí i na ČR aj.. Ano a právě proto není třeba ony "černé díry" ještě množit.Navíc po tom co se tam momentálně děje bude tento stát z tohoto pohledu na špičce.
007cz
Verner, zajímavé čtení, určitě se najde někdo kdo tomu bude věřit.
michalverner
007...Víra není třeba.Lepší je se přesvědčit na vlastní oči osobní návštěvou oněch destinací a pro ty co neradi cestují nebo nemohou doporučuji stovky videí běžně dostupných na internetu.Dnes se v těchto místech nachází mnoho "influencerů" kteří tamní poměry rádi sledují a natáčí.
007cz
Od roku 93 létám za rodinou do Burbank v LA celkem pravidelně. Děti tam několikrát strávily prázdniny. Možná proto jsou mi ty vaše ultralevicové pohádky opsané z YouTube k smíchu.
mad

V akademicke sfere USA ale to ultralevicactvu primo buji...

Kazdopadne dotaz byl na UA a tito do Nato zatim nepatri. Jen to prileje oleje do ohne. Byly nejake dohody a kdo je porusil? Ustoupit musi obe strany, nebo se budou valecni stvaci pakovat a pakovat.

michalverner
007...myslíte že se v USA dozvěděli že přijetím a vše byla inscenace? Že lidé kteří semnou hovořili byli herci, ulice ve městech byly kulisy, všechna videa která kolují na internetu jsou výplodem jakéhosi spiknutí a dotazovaní jsou placeni? To jsem netušil. Já myslel, že kamarád u kterého jsem tam bydlel hovořil pravdu ale když to říkáte Vy tak to vše bude jinak.
gusta
Agenta nepřesvědčíš,ten to nechce vidět.,ty stanové tábory v centru LA to je taky internetový výmysl
.
007cz
Verner, já nic netvrdím, já se jen usmívám nad vašimi zážitky z cest po YouTube. Jinak, končím debatu mimo téma.
michalverner
007...tak Vy něco nejprve tvrdíte, ale přitom pak zase píšete že vlastně nic netvrdíte. Vaše myšlenkové pochody korespondují s názory.
Ja mam treba znamou ve vegas a ta malem dostala kudlu mezi zebra na pumpe za mestem , potom v praci u baru pistole mezi ocima. Pry je to tam raj na zemi, americky sen. Tohle se samozrejme nedeje vsude, agent lita na lepsi mista.

honzo, ale to je i v ČR.

michalverner
Milancukrar...kde v ČR je toto chování na denním pořádku?
amater*

Michalverner, ve svém příspěvku ironicky komentujete slovo demokracie, opakovaně. Vadí vám demokracie, je vám bližší totalita nebo proč to děláte?

jendad

michalvernerTo , že zde byl pořádek a klid je spíše zásluhou historie (totality) . Ale jde o trendy. Příjmové nužky se rozevírají a tedy bohatší investují do vzcného zboží. USA to má za staletí vyřešeno daňovým systémem . Ale u nás se teprve vlak rozjíždí . Vše u nás bylo zprivatizováno , a teď se začnou stahovat peníze ze společnosti a přesunovat k vrcholu pyramidy . Stačí se podívat na statistiky a z toho vyplývající trendy . USA pruměrná dostupnost bydlení 4 roční platy , u nás 15 ročních platu . Počet vydaných stavebních povolení je v USA na přepočet obyvatel třikrát větší než u nás . Pruměrná podlahová plocha v USA je 220m2 , u nás třetinová . Na začátku roku 2020 bylo ve Spojených státech podle webu endhomelessness.org přes 580 tisíc osob bez domova. U nás jsem dohledal na wiki . , že v roce 2016 bylo spočteno 68,5 tisíc bezdomovcu . Jenže američanu je 33 x více než u nás . Tedy na jednoho amerického bezdomovce vychází 3 bezdomovci naši . To je ten náš sociální stát .A bude huř . Americký daňový systém je paradoxně sociálnější . Tím , že daní minimálně spotřebu (nízká daň z obratu) , tak daníte málo nízkopříjmové . Naopak většinu majetku vlastní bohatí , ale obce jsou financovány z majetku . Tudíž zase naopak daníte bohaté . Přesně obráceně jak u nás kde je zdanována spotřeba a naopak majetek minmálně . Tedy rozpočty u nás plní plebs . Korporátní daně jsou v USA vyšší než u nás , a nemluvě o progresi z příjmu .My jsme tedy dańový systém přetvořili podle východního vzoru a sociální západní orientaci jsme odsoudili . A to se bude postupně projevovat do velkých extrému . Bude to sice trvat pár desítek let a školství , které je u nás elitářské tomu dá hřebíček do rakve.

A poznámka na konec k fetákum . Známá na soudu (zapisovatelka) je zděšená z obrovského nárustu těchto fetáku . Jak říká je to masakr co se děje . A to je další problém co je pod povrchem .

Pane Michale, kde psal pan Honza "na denním pořádku"? Já to nevidím.

Nepsal jsem nic takoveho a chtel jsem jen poukazat na to, ze ne vse je tam zalite sluncem. Vegas je jedno z nejnebezpečnějších mest usa. Budme radi za to, jak to mame tady. Tam se musi clovek o sebe postarat a nekdy to je narocne. Vekova diskriminace atd.
michalverner
Milancukrar...tak na mnoha místech USA jsou podobná napadení na denním pořádku (myslím, že zrovna minulý týden běžela v tv reportáž o střelbě a místní obyvatelka konstatovala že není týden aby se nestřílelo-prý je to naprosto běžné) a Vy píšete že je to i v ČR.Já se tedy ptám kde.

Pane Michale, Vy chcete srovnání trestných činů ČR versus Amerika?

Ale to snad nemyslíte vážně.

michalverner
Milancukrar...to nikoliv.Pouze poukazuji na to, co je v USA pokládano za běžné a co je tazateli vzorem.Drogy a střelba na ulicích, strach pustit dítě po škole před barák, oblasti kam raději ani policie nejezdí, krádeže které jsou v takové míře že je nikdo už ani neřeší, tisíce psychicky narušených z fetu potulujících se po venku, gangy, (očividně) náctiletí kterým za pasem koulá pistole, po cestě po chodnicích neustále smrad z fetu a trávy,před barákem cely den postavá (prý místní vyhlášený) prodejce v doprovodu na první pohled štětek, všude po zemi inekční stříkačky... .Když chci jít ven tak slyšim "tady nechoď,támhle nechoď, tam je to o hubu". To se bavím o situaci ve dne.V noci je to ještě horší.Děkuji,ale na "dovolené" mi to stačilo.

petrm
hodnocení

5x

NATO chápu jako společenství zemí, které se zaváží dodržovat určitá pravidla, v první řadě vzájemně si pomáhat při ohrožení nebo napadení. Z tohoto pohledu bych byl pro přijetí jakékoli země, která se těmito pravidly chce řídit. Pokud si někdo představuje "jsem členem, tak se o mě postarejte", tak bych váhal. Ale mám obavu, že všechna velká společenství založená na demokratických principech (EÚ, OSN,...) jsou málo operativní, každé rozhodnutí trvá dlouho a je složité.

Co se týká Ruska a Putina, myslím že se nejednou jasně vyjádřil, že nesouhlasí s uspořádáním Evropy a světa po roce 1989 a chtěl by ho vrátit před tento rok. Mám obavu, že je tato myšlenka jen tak nepřejde. Ukrajina je jen jeden z kroků k získání ztraceného vlivu.

amater*
hodnocení

3x

Z mého laického pohledu Ukrajina do NATO ne, nikdy se neví, zda tam volby nevyhraje nějaký proruský otrok, je díky SSSR až příliš provázaná s Ruskem a pak by mělo Rusko vliv v NATO, což není nejlepší situace. Ale rozhodně smlouvy s Ukrajinou v oblasti ochrany jejího území, podpory proti agresím a okupacím, aby si Rus nemyslel, že tam může jen tak vtrhnout.

hb44
hodnocení

3x
Ne, nechci 3. světovou.
amater*

Té se obětováním jedné země nevyhnete. Ty zkušenosti jsou pořád dost čerstvé, zrovna tento týden se slavil konec té minulé.

3. a ani 4 sv.V již nemůže být a nebude protože již první minuty či sekundy proběhly ! mAximálně až ta v pořadí PÁTÁ !

pepyk
hodnocení

2x

Nemám právo do teho Ukrajině kecat, jestli chcou nebo nechcou do NATO, je to na nich

Dotaz byl jiný. Máte právo se vyjádřit, ale pokud nechcete nemusíte

pepyk

Ano otázku, zda Ukravině bychom měli povolit přístup do NATO jsem si přečetl. A odpověď je, když chcou, tak by měli být v ní, když nechcou, tak je nenutím být členem. Je to na nich, nebudu jím říkat, co by měli dělat, mají vlastní vůli.

Pepyku, chápu Vás, je to jen na Ukrajině, ale fakt dotaz zněl jinak.

Má být Ukrajina v NATO?

hodnocení

2x

Ano, pokud budou chtít...

007cz
hodnocení

2x
Pokud chceme zabránit ještě většímu válečnému konfliktu, potom je žádoucí aby Ukrajina v NATO byla.

ben®
hodnocení

1x
Dobry den, jednou Ukrajina urcite do NATO vstoupi, resp. bude o ten vstup usilovat a pokud tomu nebude branit napr. Turecko nebo Madarsko, tak se stane jeji armada, se svou soucasnou valecnou zkusenosti, prinosem tohoto obranneho uskupeni. Zdravim!

A odkedy je NATO obranné zoskupenie? Máte čudné názory na obranu. No skúste povedať,že kto už napadol NATO,keď už bojujú po celom svete.

ben®

slavco31 - od 4. dubna 1949 (stačilo několik kliků na Googlu) .

kveta1
hodnocení

1x
Nemá. Mezi NATO a Ruskem by měla být "nárazníková" zóna. Bohužel teď už to je zřejmě nereálné (např. Finsko).

měla být "nárazníková" zóna

Proč? A jak velká?

Děkuji

kveta1

@milancukrar Protože to Rusku bylo slíbeno - hranice NATO se nebudou přibližovat, a protože je zbytečné vyvolávat další napětí. Tady jde o to, aby "náraznikové" země byly v bezpečí a to jim garantovalo jak NATO, t ak Rusko (+ všechny ostatní významné mocnosti). Obě tato uskupení by se měla tyto země "hýčkat" (dotovat, zvýhodňovat, chránit). Bohužel některé "náraznikové" země byly součástí SSSR a tam je zakopaný pes - doba existence říše zla je zřejmě nekonečná i po jejím oficiálním zániku. Ale je to jejich věc, jak si ten zkrachovalý bolševický bordel mezi sebe rozdělili, nikdo jim do toho nemluvil - očividně to neudělali dobře a spravedlivě. Dneska svými vnitřními problémy tato hitlerovsko-stalinistická sebranka otravuje celý svět a existenčně ohrožuje minimálně celou Evropu.

hodnocení

0x

Ta otázka je myšlena jak? Morálně? Technicky? V současné době Ukrajina nemá šanci stát se členem NATO. Nesplňuje a dlouho nebude splňovat podmínky členství. A že by se podmínky změnily, nevěřím. Takže zbytečná, možná řečnická otázka.

doplněno 13.05.23 22:22: Pane Milane, nevím... Pokud by podmínky splnila, tak nemám nic proti. Ale jak jsem psal - nevěřím, že je v dohledné době splní...
doplněno 13.05.23 22:36:

Slavco31 - "Vám je povedané" - na to dlabejte a prostě si je najděte. Pro začátek hledejte Donbas, Krym, dohody OBSE a samozřejmě agresívní soused ani ne na hranicích, ale přímo v zemi... Pohledejte i návod - dokument MAP.

dlouho nebude splňovat podmínky členství
a až splní tak ano?

A kto kedy sa dozvedel,že dané podmienky sú alebo nie sú splnené. Mám je povedané,že niejaké podmienky sú a nič viac,ani nevieme,že aké.. Rumunsko je v EU a až potom,po rokoch sa začala riešiť korupcia u nich.

liska5
hodnocení

0x

Kreml v tom vidí extrémní provokaci. Ale proč by se na Rusko měl brát ohled? Ať se Ukrajinci rozhodnou jakkoliv, je to jejich věc. Otázka je i EU. Mluvila jsem s Ukrajincem, co tu žije léta, má tu rodinu. Jezdil a jezdí s kamionem tam a zpět. Ten říkal, když vidí, jak to funguje u nás, jak se nám diktují mnohdy nesmysly, jak fungují dotace, tak do EU by teda nespěchal.

...když vidí, jak to funguje u nás...

když dostane informace od odpůrců, nebo příznivců EU, že bude mít jiné názory? A co když uvidí, jak to (ne)funguje v jiných státech?

Jak se rozhodne?

nerentier
hodnocení

0x

Jen podotek k prologu: Nejen Rusko je důkazem, že kapitalismus demokracii k ničemu nepotřebuje. Tak tvrdý kapitalismus, jaký mají v Rusku, bych tady opravdu nechtěl.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]