S partnerem jsme se prestehovali do ciziny kvuli jeho praci. Je mi 27 a v zivote jsem "nepracovala", mela jsem na chvili mini job coz je mesicne 40h, bohuzel pak prisel covid a ja prisla i o tohle a nemela moznost jit jinam ( kvuli jazyku). Minuly rok se nam narodilo miminko, bohuzel extremne narocne (od mala moc nespi, ani v kocarku - od 4m vubec, uspavani jen u kojeni, spalo skoro do 8m pres den jenom v moji ruce, ted se v noci budi minimalne 7x, kdyz spi dyl jak 2,5h tak potom uspavam 1-2,5h, pres den spi 2x pul az hodinu a pul..). Zijeme v bytu cca 80 m2 takze neni moc o co se starat (napr. zahrada atd) ale i tak mala domacnost se musi udrzovat a s nespavym miminkem je to tezsi. Od te doby co se miminko narodilo zacal doma vic experimentovat v kuchyni (domaci coko, domaci horcice, domaci tavenak atd.) coz je super chutna to o moc lip jenomze po tech experimentech jsem to musela uklizet ja a ted kdyz je neco potreba treba horcice tak ji musim udelat. + Navic pecu domaci pecivo, i dobre zakusky kdyz mame chut. Takze ano jsem zena v domacnosti na plny uvazek, miminko nonstop, delani jidla, peciva, domacich veci, atd, kdyz je potreba neco i usiju. Jeste ho doma striham. Ale prijdu si jako sluzka, neda po sobe ani hrnicek do blbe mycky, nevyhodi obal od sladkosti, necha drobky na stole od snidane, spinave ponozky hodi vedle postele a kdyz je nevyhodim jsou tam x dnu, kdyz si holi knir necha na umyvadle atd chlupy.. Predtim nez se miminko narodilo vynasel odpad (kdyz uz pretrkal) , ted to musim delat ja a on uz nic nedela. Chapu ze pracuje (v kanclu) a ja ne, ale ten blbej odpad by snad vynaset mohl ne? Navic jeste rika ze moje povinost je mu umyvat apnoe masku. Pred miminkem jsem zvykavala uklizet auta (mame 2) ale ted jak toho mam hodne tak to nestiham a on neni schopny to udelat. Jsem vycerpana, v noci nespim, spim v obyvaku na gaucu (sirsim) s miminkem protoze jinak by v noci nespalo a kdyby spalo mezi nami tak ho omylem zalehne, boli mne neuveritelne zada z toho gaucu. Myslite si ze vsechnu praci mam delat ja sama protoze on pracuje v praci a ja praci nemam? Nechci po nem moc, jen vynest odpad jako to delaval a uklidit si po sobe curbes. Prijdu si ze jsem na vsechno sama. Neni schopny ani naplanovat dovolenou na leto a chce nekam jet. Jeste mi navic vadi ze sedi 2-3x za den na zachode minimalne pul h, ale vetsinou je to hodina, prijde mi to proste jako strata casu.
Měli byste komunikovat o tom, co kdo bude mít za povinnosti. Děcko dejte do postýlky a sedněte spolu nad plán, aby to doma fungovalo. Nějaká pravidla, aby nebyl chaos.
Tak já osobně bych se sbalila vratila se do Čech, budou to těžké začátky, ale budeš si vážit sama sebe, v tom vztahu akorát zákrnis, přestaneš o sebe dbát a on si najde po čase jinou a tobě zbude úloha služky.
Pravda, vrátit se i s děckem do Čech. Fajn, bude další samoživitelka, skvělé... To není odpověď tazatelce, ta mi je šumák (jaký si to uděláš, takový to máš) , ale na Aju1946...
@sluzka, co vám brání nechat fusky u postele? Až můj manžel nenašel v šuplíku čisté ponožky, tak zjistil, že špinavé patří do prádelního koše a sami tam nedoběhnou. A tak je to se vším. Jaké si to uděláte, takové to budete mít. A s nespavostí mimina jste minule dostala spoustu rad a nevybrala jste si žádnou. Na závěr, přestaňte spávat odděleně neb manžel si najde milenku, pokud jí už nemá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.