Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se pozná pravdomluvný člověk?

Od: daniela odpovědí: 9 změna:

Jak se pozná pravdomluvný čověk? Podle mně stačí se mu zadívat do očí, protože oči jsou oknem do Duše. Souhlasíte nebo máte jiný názor a jaký?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nerentier
hodnocení

5x

Rozhodně ne, dělat závěry na základě prvního dojmu je cesta do pekel. Tady bych asi použil ono biblické - po ovoci poznáte je. *slunce*

hodnocení

5x

Musis mu zmacknout nos a kdyz je meky, tak lze, jako kdyz tiskne.

ben®
hodnocení

3x
Dobry den, ma v OP jmeno Mirek Dusin . Zdravim!

hodnocení

3x

Tak to co píšete, je jenom taková líbivá pověra. Opravdoví lháři se Vám budou dívat do očí tak upřímně, že vytáhnete peněženku a sama mu ji dáte. Obrazně řečeno. ;) Tak na to si dejte právě ten největší pozor, protože ostřílení lháři a podvodníci, to v očích "napsáno" opravdu nemají. A spíše je pravidlem, že ze lži, se paradoxně lehce prozradí člověk, který naopak lže tak málo, že se to u něj může v očích projevit. Třeba tím, že uhne pohledem, nebo je viditelně nějak nesvůj. Tak aby se Vám nestalo, že právě kvůli tomuto mylnému pořekadlu uvěříte někomu, před kým byste měla vzít nohy na ramena, a odsoudíte někoho, na koho byste se naopak mohla spolehnout. :)

zaseja

Podle té pověry o čích já neumím nic jiného, než jenom lhát, přirozeně totiž nesnáším se někomu dívat do očí, nevím proč, ale není mi to příjemné a navíc při hovoru se ženou je asi pravda, že ženy mají oči o 40 cm níž.

hodnocení

2x
Blbost! Oko je sice okno do duše, to je pravda, ale taky se tím nelze jednoznačně řídit. Pravdomluvný člověk se taky může jednoduše stydět nebo být rozhozený z něčeho jiného nebo někoho jiného..Takže bude buď koukat do země anebo lítat očima všude a poznáte prd..Navíc ho neprávem odsoudíte jako lháře..K tomu, abyste člověka poznala musíte mít nějaký čas..Jak se chová a jak řeší různé situace..Čas myslím minimálně několik měsíců..Jinak nepoznáte nic..

fram
hodnocení

0x

Nepozná se. Nikoli na první pohled. Delší dobu sledovat chování, také řeč těla - i když ani to moc nepomůže.

hodnocení

0x

@daniela - Jak se pozná pravdomluvný čověk?

Někdy dost špatně - i polygraf se dá oblafnout ;)

hodnocení

0x

Já jsem svým dětem i dětem ve školce říkávala. že když budou lhát, tak jim zčerná jazyk. Jednou někdo nevěřil. Poslala jsem ho k zrcadlu, a´t se podívá na jazyk zezdola, tam ta černota začíná. *alene* Páááni, jak já kecala! Měla bych se stydět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]