Vy v Německu bydlíte, že je vám smutno po naší kuchyni? Nějak je mi divné, že lidé cestují proto, aby poznali jiné státy, jinou kulturu, jiné lidi, jinou kuchyni. Cestují přes půl zeměkoule proto, aby se sháněli po tom, na co jsou zvyklí. Kašlou na objevování, poznávaní. Divné, že?
V Německu se nevaří klasické české knedlíky,vaři tam bavorsky knedlik podobný našemu karlovarskému a pak bramborové sisky. Jinak jak v Německu, tak i v jiných státech se rajská vaří s čuftami.
liska5
Nám v Německu na zájezdě dali rajskou s rýží a s takovými koulemi z mletého masa. Nemělo to tu naši chuť, omáčka fádní, světlejší, než u nás...
To je asi normální, že jiný kraj, jiný mrav a také jiné jídlo, ale opravdu mě překvapilo, když jsem se na Slovensku ptal, jesli nemají něco s knedlíkem a servírka odpověděla: "Teraz v letě?" Takže oni tam knedlíky dělají, ale jen v zimě .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.