Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Web pro filmové nadšence

Od: trubka odpovědí: 13 změna:

Ahoj,

jako filmový nadšenec bych rád psal recenze filmů. Uvažoval jsem o názvu webu, ale spousta jich je obsazených. Nakonec jsem našel objevil doménu cinefil.cz kterou je ochoten její majitel prodat. Nejsem si však jist, jestli v této zemi vůbec někdo rozumí pojmu cinefil = osoba s intenzivním zájmem o film.

Díky za Vaše názory, případně návrhy jiných názvů.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

2x
Doména docela ok - určitě by název šel. Však důležitější je samotný obsah. Ročně se natočí tisíce filmů - chce to mít dostatek lidí (nebo času) na jejich sledování. Primárně na osobnosti (recenzentovi), web pravděpodobně založit nepůjde.
trubka
hodnocení

Díky za rozumný názor

hotchner*
hodnocení

1x
A proč, když máme csfd? Kdo k tobě bude chodit? Jaký to má smysl?
trubka
hodnocení

Csfd je filmová databáze, prošpikovaná hromadou reklamy. Existují jiné weby s recenzemi a mají návštěvnost. Pokud vím, že to chci dělat jinak, tak v tom nevidím problém. Ale chápu, že pokud jste schopen chodit jen do jedné hospody, jíst neustále jen guláš a celý život spát jen se svojí manželkou, tak že můj záměr nechápete *smich*

panradni

Položil by si nejdřív otázky, kolik chcete do toho investovat če kolik odhadujete, že to bude stát a kolik čekáte, že to vydělá a jak?

Tvůj problém není v kvalitě nebo nekvalitě CSFD. Můžeš si o ní myslet co chceš, ale v tom, že 90% lidí automaticky vyťuká na klávesnici csfd když chce vědět o čem ten film je. A proti tomu budeš strašně špatně bojovat. Investovat do takového projektu o jakém uvažuješ jakoukoli větší částku je ekonomická sebevražda. Máš možná dobrý nápad ale to neznamená že s tím proti zavedené konkurenci dokážeš prorazit.
trubka
hodnocení

totak: Děkuji za Vaši starost, ale myslím, že takových 200.000 Kč do tohoto projektu by mělo stačit a to pro mě ekonomická sebevražda nebude ani kdyby to nevydělávalo vůbec nic. Jen do domácího kina jsem vrazil 5M. Určité věci dokážu dělat i pro zábavu. CSFD je masovka, a to i pro jednoduché jedince sledující mýdlové opery. Takový divák není CINEFIL. Jinými slovy, uvažoval jsem o něčem, co by bylo něco jako Lamborghini v automobilovém odvětví. To má oproti jiným značkám také mizerné prodeje a přesto je to pojem. Nicméně, Vaším příspěvkem jste v podstatě odpověděl na moji otázku - a to, že pojmu CINEFIL nikdo nerozumí

inspa*
hodnocení

0x

Nevím proč bych četl názory nějakého soliterního amatéra, když existují jednak db csfd a jednak stránky lidí, kteří se filmu věnují dlouhodobě a jsou zváni i do diskuzí ohledně filmů - např. Franta Fuka a jeho fffilm fffilm.name/...

Každý internetový deník má navíc své kritiky a rubriky na filmy.

To byste musel mít buď známé jméno, nebo být neskonalý literární a filmový talent, abych vám chodil na stránky.

trubka
hodnocení

Recenze Fuky už dávno nikoho nezajímají. Od té doby co je pod pantoflem a do mikrofonu nechá kvákat starou a štěkat čokly, mu lidi už ani neposílají prachy.

Navíc ta jeho doména s milionem F a koncovkou .name je naprosto idiotská a nezapamatovatelná. Jeho legrační stránka jede na bloggeru a má design 20 let nazpět. Tohle všechno je amatérismus.

cinefil.cz je skutečná doména 1. řádu. Už jen tohle by byl jiný level.

Nezbývá ti nic jiného, nežli to zkusit. Po čase uvidíš, jestli to bude životaschopný.
Osobně takovéto weby takřka nenavštěvuji, když jsem kdysi to párkrát zkusil, vždy to bylo zklamání. Co recenzent vychválil do nebes, byla neskutečná blbost a naopak.
trubka
hodnocení

jenyk: Souhlasím, mám úplně stejnou zkušenost. Podíval jsem se na film s hodnocením 90% a pak dumal, jestli recenzenta někdo podplatil nebo jsem idiot. Vysoké hodnocení často mají filmy s větší hloubkou, které divák nemusí strávit, pokud není v určitém rozpoložení. Někdy dokonale sedne stupidní americká komedie s hodnocením 50%

inspa*
hodnocení

0x

Došlo mi o co ti jde - jsi doménovej spekulant a myslíš si, že to tu prodáš za těch 7000 EUR. *smich* :-P

Kdybys to myslel vážně, dávno bys tu nic neříkající doménu koupil. Aby ti ten zázrak anonymně registrovaný a určený k prodeji někdo nevyfouknul. *haha*

trubka
hodnocení

Vypadá to, že nedodržuješ předepsanou dávku léků na tvoji paranoiu *smich* Přestože mám nadstandardní finanční zázemí, tak nekupuji to, co nedává smysl, proto jsem si nejdříve udělal rešerši a z reakcí je zřejmé, že většina lidí tomuto názvu nerozumí. Věděl jsem, že za tuto částku by mi doménu nikdo nevyfoukl :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]