Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se dělat 12h.směny ve fabrice? Jak to vidíte?

Od: ruta odpovědí: 21 změna:

Jak to vidíte, co je lepší pracovat denně 7,5 h od pondělí do pátku nebo mít dlouhý a krátký týden 12h směny na montážní lince ve fabrice?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To záleží snad na každém zvlášť, co mu vyhovuje, ne? Každý člověk je jiný. To je jako by ses ptal kdo má rád koprovku a kdo ne. Nejlepší vyzkoušet a pak uvidíš.

jitka*
hodnocení

V oboru dělník pásové výroby by Vám mohl pomoci člověk z rádců nejvíce v tomto oboru kovaný a uznávaný co se v tom dokonale vyzná pan Juraja. On se chlubí, že poctivě ve fabrice pracuje s přesčasovými hodinami a je znalý ve všem, ale musíte vystihnout čas kdy nepospíchá na směnu.

jitka - v poslední době se tu rozmáhá nešvar, že si tazatel sám odpovídá. Proč to děláte? *zmateny*

Admin doporučuje podobné dotazy stopnout, skrýt. (Z12)
Necháváme je, protože některé odpovědi mohou pomoci jiným.

@hejkal A v čem jiným pomůže tazatelova samoodpověď v kontextu otázky, že juraja pracuje u pásu a vysmívání se jemu, že pospíchá na směnu?

Taky bych byl pro smazání /skrytí těchto samomluv. Přinejmenším se pak tito lidé, postižení schizofrenií , vyhnou tomu, že na jejich chorobu bude poukazováno. Třeba jen vynechal/a prášky, to se občas stane... *smich*

Ajeje zas ten(ta) mamlas.
Prosím můžete mi prosím prozradit jak jste vydedukoval(a) že dělám u pasu?
Jinak vám prozradím že 12-ky dělám jen přes So,Ne,
Přes týden dělám 14-ky;)

hodnocení

0x

Když máte možnost si vybrat, uvědomte si, že u všeho jsou nějaké plusy a minusy. Syn pracuje roky 12ky, krátký a dlouhý týden a vyhovují mu ty volné dny.

ruta
hodnocení

12h.směny mohou zasáhnout též do státních svátků a to je placeno s příplatkem nebo ne?

29.04.23 09:44

Ano

I 8hodinové směny zasahují do svátků a víkendů..Já dělám "jen"osmičky,ale jsem tam vpodstatě každý den.Vychází mi jeden volný víkend.Pracuji v nepřetržitém čtyřsměnném provozu..Dvanáctky.. krátký dlouhý týden mi vyhovovaly

el
hodnocení

0x
Osobně bych bral ty 12h směny.
Ale to záleží na každém co mu vyhovuje. Roli hraje taky čas strávený dojížděním do práce.

hodnocení

0x

To je málo informací..ale obecně platí, že co zvládne jeden, druhý nemusí zvládnout a ani mu to nemusí vyhovovat.

Kdysi jsem sloužila ve třísměnném krátké a i dvanáctky, za mě jednoznačně dvanáctky..

Pokud musím jet do práce, tak ať tam nejsem každý den.

hodnocení

0x
Záleží na tom,o jakou práci na montážní lince jde.Někdy je to tak těžká práce,že je člověk opravdu rád,že jde po 7,5 hodinách domů a dvanácky by nedával.Ale pokuď by jste dvanácky zvádal,tak je více volného času i více peněz.Vydržíte dvě dvanáctky a dva dni jste doma.Nejhorší je ten víkend,kdy pracujete tři dvanáctky za sebou.Ale zato ten druhý parádní, dlouhý,volný víkend.

hotchner*
hodnocení

0x
Ani jedno, nejlepší je mít tučně našustíno, jako třeba estébák, a ležet ve vile za stamilióny.

hodnocení

0x
Už jsem to sem jednou dával a chápe to málokdo *smich* Toto je loňský rozpis
Vyplatí se dělat 12h.směny ve fabrice? Jak to vidíte?

Toto je smenovník pre nepretržitú prevádzku. Smena trvá 8 hodín a stále robia tri smeny napr. A,B,C a smena D má v ten deň voľno. Potom je tam označenie ranná smena,poobednajšia a nočná. V je voľný deň. ZO myslím,že je to náhradné voľno- môj otec to volal klzák,takzvaný presčas. V ktorej smene ste máte zadané už od zamestnávateľa. Toto bolo bežné už za socializmu a vedeli ste na rok dopredu,ako budete robiť a mohli ste si naplánovať dovolenku.

01.05.23 09:44
Hej..;)
Z toho bych se zbláznil. Dělám 13 dvanáctek do měsíce půl na půl den a noc. Takže kdo mě nezná, vidí mě furt doma a myslí si že do práce jdu jen 7x měsíčně. Kolegovi dokonce pošťačka nabízela brigádu na poště protože z toho, že ho furt vidí doma, usoudila že je nezaměstnaný :)
Taky si spousta sousedů myslí, že jsem bez práce*smich* Dopoledne mne vidí doma..O víkendu mne vidí odjíždět v devět a vracet se po ránu..tak myslí, že jedu z kalby atd..Když jedu na noční, tak si myslí, že jdu loupit a tak;)

makk
hodnocení

0x

Já to chápu. V = volno, R = rauchpauza, O = odpočívám, N = nepracuju. ZO bude asi "zase odpočívám".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma krátký a dlouhý týden
Otázky na téma krátký dlouhý týden

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]