Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už jste měli letos klíště?

Od: liska5 odpovědí: 16 změna:

Píšu i jako varování, abyste mysleli na to, že jsou zase aktivní. Vnouček si ho přivezl z pobytu v okolí Hanušovic. Teď budeme pár týdnů ve střehu, zda něco nepropukne.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já nikoliv, pes už měl 2. Pohybuje se pouze po zahradě. Periferie centra Tábora.

hodnocení

1x

Ano, jedno moravské a jedno maďarské.

jm
hodnocení

1x
Kočka už několik... jižní Morava

hodnocení

1x
U nás na jihu Moravy je to docela krušné . Já měl 2 , sestra také (ještě se nestihli zakousnout) a pes 4 . Okres Hodonín :)

hodnocení

1x

Už koncem března měl pes dvě. Hned jsem mu na záda nakapala Fypryst. Pak za asi tři týdny jsem mu našla třetí klíště. Žďárské vrchy, zahrada i okolí města.

hodnocení

1x

Já ho pravděpodobně měla, aniž o tom vím.
31.3. návštěva lesa, před týdnem flek na noze (stále se zvětšující), včera předepsaná antibiotika, protože borelióza.

hodnocení

1x

Ne.

Minulý rok také ne.

A předminulý rok také ne.

hodnocení

1x

Ja som svojmu psovi už vybral kliešta vo februári tohto roku,čiže v únoru. Behá len doma po záhrade.

jp
hodnocení

0x

Klíšťata jsou všude a budou tu až do mrazů. Nic nového pod sluncem. Není třeba kvůli tomu dělat paniku.

hodnocení

0x
Ne, ale už začíná jejich sezóna, dokonce i ve městě.

hodnocení

0x

Měl bych se asi zeptat co je to klíště! Za celý svůj život jsem ještě klíště neměl.

To je taký,malý upír transformovaný do hmyzu.;)

Diesle, čím je odrazujete? Já neměl klíště, co piji pivo ve větších než malých dávkách...*smich* Prý tam je vitamín B a ten jim nechutná...*nevi*

liska5
hodnocení

Bere se před pobytem v lese B - komplex. Obecně pivaři prý mají něco podobného v krvi :-D ...A ještě do kapes sáčky s fenyklem a jinými bylinami a namazat kotníky nějakým bylinným olejíčkem nebo gelem.

fram

B-komplex, i forte, každý den jedna tableta - nestačí. Prostě někdo chutná klíšťatům jako mana, doleze za ním klíšťák 100 metrů, a vedle jdoucí kolega (pivař?) ani jedno za rok. Jediná rada chodit vymydlený do přírody (klíště čichá předníma nohama - velmi perfektně), nastříkaný sprejem - ne vždy pomáhá. A nabalený, prý ve světlém. Žádné sandály naboso. Možná na kotník přidat antiklíšťatový obojek pro psy.

jawacek350
hodnocení

0x

Já žádné (ťuk, ťuk na dřevo), ale na dcerku lezou jak železo na magnet, ta už má za sebou 4. Žena jedno nebo dvě. Byla málo tuhá zima, tak ty potvory nepomrzly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]