Nejste přihlášen/a.
dobrý den
Mám vázací popruh (nebo lano, řetěz,...) které je tzv nekonečné (mám na mysli že je nepřerušené). Dále mám břemeno vysoké, a potřebuji to břemeno přemístit z bodu A do bodu B ve stejné svislé poloze jako stojí. Důležité je, abych to břemeno zvedl (oodlepil od země) bez jeho náklonu na bok.
Pokud použiju to nekonečné lano a udělám smyčku kolem břemene, tak ho sice zvednu, ale s náklonem.
A teď je otázka, jestli lze nějak lehce a hlavně rychle uvázat toto lano na břemeno, abych ho zvedl ve svislé poloze (bez náklonu)? Nebo lze koupit nějaký vázací lano, kterým zvednu břemeno svisle?
Foto a popis je tzv ilustrativní, potřebuji tím zvedat břemena jeřábem o váze cca 40kg, Ale jjak jsem psal jsou to vysoké břemena a průměr je cca 15-20cm. Ale chci to zvedat uplně svisle.
děkuji za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.