Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jíst jen 700 kalorií za den?

Od: abony odpovědí: 36 změna:
Zhubnu, když vážím 57,7 kilo, měřím 175 a budu jíst každý den 700 kalorií? Sport mě nebaví, to radši nebudu jíst. Není 700 kcal moc? Nemám to radši ještě snížit? Mám hrozně tlusté nohy, břicho a ruce. Prostě si přijdu tlustá a chci mít 50kilo. A jestli tady chce někdo psát něco s jojoefektem, tak existuje bazální metabolismus a nepřiberu. Já prostě chci shodit ty hnusné nohy. Je mi z toho zle, kdyby byly ty nohy normální, hubnout bych nechtěla.

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jen tak na okraj - kalorie a kilokalorie nejsou jedno a to samé. Při tom kolik jsi nasekala hrubek v pár řádcích textu tě to ale určitě netrápí.

molly
hodnocení

2x
Zhubnout bez cvičení se dá, právě kcal deficitem. 700 je žalostně málo, tělo nepustí nic. Píšeš že máš hnusné nohy, tam ti právě pomůže sport. S ohledem na výšku a váhu potřebuješ spíš zpevnit, než zhubnout. Hezké tělo je pevné tělo a ne třesoucí se sulc. To ty ale slyšet nechceš. Tak holt můžeš hladovět, k rozkydlému tělu přibudou ještě hnusné vlasy a hnusné nehty, únava a podrážděnost. Tvoje volba

molly
hodnocení

2x
Evidentně nechceš chápat, co ti tu lidé píší, tak ještě obrázek. Třeba ti to dojde. O váhu úplně nejde. Za to o ten sport jde
Jíst jen 700 kalorií za den?
Jíst jen 700 kalorií za den? #2
abdony
hodnocení

Nohy na tý fotce má stejně pořád tlustý nohy, takže tohle se moc nepovedlo. Já nechci nabírat svaly sportem, hubnout se dá i bez sportu, nevím co mi tu všichni předhazují sport. :D To jsem zase někam napsala.. ozvali se největší fitnessáci kteří cpou svoje názory, ale nejsou schopný vyslechnout ty ostatní.
abdony
hodnocení

A navíc, tohle jsou prostě vypracovaný sportovkyně, jejich postava se mi absolutně nelíbí, takhle bych nechtěla vypadat. Pardon, ale tohle mi příjde prostě chlapský.
anorektik

Tak si běž zhubnout bez sportu a nevotravuj tu :P

abdony
hodnocení

Můžu dělat co chci a tuhle diskuzi jsem založila já. Takže jediný člověk, kdo tu otravuje, jsi ty. Asi máš hodně nudný život, když na mě musíš neustále reagovat. :D
Hubnout se samozřejmě dá i bez pohybu, sportu či kalorického deficitu. Stačí jen změnit stravu, vynechat polotovary a zaměřit se na rostlinnou čerstvou stravu. Je to prosté a jednoduché řešení.

abdony... měla by jsi být kritická takto sama k sobě. Ke svému životnímu stylu (jídlu a sportu). Jinak to, co tu blekotáš bude odraženo i vyzáží těla. :-D

karlyk

"...tohle jsou prostě vypracovaný sportovkyně, jejich postava se mi absolutně nelíbí, ..."

Nevím jak ostatní, možná je to jenom můj suběktivní názor, ale víc se mi líbí ta sportovkyně o stejné hmotnosti.

Takovéhle nohy chceš?

Jíst jen 700 kalorií za den? #3
karlik

Ta vypadá jak z koncentráku *plac*

Ta vypadá jak ha*zlovejpavouk :)

hodnocení

2x
Sport není jen bezduchý dril v posilovně nebo běhání kolem parku dokolečka. Rychlá chůze do kopečka vychází z lékařských průzkumů jako nejprospěšnější pohybová aktivita daleko před joggingem a třeba cyklistikou. Navic hůlky na nordic walking koupíš za pětistovku zatímco za rozumné kolo dáš tak 30x tolik. Jen svaly které se hýbou spalují tuky. Tím že budeš držet hladovku a chodit od gauče ke kuchyňské lince a na záchod ti stehna nezmizí. Napřed se ti ztratí prsa, pak svaly na rukách, pak možná něco na břiše. Teprve pak až na tobě bude všude viset kůže sáhne tělo na spodek.

upsalla
hodnocení

1x

57 kilo na 175 výšky je moc? Když ale nebudeš cvičit, budeš rozkydlá. Hezká postava není jenom o hubenosti, ale i o tom, že to tělo (udržovaný nějakou formou sportu) nějak vypadá. Nepíšeš věk, ale dospělá žena by měla přijmout plus minus 1500 kalorií, v dospívání až kolem 2000 kalorií (v závislosti na životním stylu a míře pohybový aktivity, je rozdíl, jestli obden běháš, nebo jestli jsi rozkydnutej knedlík u počítače a mobilu a vrchol pohybu jsou dvě patra dolů pro jídlo od kurýra).

abdony
hodnocení

Hubnout se dá i bez pohybu a i bez pohybu může mít člověk hezkou postavu. Ne každý může například ze zdravotních důvodů cvičit. A jestli za to může sedavý způsob života, tak se to snad spraví tím, že něco zhubnu ne? Člověk nemůže být tlustý, když má podváhu.
ofiko

A ty máš nějaký zdravotní potíže, s hlavou nebo s čím?

Víš co je to rozkydlá ženská? To je prostě jako když šáhneš do bláta, je to fuj.

nemusíš makat jak chamrdá někde v posilovně, stačí když se budeš normálně přirozeně hýbat a tomu už působíš kalorie a deficit...

Ale co se týče nálad a mozku, tak prý za to může Mikrobiom ve střevě :)

abdony
hodnocení

Tohle ale vůbec nesouvisí s tím, že bych měla problém s hlavou. Já dala pouze příklad - někdo nemůže cvičit kvůli zdravotním obtížím. V mém případě je to pouze to, že cvičit nechci a nebaví mě to. Jinak nevím, co je to rozkvydlá ženská. Asi někdo, kdo necvičí, přejídá se a má nadváhu. To není můj případ.
thc
Promiň ale to na co se ptáš není možné. Jsme jako cibule a máme slupky, některé slabé a tenké, jiné tlusté a silné. Tělo se skládá z orgánů, kostí,masa (tkáň), svalů a tuků. Pokud nechceš být při těle musíš sportovat a nikdo neříká že s činkami stačí běhat nebo podobně. Aby jsi vůbec přežila nebo mohla fungovat potřebuješ příjem a když cokoliv děláš ať je to spánek, návštěva WC nebo snad jen chodit po bytě VŽDY máš i nějaký výdej energie. Ty chceš jen jíst a nechceš se hýbat = zvětšit výdej. To je jako by jsi chtěla jezdit autem na vodu s ne benzín protože je levnější. :) Jakmile posílíš svaly , budeš mít pěknou postavu ale bez svalů nebude pěkná postava. Není co řešit prostě si najdi koníček nebo kamarády. A snížení jídla povede k tomu že budeš muset vydat větší výdej (půjdeš nakoupit nebo do školy) a budeš se cítit slabě a nebude ti dobře, málo přijaté energie a tělo nemá co vydat tak bere ze zásob.
abdony
hodnocení

Nepotřebuju nabírat svaly. Chci pouze zhubnout tuk. Nikde jsem tu nepsala, že chci předělávat svojí postavu, že chci něco nabírat.
abdony
hodnocení

A jinak, nechápu proč mě tady poučujtete ať si najdu kamarády? :D Vy snad víte, že žádný nemám? :D Nebo že se normálně nepohybuju jako ostatní? Já prostě pouze nesportuju a chci zhubnout jídelníčkem..
kotent

Tak schválně, co se asi stane s tvýma tlustýma nohama, když zhubneš to sádlo ze stehnisek? Jakože nejhubneš

Myslíš že se ti tam vytáhnout na kůže je scvrkne sama a bude zase jak dětská prdelka? Zapomeň :))

ofiko
hodnocení

0x

Sorry ale musíš se hejbat. Třeba chodit se psem, nebo choť mimo way tak do schodů, nebo prostě jakýkoliv pohyb na ty nohy :)

co třeba jezdit na kole, plavat?

tipuju že ti bude tak 13 let jediný co tě baví je sedět u Instagramu a hlídat lajky?

Pro dospělou osobu se uvádí 2000 kcal A teď nevím jestli chlapa nebo ženskou

abdony
hodnocení

Tak třináct mi doopravdy není. Někoho sport prostě nebaví, já jsem měla vždycky docela dost rychlí metabolismus, nemusela jsem nic dělat a byla jsem prostě hubená. Nejspíš vím, proč jsem přibrala, ale to tu nebudu rozebírat. Zkoušela jsem běhat - a nevydržím u toho. Prostě sport není nic pro mě. Já se tu chci dozvědět jak zhubnout bez cvičení.
ofiko

Zaručena metoda jak zhubnout bez cvičení je sežrat méně energie, než ji vydáš!

Použij kalorické tabulky a sleduj přesně kaloricky příjem.

Prostě dá se říci, že moc žereš pokud máš nadváhu, ale já nevím, jestli máš nadváhu a nebo máš náběh na anorexii.

každopádně, nějaký zbytečný pohyb, jako třeba běhat, je za mě zbytečná aktivita, pokud ovšem dokážeš omezit svůj energeticky příjem svému výdeji.

Každopádně nějaký přirozený pohyb mít musíš, pokud jezdíš jenom autem, nebo sockou, nebo ležíš na gauči, tak zdegeneruješ...

Pokud mi nevěříš, tak se podívej na kosmonauti ve vesmírné stanici, tam musejí denně několik hodin makat, protože tam nemáš žádnou přirozenou zátěž, gravitaci a zdegenerovali by.

Takže, pokud budeš normálně chodit, normálně se hýbat, nasadíš těch 700 kcal, no tak možná po 14 dnech uvidíš úbytek...

Tak si o tom něco nastuduj prozeny.cz/...

kjhv
hodnocení

0x

Není zdravé jíst málo a nehýbat se, protože když jíte málo, máte nízký přísun vitaminů a dalších látek a to není pro tělo dobré.

anorektik
hodnocení

0x

175/ 58 a hubnout = to je na Chocholouška neboli anorexie "chci být kostra potažená kůží"

anorexie – /...

Pokud chceš štíhlejší nohy tak vytrvalostní běh typu půlmataron resp. spíš maraton.

To je rada k nezaplacení. Ona jasně řekla že má ke cvičení vztah jako čert ke kříži a ty do ní s marathonem. Ona dostane osypky, když jí někdo naznačí že by měla alespoň chodit když už nechce cvičit a po tvé radě určitě vyběhne radostně do polí :)

hodnocení

0x

Kalorie nejsou důležité. Dulezite je, jestli to bude chleba se sádlem či máslem nebo těch 700kcal do sebe dostaneš vesměs ovocem a celozrnném pečivu.

asd1

Žraním salátu zhubnout jde, ale hezkou postavu tim nevyrobíš.. Viz ta fotka 60 kg sportovkyně a 60kg cosi rozkydlýho - sice zhubla ale bez pohybu nejsou svaly ani kondice... Leda by k salátu žrala anabolika, a je otázka co by z toho bylo.

kokot52
hodnocení

Pokud se skutečně budete držet nízkého počtu kalorií 700 kalorií, je do značné míry dané, že váha začne z vašeho těla klesat. Kromě rychlého úbytku hmotnosti neuvidíte mnoho výhod.
Dieta o 700 kaloriích, známá také jako velmi nízkokalorická dieta. Dieta je určena pro obézní lidi, kteří potřebují zhubnout co nejdříve, obvykle ze zdravotních důvodů. Dietu někdy předepisují lékaři při léčbě cukrovky nebo při přípravě na operaci nebo jako léčbu neplodnosti. V těchto případech je dieta dodržována pod přísným dohledem lékaře po dobu maximálně 12 týdnů.
Dieta o 700 kaloriích navíc nezajistí trvalé hubnutí. Naopak vás uvede do „režimu přežití“, kdy se váš metabolismus zpomalí. Tento stav není pro tělo obvyklý, a proto může být škodlivý.
Dodržování nevyvážené 700 kalorické diety po dostatečně dlouhou dobu může vést k podvýživě. Možná si nevšimnete, že vaše strava je nevyvážená. Například můžete omezit tuky, abyste splnili svůj denní cíl. Tuky jsou však důležité pro vstřebávání některých vitamínů a samotné tuky hrají v našem těle důležitou roli. Tím pádem jste odepřeli svému tělu základní živiny. Když se vaše tělo dostane do podvyživeného stavu, může náhlé obnovení normální stravy způsobit syndrom dokrmování. Refeeding syndrom je charakterizován drastickým poklesem hladiny fosforu, hořčíku a draslíku, který může vést k srdečnímu selhání.
Myslíte si, že můžete zvládnout 700 kalorickou dietu tím, že budete sledovat své jídlo? Přemýšlejte znovu. Vaše odhady porcí mohou být extrémně nepřesné, zvláště pokud jídlo nevážíte . Počítání kalorií vyžaduje potravinovou váhu, správnou přípravu jídla a přípravu.
Při rychlém shazování kil je však pravděpodobné, že část ztráty bude svalová tkáň místo tuku. Silový trénink by mohl vykompenzovat částečnou ztrátu svalové hmoty, ale dietářům často chybí energie na takovou aktivitu, když konzumují tak málo kalorií.
Bohužel dodržování velmi nízkokalorické diety extrémně ztěžuje – ne-li nemožné – uspokojit nutriční potřeby vašeho těla. To je jeden z důvodů, proč takové rychlé snahy o snížení hmotnosti mohou vést k únavě a celkovému pocitu nevolnosti.

Nejlepší je si odpovědět sama sobě. Ten nick ti sedí.

Mimochodem, těch 700kcal je energie třech piv. Jestli někdo prosazuje názor, že zdravý dospělý člověk vyžije z takové energie, jeho tělo bude zdravé, krásné a bude fungovat tak by měl bez odkladu volat Chocholouška.

hodnocení

0x

Když už odpovídáš sama sobě, tak nepiš nesmysly, pak je vidět tvůj přístup ke stravě. Podvyživený člověk muže vážit 150kg a jíst několikanásobek kalorií, přesto muže být stále podvyživený. Organismus který se nehýbe, nepotřebuje kalorie, ale výživnou stravu plnou vitamínu a elektrolytů. Prázdné kalorie jsou k ničemu, jen to člověku zvedá inzulín, buňka prázdné kalorie spálí a když chybí minerály, tělo chátrá. Před asi 15lety jsem sundal 12kg během nemocenské doma na gauči za 2mesice. Strava zaměřená na ovoce a zeleninu a bylo toho tolik, že jsem musel žrát celý den abych do sebe dostal aspoň 900kcal. Byl k tomu taky nějaký sacharid, bilkovina a zdravé tuky. Samozřejmě že člověk shodí i nejakou svalovovou hmotu, ale není to tak, jak se píše. Organismus nevyužité kapacity odbourává, protože z hlediska energetických potřeb jsou náročnější. Kulturista taky příjde o svaly, když přestane cvičit. Takže pokud nesnášíš pohyb, máš jen tolik svalů, kolik potřebuješ na běžné činnosti a organismus si je zachová i v kalorickem deficitu. Rostlinná strava dodá dostatek vlákniny, minerálu a vitamínu pro tělo potřebných, žádná podvýživa nehrozí, buňka má vše co potřebuje pro svůj chod.

hodnocení

0x

Budete-li jíst denně 700 kalorií, tak nezhubnete, ale zhebnete. (Ano, taky jedno písmenko a jaký rozdíl).

ono i těch 700 kilo kalorií = 2 930 kJ je hodně málo - pro ženy se obecně udává něco jako 6 000-7 000 kJ na den (a pro muže 7000-9000kJ/den, ale když jsem hubnul já, tak jsem potřeboval 10 500 kJ/den aby mi váha nepadala příliš rychle. Tohle si musí kařdý vyladit podle sebe a pozorování.)

Pokud chcete hubnout, tak se doporučuje kolem 0.5kg/za týden, pokud by to mělo být výrazně víc než 1kg/týden, tak je nutný lékařský dohled (a stejně si tak člověk může podlomit zdraví). Takže rozhodně začít s vážením (ideálně ráno před snídaní - jde o konzistentní výsledky) a podle toho, jak se ta váha za ten týden pohne tak upravovat příjem.

Nezanedbat pitný režim (pokud má tělo být schopné fungovat ve stavu nouze, potřebuje dost vody na čisté zpracování živin - a určitě se nechcete otrávit zplodinama)

Taky je nutné udržovat rozumné složení stravy, nejde jen o základní poměr bílkoviny/sacharidy/tuky, ale i o další věci. (Zase - v režimu nouze musíte dát tělu dost základních věcí, aby fungovalo dobře, jen spalovalo o trochu víc než přijímá.)

Mě, když jsem hubnul, velice pomohl STOB (STop OBezitě - stob.cz/... ) a jejich sebekoučing který za ty peníze opravdu stojí - celkem jednoduché webové rozhraní, kam člověk píše, co skutečně snědl a ono mu to počítá nejen kiloJoule (kalorie a jiné jednotky), ale i složení a ukazuje, jak je na tom vzhledem ke svým denním cílům. (takže ušetří spoustu práce a zároveň si člověk neublíží), sleduje dlouhodobě váhu a další. Plus jsou k tomu navázané další věci, jako diskuzní klub, různé kuchařky s recepty a mnohé další - komu to vyhovuje, ten si to užije, komu ne, ten to může ignorovat (já většinu ignoroval a hublo se mi dobře - a hlavně jsem pak už na té nižší váze zůstal).

Další problém se snižováním váhy je, čeho se člověk zbavuje - vody (velká chyba, váha jde dolů rychle, nic se nemění a tělo trpí), tuku (toho chcete dosáhnout) nebo svalů (což bez pohybu docela hrozí - pak člověk sice snižuje váhu, slábne, ale je hrozně neforemný a vypadá ještě hůř než když začal).

Ostatně si sama stěžujete na "hnusné nohy", ne na "těžké nohy"- ono nestačí odlifrovat tuk z končetin (a mít na nich plandavou povislou kůži a trčící kosti - to bude hnusné bez ohledu na váhu a objem), důležitější je jim dát i nějaký pohledný tvar a vzhled. Většinu mužských nelákají ani přehnaně vysportované kulturistky, ale ani bečky sádla, nebo anorektičtí kostlivci - takové to zdravé přiměřeně je nejlepší. (Jasně, co vám tady podsunuju nějaké mužské, když to děláte hlavně pro sebe, aby ste se cítila dobře ...) K tomu je trocha pohybu potřebná, i když se nic nemá přehánět. (A taky jsem váhu raději reguloval omezením množstvím jídla, než navýšením množství pohybu - ale jednak jsem aspoň nějaký ten pohyb měl a jednak mě můj vzhled nevadí, i když nejsem žádný model)

Takže doporučuju ten sebekoučing a STOB, rozhodně sledovat tu váhu, (nějaké denní výkyvy jsou normální, důležitý je ten trend a týdenní rozdíly - malé znamenají, že nejspíš nehubnete (taky ale můžete měnit tuk za svaly, což je naopak výhoda - jednak člověk líp vypadá (pokud to nepřežene), jednak víc svalů=větší bazální metabolizmus=víc spalujete ), nějaký přiměřený pohyb by taky neškodil (ale mnozí toho nachodí dost v práci a domácnosti i tak) a péče o kůži taky není od věci, zejména pokud to děláte kvůli vzhledu (při hubnutí kůže trpí).

oremau
hodnocení

0x
Když mi bylo 15, měla jsem 162cm, 43kg a díky bezduchému omezování kalorií se mi pás z 65cm rozšířil na 75cm a pak jednoho krásného dne se mi vyvalil břich (do dvou hodin se z těch 75 stalo 92cm v pase). Z pohledu let to možná ani nebylo to nejhorší. Tělo se naučilo opravdu šetřit a 500-700kCal/den stačí pro udržení váhy 113kg když se odstaví termogeneze, případně sníží mozkové funkce. Je-li tohle budoucnost jakou chcete, jděte do toho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]