Nejste přihlášen/a.
abdony... měla by jsi být kritická takto sama k sobě. Ke svému životnímu stylu (jídlu a sportu). Jinak to, co tu blekotáš bude odraženo i vyzáží těla.
57 kilo na 175 výšky je moc? Když ale nebudeš cvičit, budeš rozkydlá. Hezká postava není jenom o hubenosti, ale i o tom, že to tělo (udržovaný nějakou formou sportu) nějak vypadá. Nepíšeš věk, ale dospělá žena by měla přijmout plus minus 1500 kalorií, v dospívání až kolem 2000 kalorií (v závislosti na životním stylu a míře pohybový aktivity, je rozdíl, jestli obden běháš, nebo jestli jsi rozkydnutej knedlík u počítače a mobilu a vrchol pohybu jsou dvě patra dolů pro jídlo od kurýra).
A ty máš nějaký zdravotní potíže, s hlavou nebo s čím?
Víš co je to rozkydlá ženská? To je prostě jako když šáhneš do bláta, je to fuj.
nemusíš makat jak chamrdá někde v posilovně, stačí když se budeš normálně přirozeně hýbat a tomu už působíš kalorie a deficit...
Ale co se týče nálad a mozku, tak prý za to může Mikrobiom ve střevě
Sorry ale musíš se hejbat. Třeba chodit se psem, nebo choť mimo way tak do schodů, nebo prostě jakýkoliv pohyb na ty nohy
co třeba jezdit na kole, plavat?
tipuju že ti bude tak 13 let jediný co tě baví je sedět u Instagramu a hlídat lajky?
Pro dospělou osobu se uvádí 2000 kcal A teď nevím jestli chlapa nebo ženskou
Zaručena metoda jak zhubnout bez cvičení je sežrat méně energie, než ji vydáš!
Použij kalorické tabulky a sleduj přesně kaloricky příjem.
Prostě dá se říci, že moc žereš pokud máš nadváhu, ale já nevím, jestli máš nadváhu a nebo máš náběh na anorexii.
každopádně, nějaký zbytečný pohyb, jako třeba běhat, je za mě zbytečná aktivita, pokud ovšem dokážeš omezit svůj energeticky příjem svému výdeji.
Každopádně nějaký přirozený pohyb mít musíš, pokud jezdíš jenom autem, nebo sockou, nebo ležíš na gauči, tak zdegeneruješ...
Pokud mi nevěříš, tak se podívej na kosmonauti ve vesmírné stanici, tam musejí denně několik hodin makat, protože tam nemáš žádnou přirozenou zátěž, gravitaci a zdegenerovali by.
Takže, pokud budeš normálně chodit, normálně se hýbat, nasadíš těch 700 kcal, no tak možná po 14 dnech uvidíš úbytek...
Tak si o tom něco nastuduj prozeny.cz/...
175/ 58 a hubnout = to je na Chocholouška neboli anorexie "chci být kostra potažená kůží"
Pokud chceš štíhlejší nohy tak vytrvalostní běh typu půlmataron resp. spíš maraton.
Kalorie nejsou důležité. Dulezite je, jestli to bude chleba se sádlem či máslem nebo těch 700kcal do sebe dostaneš vesměs ovocem a celozrnném pečivu.
Když už odpovídáš sama sobě, tak nepiš nesmysly, pak je vidět tvůj přístup ke stravě. Podvyživený člověk muže vážit 150kg a jíst několikanásobek kalorií, přesto muže být stále podvyživený. Organismus který se nehýbe, nepotřebuje kalorie, ale výživnou stravu plnou vitamínu a elektrolytů. Prázdné kalorie jsou k ničemu, jen to člověku zvedá inzulín, buňka prázdné kalorie spálí a když chybí minerály, tělo chátrá. Před asi 15lety jsem sundal 12kg během nemocenské doma na gauči za 2mesice. Strava zaměřená na ovoce a zeleninu a bylo toho tolik, že jsem musel žrát celý den abych do sebe dostal aspoň 900kcal. Byl k tomu taky nějaký sacharid, bilkovina a zdravé tuky. Samozřejmě že člověk shodí i nejakou svalovovou hmotu, ale není to tak, jak se píše. Organismus nevyužité kapacity odbourává, protože z hlediska energetických potřeb jsou náročnější. Kulturista taky příjde o svaly, když přestane cvičit. Takže pokud nesnášíš pohyb, máš jen tolik svalů, kolik potřebuješ na běžné činnosti a organismus si je zachová i v kalorickem deficitu. Rostlinná strava dodá dostatek vlákniny, minerálu a vitamínu pro tělo potřebných, žádná podvýživa nehrozí, buňka má vše co potřebuje pro svůj chod.
Budete-li jíst denně 700 kalorií, tak nezhubnete, ale zhebnete. (Ano, taky jedno písmenko a jaký rozdíl).
ono i těch 700 kilo kalorií = 2 930 kJ je hodně málo - pro ženy se obecně udává něco jako 6 000-7 000 kJ na den (a pro muže 7000-9000kJ/den, ale když jsem hubnul já, tak jsem potřeboval 10 500 kJ/den aby mi váha nepadala příliš rychle. Tohle si musí kařdý vyladit podle sebe a pozorování.)
Pokud chcete hubnout, tak se doporučuje kolem 0.5kg/za týden, pokud by to mělo být výrazně víc než 1kg/týden, tak je nutný lékařský dohled (a stejně si tak člověk může podlomit zdraví). Takže rozhodně začít s vážením (ideálně ráno před snídaní - jde o konzistentní výsledky) a podle toho, jak se ta váha za ten týden pohne tak upravovat příjem.
Nezanedbat pitný režim (pokud má tělo být schopné fungovat ve stavu nouze, potřebuje dost vody na čisté zpracování živin - a určitě se nechcete otrávit zplodinama)
Taky je nutné udržovat rozumné složení stravy, nejde jen o základní poměr bílkoviny/sacharidy/tuky, ale i o další věci. (Zase - v režimu nouze musíte dát tělu dost základních věcí, aby fungovalo dobře, jen spalovalo o trochu víc než přijímá.)
Mě, když jsem hubnul, velice pomohl STOB (STop OBezitě - stob.cz/... ) a jejich sebekoučing který za ty peníze opravdu stojí - celkem jednoduché webové rozhraní, kam člověk píše, co skutečně snědl a ono mu to počítá nejen kiloJoule (kalorie a jiné jednotky), ale i složení a ukazuje, jak je na tom vzhledem ke svým denním cílům. (takže ušetří spoustu práce a zároveň si člověk neublíží), sleduje dlouhodobě váhu a další. Plus jsou k tomu navázané další věci, jako diskuzní klub, různé kuchařky s recepty a mnohé další - komu to vyhovuje, ten si to užije, komu ne, ten to může ignorovat (já většinu ignoroval a hublo se mi dobře - a hlavně jsem pak už na té nižší váze zůstal).
Další problém se snižováním váhy je, čeho se člověk zbavuje - vody (velká chyba, váha jde dolů rychle, nic se nemění a tělo trpí), tuku (toho chcete dosáhnout) nebo svalů (což bez pohybu docela hrozí - pak člověk sice snižuje váhu, slábne, ale je hrozně neforemný a vypadá ještě hůř než když začal).
Ostatně si sama stěžujete na "hnusné nohy", ne na "těžké nohy"- ono nestačí odlifrovat tuk z končetin (a mít na nich plandavou povislou kůži a trčící kosti - to bude hnusné bez ohledu na váhu a objem), důležitější je jim dát i nějaký pohledný tvar a vzhled. Většinu mužských nelákají ani přehnaně vysportované kulturistky, ale ani bečky sádla, nebo anorektičtí kostlivci - takové to zdravé přiměřeně je nejlepší. (Jasně, co vám tady podsunuju nějaké mužské, když to děláte hlavně pro sebe, aby ste se cítila dobře ...) K tomu je trocha pohybu potřebná, i když se nic nemá přehánět. (A taky jsem váhu raději reguloval omezením množstvím jídla, než navýšením množství pohybu - ale jednak jsem aspoň nějaký ten pohyb měl a jednak mě můj vzhled nevadí, i když nejsem žádný model)
Takže doporučuju ten sebekoučing a STOB, rozhodně sledovat tu váhu, (nějaké denní výkyvy jsou normální, důležitý je ten trend a týdenní rozdíly - malé znamenají, že nejspíš nehubnete (taky ale můžete měnit tuk za svaly, což je naopak výhoda - jednak člověk líp vypadá (pokud to nepřežene), jednak víc svalů=větší bazální metabolizmus=víc spalujete ), nějaký přiměřený pohyb by taky neškodil (ale mnozí toho nachodí dost v práci a domácnosti i tak) a péče o kůži taky není od věci, zejména pokud to děláte kvůli vzhledu (při hubnutí kůže trpí).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.