Nejste přihlášen/a.
Především NETROLL a zkus něco, vzhledem k tomu, že zde umíš vznést trollí dotaz,," vygůglit " . Pak bys asi zjistil že žádná pálenka ani lihovina se nepálí v dřevěných sudech, ale drtivá většina palírem má zařízení z mědi! Jinak pálenky jako kvalitní slivovice, whisky ... ZRAJÍ v dubových sudech !
Však tohle je rubrika volná diskuze tak ať si píše co chce.Jestli to nějaký admin nebo sys neuzná za blbost tak je to v pořádku.Kdo je tady TROLL?
Na rovinu si řekněme , že všehny kořalky jsou dělány prumyslově ( až na domácí pálenice) . A jsou tedy vice hlídané a analyzované něž ty co se dělají takzvaně u zahradkářu z domácich surovin .
Nejmeně škodlivé (bolehlav) jsou vždy čisté jako slivovice, vodky . Čím je to barevnější , sladší tím to má brutálnější následky a je horší kocovina. Jako u všeho , v malém množství lék , když to přeženete , špatně skončíte . Nejlépe je píti alkohol po jídle , ale to platí i u jiných drog (třeba káva)
Pokud se včas připravíte, pořídíte si bílou hůl a vodicího psa, můžete vypít úplně všechno.
Vzpomínáte na kouzelného Bohouška Záhorského? Ten se proslavil větou: "On by vepil i mrtvému oko." Jaga.
@hotchner A to ještě nevíš, že jakékoliv množství alkoholu je pro tělo toxické, tělo ho musí pracně odbourat, vyloučit, a tělo je alkoholem zatěžováno, a libovolné množství alkoholu je pro tělo nepřirozené a nezdravé
A proč ten alkohol piješ, kvůli změně stavu vědomí? Nebo snad chuti?
A studie dříve tvrdící, že malé množství vína je zdraví neškodící ba prospěšné, se ukázaly jako zavádějící, tzn. prý ani víno není život prodlužující a cévy čistící
Jsme národem alkoholiků
" Bezpečné množství alkoholu je nula,"říká výživový poradce Ivan Mach s odkazem na studii, která v roce 2018 vyšla v prestižním lékařském časopisu Lancet.
Propagace mírného pití piva – že je v něm vitamin B, kyselina listová a roztahuje cévy – zatajuje, že alkohol je buněčný jed, který tělo velmi náročně odbourává na metabolity, které zdravým lidem dále škodí. Ivan Mach
Na takové alkoholické nápoje je skutečně potřeba dávat velký pozor, bylo totiž zjištěno, že obsahují velke množství dihydrydrogenmonoxidu - tedy DHMO, tejn se ostatně vysytuje i v dražších alkoholických nápojích ! Určitě to nepodceňujte, tato látka má i u nás na svědomí každoročně oběti na životech!
Přitom už existují petiční hnutí proti této, dnes takřka všudypřítomné látce : peticie.com/...
Jako naprostý abstinent se závislákům směju. Jen si dejte do trumpety, nebojte se toho! A pozor, dvanáctiletá skotská nestačí, musí být nejméně čtyřiadvacetiletá nebo šestatřicetiletá. Mimochodem, domácí bar mám narvaný k prasknutí. Vždycky se totiž najde dost podivínů, kteří jsou ochotni přijmout flašku chlastu jako protihodnotu za různé službičky. I to je demokracie.
Takzvaný tuzemský rum (dnes z právních důvodů zvaný jinak, např. "tuzemák"), není pálenka. Je vyroben studenou cestou z lihu většinou bramborového a rumové tresti. Produkt vzniklý tímto způsobem přípravy se již nesmí nazývat rum, a po vstupu Česka do Evropské unie došlo k jeho přejmenování.
----
Výrobci levnějších zelených používají destiláty z jiných zemědělských plodin (že by brambory?) a většinou je do nich pouze přimícháván mátový olej nebo mátová tresť. Výsledný likér je dále doslazován a úplně na závěr stáčen.
Takže jsi se dozvěděl pravdu, levný destilát smíchá s chutěmi a barvou, mňam
Levné pálenky se pochopitelně nevyrábějí z ovoce, ale z lihu a dochucovací složky. Levné krabicové víno také často není víno, ale ochucený cukrový sirup s přídavkem alkoholu a barviva. To jste objevil Ameriku. Nicméně účinek na zdraví je cca stejný jako u drahého alkoholu. On se totiž syntetický líh nesmí v potravinářství používat, používá se většinou bramborový či kukuřičný líh, a ty dochucující složky nemůžou být zdraví škodlivé, takové alkoholické nápoje by velmi brzi skončily pokutou a zákazem.
diesel:
Syntetický alkohol,sa nepredáva ako konzumný. Ostatný alkohol je čiste prírodného pôvodu. Ovocné destiláty sú z ovocia, a náhražky sú z esencie,farbiva a konzumného liehu. Konzumný lieh sa vyrába z lacných surovín s vysokým obsahom cukru. V dnešnej dobe je to kukurica. Kvalitná vodka, sa vyrába zo pšenice. V minulosti sa lieh vyrábal z melasy z cukrovej repy. Whisky sa tiež vyrába z obilovín. No a z odpadu pri výrobe liehu sa vyrába kvasný ocot.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.