Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může být vojenský pilot po operaci zraku?

Od: petr1 odpovědí: 6 změna:

Zdravím, chtěl bych se stát vojenským pilotem, ale problém je ,že už od dětství nosím brýle. S operací problém nemám, ale chci se zeptat zda někdo neví jestli vojenský pilot může být po operaci zraku? Je to můj sen a nerad bych aby mi ho to zničilo. nikde na internetu to nemůžu najít. Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

1x

On je zásdní rozdíl, jesli se teprv chcete ucházet o studium, nebo jestli už pilotem jste a vyskytla se vám nějaká oční vada. V prvním případě vám neodpustí nic, ve druhém už je to trochu jiné. Proč by brali někoho, kdo už měl problém s očima, když mají zástupy těch, kteři vidí dobře.

sasa*
hodnocení

0x

Teď nevím. Za komančů nesměl mít ani brýle!

sts
hodnocení

0x
Mne s brýlemi nevzali ani k řidičům na vojně..
Já si myslím,že když Vám udělají korekci zraku pomoci laseru(operace)tak je to doživotní.
A nikde v lékařské dokumentaci se to sned neuvádí.
Musite se zeptat na klinice kde budou zákrok provádět..

Laserová korekcia zraku je kozmetická úprava,ktorá má trvanlivosť cca 10-15 rokov,než sa zrak zase zhorší. Mne to vydržalo 17 rokov a nosím znovu okuliare,sice oveľa slabšie no,nosím.

hodnocení

0x

Ono je to asi tak, že naše současné vojenské letectvo mé 13 Gripenů, o něc o víc L159 plus nějaký Casa a pár vrtulníků. Jinými slovy - proti minulosti je to jen stín, zlomeček počtů letadel, co jsme ještě v nedávné historii měli. A i tehdy, kdy bylo potřeba řádově víc pilotů, byly lékařské prohlídky velmi, velmi důkladné a přísné a prošlo jimi jen nemnoho zájemců

Dnes mají tolik zájemců, že si mohou vybírat fakt jen ty s top zdravím.

hodnocení

0x

Ani po operaci očí nemůžeš být pilot stíhačky a ani vrtulníku. Zrak musí být od dětství na jedničku, to je info z výběrových řízení univerzity obrany.

doplněno 21.04.23 19:32:

Leda by jsi prodělal operaci očí, byl by sis jist, že opravdu skvěle vidíš a tvoje zdravotní dokumentace od dětství by byla přepsána, respektive tento oční problém by byl odstraněn. Tímto nenabádám :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]