Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Leták bidronka

Od: totak® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, přišel mi leták Biedronky a myslím, že se nám Poláci asi musí staaaašně smát.

Polotučné mléko za 12kč

Máslo za 16 ( 200g 82%)

Kuřecí prsa 75,-

bok bez kosti 75,-

Kdepak asi naši soudruzi obchodníci udělali chybu?

Zdroj - biedronka.pl/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

3x

V Polsku bylo vždy levně, žádné objevení Ameriky se nekoná.

jendad
hodnocení

3x
Říká se tomu konkurence. Kdy majitelé produktů si konkurují a vyhrává spotřebitel. To naše vrchnost neuznává.
Nejlepší je pak jejich odpověď, ať to nakupujete, když na to nemáte. A úžasná je jejich rétorika, že nejlepší daně jsou spotřební. Přeci by jste nechtěl trestat úspěšné podnikatele korporátní daní.
racio

Přesně, koncentrace celého potravinařského řetězce do rukou pár nenasytných oligarchů a německých řetězců je pro tuto zemi smrtící. Jak české ...

jendad
S těmi řetězci máte pravdu. Akorát koncentrace potravinářství bych neviděl jako problém. Jsme na EU trhu a když se můžou nakupovat rajčata z maroka, tak není problém koupit cokoli z Polska či Maďarska atd.
Tam je zásadní problém v celé koncepci. Když máte drahé reality , suroviny, energie, a vysoké DPH , tak máte sněhovou kouli jak se nabaluje drahota.
Co pomůže , je jedině změna vize, kdy spotřebitel musí vyhrát a je prioritou.

hodnocení

1x

Máte pravdu naštěstí to mám 10 km do Polska jsem tam každý týden některé potraviny mají chuťově fakt výborně

nerentier
hodnocení

0x

To je super, máte kliku. Dojčland je s kotlinou cenově srovnatelný, kvalitativně na jiné planetě. Výjimky se najdou; momentálně tam mají Pringles 185 g za 34 Kč v Penny, zatímco v tuzemské Bille je 165 g za 60 Kč. Složení je kupodivu stejné. *kafe*

hodnocení

0x

Moje sestra byla s kamarádkou v pondělí, vracely se v úterý. Přespaly v hotelu za 750Kč/os., v ceně byla snídaně a 1,5 hodiny pobytu ve wellness.

Nebyl to takový klasický výlet pouze za nákupy, spíš omrknout a něco přitom nakoupit. Koupila si např. boty Rieker, tady cca 2000 Kč, tam vyšly na 600 Kč. Úspora na kartonu cigár cca 450 Kč, vešla se s nákupem, stravováním, noclehem, naftou do nižší částky, než by tady dala jen za cigára.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]