Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se letos na Balkán (a nejen tam), kde většina států u T-Mobilu spadá do zóny 2, tedy do roamingu, který je samozřejmě drahý.
Můžete mi doporučit nějakou mezinárodní simkartu, kterou bych mohl využít? Nepotřebuju si kupovat v každém státě simkartu, když se tam zdržím třeba jen jeden den, ale vyhledat na netu nutně něco bude jistě na místě potřeba.
Mám nový telefon, ale zjistil jsem, že bohužel nepodporuje esim, tak budu muset sehnat nějakou fyzickou nano simkartu.
Mockrát děkuji za radu!
Balkán je moc široký pojem a nepíšeš ani jestli to chceš jen na volání nebo nutně potřebuješ i internet třeba pro navigaci, nebo dokonce pro práci. Bez toho se nedá poradit tak, aby to bylo relevantní a ověřitelné.
Jedu do Srbska, Bosny a Slovinska a potřebuju to jen na internet. V Bosně budu třeba jen cca 10 hodin, tak kdybych potřeboval nutně internet, tak abych nemusel platit roaming.
@ewa Nepodařilo se mi zjistit nic bližšího, nejlepší bude si koupit místní simku za pár korun. V Albánii jsem zatím nebyl, ale v Srbsku a v Bosně jsem se připojil na wifi někde u kavárny venku. Existují nějaké simkarty, které platí ve více zemích, ale pro moje účely je to moc drahé, většinou se zdržím v jednom státu max. 2 dny, ale kolikrát jen pár hodin a během té doby internet potřebuju jen když potřebuju zjistit něco důležitého, jinak na nějaké surfování stejně nemám nikdy čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.