Dobrý den, nevíte někdo, zda je tohle normální? Když jsem v klidu a nesoustředím se na to hlava se mi neklepe. Aspoň to tedy nijak nepociťuji. Klepání hlavy zažívám pouze, když jsem mezi cizími lidmi, nebo když mám s někým cizím navázat oční kontakt. Nikdy mi to problém nedělalo, ale za poslední 2 roky se mi to rozjelo. Nevydržím to a cuká mi hlava. Taky se bojím hodně lidí. Když jdu např. obchodu, hlava se začne opět klepat. Nechci mít tyhle záškuby. Z cizích lidí mám nehorázný strach. Děje se to, i když mě lidi pozorují. Chápu, že je to normální, že lidi na sebe koukají, ale mě se přitom opět začne klepat hlava a buší mi neskutečným způsobem srdce. Doopravdy mě to velmi obtěžuje, potřebuju jít k lékaři, ale neustále to odkládám, mám neskutečný strach a taky mě děsí to, že zas dostanu klepavku. Nikdy předtím jsem tyhle problémy neměla. Chci být zase normalní. Už několik měsíců jsem zavřená doma, ven nechodím. Je to hrozný.. Při představě, že bych měla dělat něco před lidmi a oni na mě koukali.. já to prostě nedokážu. Nevím, jak to mám vyřešit. Když jsem v klidu, klepou se mi vlasy, mám je dlouhé, děje se to ještě někomu? Myslím, že to mám z toho, jak mi buší srdce, snad je aspoň tohle normální..
Určitě být vámi zajdu co nejdříve na neurologií případně ke svému praktickému lékaři. Budete to muset nějak přečkat a ignorovat nějakým způsobem ostatní. Jestliže se jedná o nějaký druh tremoru nelze to 100% vyléčit a následky se dokonce života mohou zhoršovat. Určitě bych zvážil tu cestu k neurologovi na CT hlavy. Případně neměl někdo u Vás v rodině tremor? Nebo o nějakou formu rakoviny/nádoru v hlavě..
Mojí babičce se od mládí po celý život klepala hlava. Mírně a když byla ve společnosti, tak se to zhoršilo. Jinak byla zdravá a dožila se vysokého věku. Za mlada s ní děda navštívil několik doktorů, ale nikdo jí nedokázal pomoci. Asi bych navštívila neurologii.
Pěkný den,určitě jděte k lékaři. Bude to chtít neurologické vyšetření. Pakliže se neurologicky nic neprokáže,může jít i o psychicky problém,tik,který bývá častý například u neuroz. Tam zase pomůže psychiatr.
Sdělte to svému lékaři, on Vás případně pošle na neurologii. Zatím berte Mg- hořčík / ideálně Magnosolv/ a B-komplex a když půjdete mezi lidi, tak Guajcuran. Je volně v lékárně. Možná už jen toto bude stačit. A oči máte v pořádku? Ty Vám necukají? / Nystagmus?/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.