Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepání vlasů a hlavy

Od: xxxxxx odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, nevíte někdo, zda je tohle normální?
Když jsem v klidu a nesoustředím se na to hlava se mi neklepe. Aspoň to tedy nijak nepociťuji.
Klepání hlavy zažívám pouze, když jsem mezi cizími lidmi, nebo když mám s někým cizím navázat oční kontakt. Nikdy mi to problém nedělalo, ale za poslední 2 roky se mi to rozjelo. Nevydržím to a cuká mi hlava. Taky se bojím hodně lidí. Když jdu např. obchodu, hlava se začne opět klepat. Nechci mít tyhle záškuby. Z cizích lidí mám nehorázný strach.
Děje se to, i když mě lidi pozorují. Chápu, že je to normální, že lidi na sebe koukají, ale mě se přitom opět začne klepat hlava a buší mi neskutečným způsobem srdce. Doopravdy mě to velmi obtěžuje, potřebuju jít k lékaři, ale neustále to odkládám, mám neskutečný strach a taky mě děsí to, že zas dostanu klepavku. :(
Nikdy předtím jsem tyhle problémy neměla. Chci být zase normalní. Už několik měsíců jsem zavřená doma, ven nechodím. Je to hrozný.. Při představě, že bych měla dělat něco před lidmi a oni na mě koukali.. já to prostě nedokážu.
Nevím, jak to mám vyřešit. Když jsem v klidu, klepou se mi vlasy, mám je dlouhé, děje se to ještě někomu? Myslím, že to mám z toho, jak mi buší srdce, snad je aspoň tohle normální..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Určitě být vámi zajdu co nejdříve na neurologií případně ke svému praktickému lékaři. Budete to muset nějak přečkat a ignorovat nějakým způsobem ostatní. Jestliže se jedná o nějaký druh tremoru nelze to 100% vyléčit a následky se dokonce života mohou zhoršovat. Určitě bych zvážil tu cestu k neurologovi na CT hlavy. Případně neměl někdo u Vás v rodině tremor? Nebo o nějakou formu rakoviny/nádoru v hlavě..

hodnocení

1x

Mojí babičce se od mládí po celý život klepala hlava. Mírně a když byla ve společnosti, tak se to zhoršilo. Jinak byla zdravá a dožila se vysokého věku. Za mlada s ní děda navštívil několik doktorů, ale nikdo jí nedokázal pomoci. Asi bych navštívila neurologii.

hodnocení

1x

Tohle byste určitě měla řešit s odborníkem...

Píšete, že pokud se na to nesoustředíte, nebo jste v klidu, tak se Vám to neděje. To také může být nějaká sociální fobie, druh paniky, atd..

Neodkládejte návštěvu lékaře a řešte to, sama to nedokážete překonat a ubližujete hlavně sobě.

hodnocení

1x
Pěkný den,určitě jděte k lékaři. Bude to chtít neurologické vyšetření. Pakliže se neurologicky nic neprokáže,může jít i o psychicky problém,tik,který bývá častý například u neuroz. Tam zase pomůže psychiatr.

liska5
hodnocení

0x

Sdělte to svému lékaři, on Vás případně pošle na neurologii. Zatím berte Mg- hořčík / ideálně Magnosolv/ a B-komplex a když půjdete mezi lidi, tak Guajcuran. Je volně v lékárně. Možná už jen toto bude stačit. A oči máte v pořádku? Ty Vám necukají? / Nystagmus?/.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]