Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci nebýt

Od: skyler odpovědí: 15 změna:
ahoj.. prosim, rovnou rikam, pokud nechcete poradit nebo tak, diky…
no, takze.. proste uz to nezvladam aa chci nezit.. jenze se bojim sama.. je tu nekdo, kdo to ma podobne..?
pripadne mi napis na mail dekuju..

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

11x

To musíš volat Linku důvěry. Tady jsou samí takoví, co chtějí žít nebo bojují s tím, aby mohli žít aspoň o trochu déle. Život máme jen jeden. Je to dar. Nezahazuj ho! Teď jsi na dně, ale pak zas budeš nahoře.

hodnocení

4x
Ahoj.
Co nezvládáš, buď konkrétní.
Uvědom si jasně, že ty sis život nedala, tudíž nemáš právo si ho ani brát.
Každý problém má řešení.
Přestaň být v roli oběti a začni bojovat.
Život je jedno velké divadlo, tak hrej a nebuď zbabělá.
olinl

Jak píše wamp-co nezvládáš? Jelikož skyler neodpovídá, je tu možnost trolení..

Co to meleš, že nemá právo si ho brát? A kdo to právo má? Rodiče? Samozřejmě, že na to má právo. Jedině ona a nikdo jiný.

stalker
hodnocení

2x
Chci ti poradit. Byl jsem na tom úplně stejně a byl jsem skálopevně rozhodnutý to udělat, pouze jsem nevěděl jak. Život se se mnou nemazlil, neměl jsem přátele atd atd atd. Jenže jak už tady někdo píše. Když seš ma dně, tak moc v háji, že už nechceš nic řešit a chceš to na 100% vzdát, znamená to, že už jsi na dně a není moc kam dál klesnout. Tedy může být jenom lépe. Kdybych to tenkrát udělal, připravil bych se o to, co mě následně po odstěhování se od rodiny potlalo. Svoboda, noví přátelé, nové koníčky, slušná práce a všechno jsem to dokázal postupně sám. To samé platí pro tebe. Můžeš totiž víc získat, když budeš žít, než ztratíš. I když je situace úplně děsná, vždy je naděje a měla bys vydržet. To že je teď něco na ho*no ještě neznamená, že se to časem nezlepší. Pak bys zpětně litovala, že ses o to štěstí teď, v době temna své duše, připravila.
rrt

Nevěděl jak? Nejjednodušší metoda, prášky, kyanidové tableta? Nejjistější nejrychlejší metoda, Průstřel mozku brokovnicí...

Takže ty jsi to vážně udělat nechtěl a to rozhodnutí nebylo moc pevné. Každopádně osobně to považuji za dost nezodpovědné, pokud nejsi nemocný a nebo jinak totálně ztracen, například v tom, že máš dluh 2 000 000 000 A poškodil okradl si 150 lidí no, asi pan Smetka ma jiny nazor novinky.cz/...

stalker
A hele, póvl přišel a hejtuje tu rádce. Přeji vám abyste si to pane zažil. Upřímně vám to z celého srdce přeji. Nevíte totiž vůbec o čem mluvíte.
rrt

Zažil co?

já jsem pouze zpochybnil tu tvojí skálopevnost. Prostě to nebylo žádné pevné rozhodnutí, pouze momentální hnutí mysli a nikoliv vážné a trvalé důvody.

cs.wikipedia.org/...

Podle experimentů až u 80% sebevrahů je možné pomocí testu předvídat hrozící pokus o sebevraždu.

sasa*
hodnocení

1x

Pravda a dotaz zní?

Dotaz zní, kdo je tu další troska.

rrt
hodnocení

1x
Co se bojíš sama, spáchat sebevraždu? jakože chceš někoho do party kdo chce taky spáchat sebevraždu?A jak to chceš řešit po mailu když si žádný mail neuvedla?zkus tohle Linka bezpečí. Celostátní linka pro děti a mládež v krizových životních situacích. zdarma. zdarma. nonstop. 116 111nebo 222 580 697Nebo pomoc@linkabezpeci.cz

srim
hodnocení

1x

Ze svědectví těch, kteří přežili pokus o sebevraždu, vyplývá, že život (vědomí) přetrvává vtělenou existenci a svým činem si nepolepšili, ale pohoršili (i když si ve své nevědomosti mysleli, že už to horší být nemůže). Člověk totiž vnímá jen malou část reality, jak víme i z obyčejné biologie a fyziky.

Osobně znám jednu takovou osobu. Byla v komatu na hranici života a smrti, zažila stav existence se zvýšeným utrpením (laicky řečeno) jako reakci a probrala se až díky jistému rituálu, který byl pro ni vykonán.

rrt

A teď tu o perníkové chaloupce, prosím.

ps: ve skutečnosti klinická smrt není smrt, mozek stále žije, když smrt znamená teprve smrt MOZKU. Stavu klinické smrti neboli zástavě srdce a nebo dechu, ten mozek šrotuje ostošest, aby to tělo nahodil! Tak proto vidíme různé pohádky jako bílý tunel a světlo. Možná, když budete chtít, tak si o tom jste schopen dost nastudovat. Dnes už to nejsou žádné záhady

Ve skutečnosti neexistuje studie (anebo ji neznám), která by potvrzovala, že ten vámi tvrzený rituál funguje, anebo že by ta osoba v klinické smrti astrálně cestovala a že těch studií pár znám a hodně lidí, kteří se tím zabývali. Bohužel, neobjevily nic, co by se nedalo vysvětlit, resp. nevysvětlitelné bylo v řádu 1%.

srim

Jenže tyto zážitky se často dějí ve fázi, kdy přístroje žádnou aktivitu nevykazují.

A proč by měly být zážitky v tomto stavu pohádky? Protože má někdo potřebu je zpochybňovat?

Dnes už jsme dál... kde už jsem to jen slyšel?

"Ve skutečnosti neexistuje studie (anebo ji neznám), která by potvrzovala, že ten vámi tvrzený rituál funguje"

Šlo o jednorázovou záležitost, takže se studie nekonala. Daná osoba potvrdila, že ji z onoho hraničního stavu dostal ten rituál, předtím, než se o něm dozvěděla. Pohádky neměla důvod vyprávět.

"a že těch studií pár znám a hodně lidí, kteří se tím zabývali."

Já taktéž, napadá mě třeba dr. Sam Parnia. O tématu souhrnně pojednává kniha dr. Petera Fenwicka The Art of Dying.

hodnocení

0x
Taky jsem byla v takové situaci a ne jednou. Deprese jsou svinstvo. Ale dá se to léčit a pak život vidíte jinak,začnete si ho víc vážit. Než něco uděláte,zkuste odbornou pomoc,nemáte tim co ztratit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]