Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zklamání ze života

Od: iluze odpovědí: 27 změna:
Dobrý den. Trochu se tady vybrečím a vypíšu z toho, co mě tíží :)
Bude mi 32. Jediný delší vztah (1,5 roku) jsem měl v 19 letech. Jinak to bylo v řádech týdnů, ale nikdy ne delší než 3 měsíce. Vlastně jsem se ženou nikdy nežil ve společné domácnosti.
Nedávno jsem se z vesnice přestěhoval do města kde nikoho neznám, kromě táty a jeho přítelkyně. Potřeboval jsem novej začátek.
S bývalími přáteli mě spojovalo jen hulení trávy a takovej ten povalečskej život. Navíc jsem tomu docela propadl a začaly se u mě objevovat problémy s paranoiou a občas panické ataky, které tedy byly docela intenzivní. Když jsem se s problémem svěřil kamarádovi, kterej furt básnil o tom, jak jsme nejlepší kámoši a znali se od školky, tak místo podpory se mi začal vyhýbat. Nebudu lhát, ranilo mi to. Naštěstí mě podržela rodina a za to jim děkuji. Přestal jsem hulit a se všemi ostatními přáteli přerušil styk, protože jsem měl přátelé víceméně jen huliče.
Takže mám teď docela problém lidem důvěřovat a myslím si, že i navazovat nové vztahy. Mám problém se někomu otevřít. Hrozně se bojím, že mě zas někdo zklame.
Nemyslím, že jsem nějakej odpad společnosti. Mám byt na hypotéku, hezkou práci, ve který se cítím dobře a sám sebou jistě. Jen ty lidi považuju za známý a nemluvím s nimi nijak otevřeně, ale spíš pracovně. Chodím plavat, do sauny, do fitka a teď nově jsem začal chodit na pingpong, abych tady ty lidi více poznal.
Bojím se, že to, že nemám přátelé, odradí budoucí partnerky, protože mám pocit, že to nesvědčí nic hezkýho, když někdo nemá přátelé, ale jen známé. A taky to, že jsem nikdy neměl vážnej vztah a nežil se ženou ve společné domácnosti. Jsem holt takovej podivín, kterej bloumá světem a snaží se najít sám sebe a někoho, kdo by mi tu cestu ulehčil :)

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

7x
Nauč se rozeznávat známé lidi, kamarády a přátelé. Až to pochopíš, ulevi se ti. Znamých a kamarádů máme fůru. Pokud někdo má za život 2 - 3 přátele, je nadmíru spokojen.

Jo. Já jsem měla jen 1 nejlepší kamarádku. Ta před 4 lety zemřela a teď nemám nikoho takového. Obdivuji tchyni, která vždy, když jí zemře kamarádka, tak má do dvou měsíců novou a tak stále dokola.

aja

Ženské to mají jednodušší, geneticky to mají naučeno, výměnu zejména chlapů, tak proč né kamarádek.

O tom jsou studie, proč to je geneticky zakódováno jen u žen a chlap trpí.

id
Prdlajz že chlapy trpí. Ti snáz zase najdou kamarádku s výhodami.

rajskyprotlak
hodnocení

4x

Asi rozumím tomu, proč ses rozhodl tady napsat, ale nejspíš jsi čekal větší pochopení, než se ti dostalo. Já to vidím trochu jinak. Předně oceňuji každého, kdo se v životě rozhodne jít lepší cestou než doposud. Ne každý na to má. Ty jsi to dokázal a prokazuješ vůli se sebou naložit jinak. Uspořádal sis život jinak a máš vůli vytrvat, klobouček. Chápu, o co ti jde, chceš od okolí cítit aspoň trochu uznání, podporu, že jdeš dobrou cestou, možná i trochu pochvaly. Od bývalých lidí kolem tebe se ti ničeho podobného nedostane a ti stávající netuší, že bys o to třeba i stál, vztah k tobě si teprve formují. Nicméně vydrž, určitě to smysl má. Ze samoty budeš vystupovat postupně a v míře, jakou si určíš ty sám. A budeš-li mít zájem, i na partnerský vztah jistě přijde. Zatím pracuješ na sobě, a aniž bys to třeba tušil, možná už zároveň pracuješ na nových vztazích, ale to obvykle trvá déle a výsledek přichází později, zvlášť když nepatříš ke zrovna otevřeným lidem. A až najdeš ke svým známým větší důvěru, přijde i to přátelství a otevřenost. A je i docela možné, že se v někom zklameš, i to v životě občas přijde, ale třeba naopak najdeš někoho, s kým tě bude pojit velké přátelství, to je právě na životě skvělé, že nevíš, co tě čeká za rohem. :)

Vydrž ten přechodný pocit osamění, izolace. Vše, co chceš, jistě přijde, jen tomu dej šanci a čas.

kick
hodnocení

1x

Od nikoho nic neočekávej, buď jen sám za sebe, pak nebudeš zklamaný.

tím neříkám, že nemáš lidem pomáhat a nebo být vstřícný, podle prvních větší tvého textu to vypadá, že máš přehnaná očekávání a přitom sám neumíš nic nabídnout.

Co se týče fetu a huleni, tak to je asi přirozená věc už od počátku věku, že lidi si snaží změnit vědomí. Jenže pokud to děláš moc často, protože máš bažení, tak tomu podlehneš. Ovládne tě to. normální člověk to zkusí a the od toho, podle mého názoru drtivá menšina se stane závislými. Asi záleží, jakou máš vůli, progres, cíle, mentalitu, geny, bublinu...

Genetik říká, že 80% jsou geny, psycholog říká že 80% je determinace prostředím, tak si vyber.

No, tvůj táta asi nebude jaderný fyzik... takže je malá pravděpodobnost, že bys sám od sebe byl bůhví jak ambiciózní...

Doufám, že si z toho něco vezmeš...

Ps: Jo a ještě jedna věc, nikdy se nesvěřuj se svými problémy ani kámošům a už vůbec nikdy ženské, tak ti nepomůže nikdy akorát jí odradíš. Jestli se potřebuješ někomu svěřovat, tak si najdi vrbu, psychologa, případně rodičům, ale pokud ti na tom nejsou bůhví jak zdravotně dobře tak já taky vynech...

Na tvoje plačky není nikdo zvědavej a uplakaný chlap, to ženské přímo odpuzuje, ani netušíš jak

iluze
hodnocení

Nemyslím si, že bych neměl co nabídnout. Jen je asi problém, když očekávám, že se ostatní budou chovat jako já, což je nereálné. Mrzí mi, když vídám i v práci ty špatné lidské vlastnosti a jací lidi dokáží být jeden ke druhému. A proto, že se více zaměřuji na to negativní, tak mě to pohlcuje. Jo, snažím se na sobě pracovat a změnit to. Určitě nic neodepisuju a nevzdávám.
Vždycky jsme s přáteli řešili úplně vše. Od toho přátelé jsou. Podrží tě, když si na tom špatně a neodsuzují, protože tě mají rádi takovýho, jaký jsi.
kick

No ale ty žádné přátele nemáš, ty jsi měl možná nějaké kamarády, známé, huliče. Takové lidi vůbec nepotřebuješ.

Ale říkám ti rovnou, pokud máš potřebu se někomu vypovídat, najdi si psychologa. Při nějakými soukromými psychickými problémy já bych svoje známe, kamarády, kolegy v práci a asi ani přátele nezatěžoval.

A co jsou to přátelé, kteří za tebe položí život? Nebo lidi se kterými jdeš do hospody, případně jedeš na dovolenou?

Jak už jsme si vysvětlili, neměj žádná očekávání, nebudeš mít žádné zklamání, Naopak, budeš rád, protože někdo předčí tvé očekávání :)

však si to tu napsal, že jsi se někomu vyplakal, ten člověk se ti teď vyhýbá, a víš proč, protože on není zvědavý na to, aby ti dělal vrbu, na tom nic nemění ani to, jestli jsi mu ti tu vrbu někdy dříve dělal. Prostě není chlapské, aby chlap přišel vyplakat jinému chlápovi, je to šíleně neatraktivní.

hodnocení

1x

Ne každý, kdo se tváří jako přítel, jím skutečně je. To se bohužel často pozná až ve chvíli, když potřebujete pomoc. To se tak v životě někdy stane..

Musíte se naučit rozlišovat, komu co můžete říct. Hlavně se pokuste si zvednout sebevědomí a neutápějte se v pochybnostech.

Nebojte, na každého někdo někde čeká, jen to může někdy trvat trochu déle.

hodnocení

0x

Takže fetka, která svým bohémským životem zklamala všechny dobré přátele okolo se teď bojí, že někdo sklame ji.

Nové přátele a partnery odradí tvé nízké sebevědomí, protože vždycky se budeš ohlížet dozadu, jak čtu a srovnávat.

Taky až moc tlačíš na pilu. Přátelství se buduje léta. To není jako si jít zahulit nebo jít na pracovní pohovor.

iluze
hodnocení

Jak si přišel na to, že já zklamal ostatní přátelé? Píšu, že nejlepší přítel zklamal mě. Já ho neméněkrát podržel, když na tom byl zle a od něho jsem očekával to stejné.
To samé s ostatními přáteli.
Nemám ani nízké a ani vysoké sebevědomí. Jsem si sám sebou jistej a znám své hodnoty a taky co dokážu nabídnout. Jen nemám přátelé, protože mám strach lidem důvěřovat. Jen, co jsem si všiml, tak u starších lidí tento problém nemám a dokážu se před nimi jednodušeji otevřít. Jen mi to nejde s mými vrstevníky.
kick

A z čeho prosím tě soudiš, že někdo je zvědavý na tvoje otvírání se?

já jen, jestli právě tohle není ten problém! anebo ty snad chceš někomu dělat dobrovolně vrbu? Ty by jsi chtěl že nskou, která ti každý den bude hodiny doma brečet, jak její šéf tohle a jak zákazník tamto? omg

jestli jo, tak jsi se asi minul povoláním, měl jsi si udělat kurz na psychologa, k tomu dneska skoro stačí i Bc.?

Každopádně tě znovu a důrazně upozorňuje, že žádná holka nebude zvědavá na tvé otvírání se a vyplakávání, Je to něco u chlapa šíleně neatraktivního, patologického

S bývalími přáteli mě spojovalo jen hulení trávy a takovej ten povalečskej život.
Začaly se u mě objevovat problémy s paranoiou a občas panické ataky.

S ostatními přáteli jsem přerušil styk, protože to byli huliči.
...

Je normální, že rozumný člověk od takového stroskotance odejde a přeruší veškeré styky!

Ty jsi zklamal jeho svým chováním. Né on tebe. Proč by ti měl pomáhat, když jsi byl totálně mimo a kamarádil se z huliči? Jaký by měl k tomu důvod lepit se na labilní trosku s partou stejných jedinců.

kick ti to tu píše dobře. Nikoho tvá minulost nezajímá. Ani sebelítost. To lidi (ty normální) odpuzuje stejně jako styk s nulou na alkoholu či trávě.

Mít hypotéku na byt nic neznamená.

@gumidek Nechápu, proč jste tak zbytečně útočný a tazatele přirovnáváte k fetce a ztroskotanci. Za mě se podle toho, co píše, snaží a šel jsi sem pro radu.
Jako mladej se flákal a hulil trávu, ale chtěl změnu a maká na sobě. Trošku empatie by z vaší strany neškodilo.
kick

@gismo @iluze Po přečtení posledního odstavce tazatelova dotazů, že se bojí a že si chce ulehčit,... tak to je průměrňák až pod...

jednak jestli se bojí, tak to je srab, a když si chce ulehčit, no tak to je typická šedá myš, která se moc namáhat nechce, chlape ,zační dělat nějaké bojové sporty třeba box, jen tak pro relax, Naprosto jistě se tak staneš pro svojí budoucí ženskou atraktivnější, než nějakým pink ponkem a saunou, ještě že nelepiš letadýlka.

Ještě víc atraktivity by jsi získal, kdybys byl alespoň OSVČ a ne nějaký zaměstnanec u pásu. Nevím tedy konkrétně na čem makáš, tím že budeš utrácet vydělané peníze není " makání na sobě ".

Z posledního odstavce mmj čtu, že jsi se chtěl hlavně vypovídat, než že jsi chtěl poradit. mám poněkud rozsáhlé zkušenosti s radami podobným lidem, oni nestojí o radu, jsou to zženštilý chlapi (femininního typu). Jen ty víš dobře, jak to je.

Empatii měli mít rodiče ve výchově. Já nikdy nehulil, nezkoušel a ani neměl kamarády podobného ražení. Díky tomu mám kamarády, na které se mohu spolehnout za všech okolností a oni na mě.

Pokud mu můj agresivní projev neotevřel oči a konečně si neuvědomil sám sebe, potom už nic.

Takové to empatické, že udělal chybu a musí doufat v lepší zítřky nebo určitě si teď najdeš hodně kamarádů, mu vůbec nepomůže, protože to říká každej mimochodem.

Pokud se sám nevzpamatuje, protože chyba je v něm, tak bude stále dokola plakat a psát poraďte mi.

Většina lidí restartovala a začala se chovat dospěle, až dostala ránu od života. Kecy jsou málo.

Chtěl bych neznamená nic, ale chci dělá zázraky. Pokud to spojí s opravenými svými chbami, tak pak může doufat v partnerku a dobré kamarády. Dřív ne.

To je jako matematika. To oblafnout nejde.

iluze
hodnocení

@kick
Dělám to, co mě baví. Nevím, co je dle Vás, špatnýho na stolním tenise a nebo na tom, že jdu po plavání do sauny? Já na tom nic špatnýho nevidím. Nepotřebuju dělat, co mě nebaví a co se možná bude pro někoho přitažlivější a mužnější.
Ano, někdy mám chvíle, jako teď, kdy se cítím více zženštile. Může za to částenčně i moje výchova a prožitý dětsví.
Ale jak říkám, snažím se na sobě pracovat.
Jsem rád, za každej váš názor, protože z každýho si můžu něco vzít.
Díky

Podle toho, jakej budeš mít společenský kredit, budeš přitahovat takovou či takovou skupinu přátel a bab.

To chtěl kick říct dle mě.

p23®
hodnocení

0x

Jen klid.

Proč by jste měl již nyní žít se ženou ve společné domácnosti? - To nějak vadí, že nežijete?

Proč se někomu otvírat? - Vaše problémy nikoho nezajímají, především ne mladé dívky. Zkuste na sobě zapracovat především sám.

Pokud máte již v tomto věku byt na hypotéku, dobrou práci, pravidelně splácíte, pracujete a přestanete fetovat, tak je vše OK. Moc dobrý začátek pro život.

Pokud jste se přestěhoval z vesnice do města, je to změna, na kterou si musíte také zvyknout. Pokud nemáte dobré kamarády nebo přátele již z dětctví, nic není ztracené. Po nějaké době si najdete ve městě nové.

Jste mladý, tak se bavte, hledejte dívku, která se Vám bude líbit, nějak Vás zaujme. Pak ji oslovte, jste přeci muž. Pokud si budete stále více rozumět, je také potřeba si popovídat, o představě o společném žití. Zda chcete společně bydlet ve městě, ve Vašem bytě, zda chcete děti a podobně. Také je třeba se seznámit s dívky rodinou, aby jste viděl, jak rodina žije, jak se k sobě chovají.

Pak můžete dívku požádat o ruku a žít ve společné domácnosti. V manželce najdete podporu, jako ona ve Vás.

Po narození dětí, budete spokojená rodina. Nebudete mít čas, řešit Vaše problémy.

Nejste žádny podívín, jak píšete. Jen přestaňte hulit, buďte zodpovědný a dívka se jistě najde. Dívku jistě neodratí to, že nemáte přátele. Spíš by ji odradilo Vaše hulení.

Držím palce. Ať se daří. Buďte silný.

hodnocení

0x
Začal jste teď dobře.Bude to dobré,časem objevíte přátelé i dívku.Ale buďte trpělivý,bude to třeba chvíli trvat.Rozuměji teď uvažujete,tak vidíte i víc ,jak se lidi chovají,i jejich chyby.Ale nebojte se,hodných lidí se pořád dost a nějaké určitě potkáte.

hodnocení

0x

Nemůžete čekat všechno hned. Léta jste na sobě nepracoval, hulil, nemakal, povaloval se. Kdo Vás živil - otec? Ve Vašem věku už mají mnozí chlapi postavený domek, manželku, děti, zázemí, vydělané nějaké peníze. Je za nimi vidět kus práce. Za Vámi není zatím vidět nic.

Nechcete lidem důvěřovat. Ale určitě dříve byli i dobří kamarádi, kteří důvěřovali Vám. Ve škole, v učení...Ale Vy jste je svým způsobem života zklamal. Nemůžete se jim divit, sám jste je odehnal, svým chováním, jednáním.

Chválím, že jste si našel bydlení a práci, oprostil se od těch huličů. Je to sice dost pozdě, kus života jste promarnil, ale lépe pozdě, než nikdy. V práci či při sportu jistě dobrého přítele časem najdete. Nemusíte jich mít 10, stačí jeden, ale opravdu takový, že se na něj můžete se vším obrátit. A on na Vás taky.

S dívkou je to horší. Ve Vašem věku je to lepší zboží často už rozebráno. Takže občas se musí slevit ze svých ideálů. Případně si najít nějakou rozvedenou ženu, která ale bude už mít děti. A ty děti mít rád. I tím se ukáže Vaše povaha.

Nelitujte se, jsou na tom občas lidé ještě hůř, než Vy. Třeba ti, kteří nejsou schopni drog se zbavit. Vy jste se dal na správnou cestu. Ale nic nejde rychle. Dlouho jste padal do hnoje a dlouho bude trvat, než se z něj zase vyškrábete. Ale pokud budete mít silnou vůli, uvidíte, že se podaří. Jaga.

Kde to žiješ jago.

V dnešní době mít postavený dům ve třiceti má málo kdo a ještě kupu dětí. A kdo má, tak splácí dluhy.

Jen se podívej na ceny nemovitostí, stavebních materiálů a reálné čisté platy. Kdo jako mladej bere 26-40? Průměrně spíš berou 16-20 čistého!

smode2
Gumídku, byl jsem u své babičky:
- "hele, babi, víš kolik teď stojí v Brně na sídlišti starej 3+1 93m2?"
Ona: -"tak ty dva miliony..?"
Já:"jojo, skoro. Devět a půl" :)

A ještě před rekonstrukcí. Investice nutné :-D

iluze
hodnocení

Tak děkuju, že jsem dle Vás totální odpad společnosti, aniž byste o mně věděla více informací, hned jste mě odsoudila, jak jsem k ničemu To jsou ty "krásné" lidské vlastnosti a proto bych měl lidem důvěřovat. Aby mě zase odsoudili, aniž by se snažili si zjistit víc informací.

Takže už jsi pochopil z těch několika reakcí?

Nikomu už neříkej nic o své minulosti a na případné otázky si vymysli nějakou běžnou. Pokud nasadíš poker face a nedáš na sobě znát nic o své minulosti feťáka a už jsi na sobě zapracoval, tak máš nový krok do života a může si najít správné kamarády a partnerku.

Minulost pak bude jen hloupá vzpomínka jen ve tvé hlavě a v žádné jiné.

iluze
hodnocení

@gumidek
Pod pojmem feťák si představuju něco horšího než jen kuřáka trávy. Jasně, že se tím ale nikde na potkání nikomu chlubit nebudu.
Ale jinak jsem za všechny názory rád. Z každýho se budu snažit si něco odnést. Nezaobírat se věcmi, které nemohu ovlivnit a soustředit se více na svůj život a své cíle.
Díky všem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]