Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se chladíte v tomhle vedru?

Od: cocinkamichalka* odpovědí: 28 změna:

Ahoj všichni,

jak se chladíte v tomhle příšerném vedru? V práci nemáme klimatizaci a chcípáme jenom u větráků *ee* .

Máte někdo nějaký osvědčený tip? *pivo*

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepane*
hodnocení

0x

Pracuji doma, tak do bazénu.:D

doplněno 30.06.10 10:38:

A co pod stůl škopek s vodou?;)

cocinkamichalka*
hodnocení

Tiše závidím... *hi*

Ja teda zavidim dost nahlas..:D

marenka*
hodnocení

0x

Jelikož se nemaluju, tak si jednou za čas omyju obličej a krk studenou vodou. Ale dát si namočený ručník zezadu na krk a trochu přes ramena může taky pomoct. ;)

cocinkamichalka*
hodnocení

Jj, taky to zkouším :) Ale ten ručník za krk nemůžu, to by ze mě klienti měli jenom srandu *smich*

rob*
hodnocení

0x

já mám holou hlavu, tak si ji občas strčím pod studenou vodu :)

lucinkaf*
hodnocení

0x

Nevím, jestli bohužel, nebo naštěstí, ale jsem ten typ, který při takovémto počasí ožívá a dostává se do svého živlu. Nicméně pokud se potřebuju schladit, dám si třeba melouna*uf*

lidka*
hodnocení

0x

Zkuste si pustit studenou vodu a několik minut chladit zápěstí zevnitř. Opravdu to pomáhá. *placni*

fidonet*
hodnocení

0x

v práci je mi zima, protože to tu máme tak blbě, že tu za celý rok nesvítí slunce. Když ale vylezu ven, připadám si jako cvok, protože chlapi jsou venku bez triček a já mám vestu :) Ale horko rozhodně není.

Doma máme od lonska klimatizaci. Vyplatí se ...

hodnocení

0x

Pivem*pivo*

...zvlast po tezke praci je nutno chladit kvalitne, hojne a dlouho...

cocinkamichalka*

Jj, měla jsem na oběd nealko švestkového Bernarda, a pomohlo! Pivu zdar *pivo*

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Tak přátelé, zatím to řeším tak, že k obědu jsem si dala jedno vychlazené švestkové pivo a teď jsem si vyběhla na malou točenou vanilkovou! Tak snad to pomůže. Tady v Teplicích máme pod mrakem, tak čekám, kdy zaprší.

Fidonet: Měla bych dotaz k té klimošce, jak vám stoupla spotřeba elektřiny (byl to nějaký razantní rozdíl?). A 2) jak tam funguje odvod teplého vzduchu? Já slyšela, že tam je nějaká trubka, ta se vystrčí z okna? (možná se blbě ptám, ale fakt s tímhle nemám zkušenosti) :)

fidonet*

neptáte se blbě, naopak jste správně informovaná. Takže je rozdíl mezi klimatizací a ochlazovačem. Takové to s tou troubou s teplým vzduchem, to je spíše ochlazovač, ale taky pořádně ochladí. Efektem je že z něj vytéká tak 10-20 litrů vody denně a stovky kubíků horkého vzduchu. Tohle mám ted´za sebou, pěkně to chladí. Máme to asi 6 let, a 4 roky jsme trubku měli vystrčenou z okna. Pak jsem vzal kango a proboural 40 cm zed´a udělal skrs ní vývod ven.

Klimatizaci máme v obyváku, asi rok, a to opravdu klimatizuje. Udržuje nastavenou teplotu a pěkně tam i promrznete, když to dáte na málo. Ochlazovač tady nemá regulátory tepla funguje jen jako odvlhčovač a chlazení, dle okolního vzduchu. Klami má vždy teplotu jakou nastavíte. Ohledně spotřeby ... neřeším to. Pokud je 30 dní v roce horko, není výsledné zdražení tak moc poznat. Ale jednoduché počty : watty x hodiny x cena za kilowatt. jede to někdy 3 hodiny, někdy jen hodinku. Tedy odhadem, mě to stojí tak 300 korun ročně. Ted´ jsem koukl na ten ochlazovač ( někdy nazvaný jako mobilní klimatizace ) a ten má odběr jen 530W. jinými slovy za tři hodiny chadu dám asi desetikorunu :)

cocinkamichalka*

My totiž máme problém jako asi v každém starém baráku - nahoře zima, i v létě teplota nepřeleze 20 stupňů. Naopak v podkroví se to pěkně vytápí, a v 30 stupních se spát opravdu moc nedá.

Ještě mě napadlo (u nás by přicházel v úvahu asi ten ochlazovač) - když je ta hadice vystrčená ven, nemíjí se pak to ochlazování účinkem? Tzn. vevnitř ochlazuju, vypouštím horko ven, ale zároveň mi horko jde oknem dovnitř :)

:) Jinak jste mi moc pomohl, děkuji *srdce*

Diru do okana(specialni vrtackou) anebo diru do zdi kudy se celkem tlusta hadice vystrci ven...

A dokonce jsem videl neco jako sit na komary do okna s tim ze tam byla bila deska a v ni zavit na rouru s teplym vzduchem, naprosto genialni bezpracne reseni :)

lidus*
hodnocení

0x

Mám krásný byt a spousta lidiček mi ho závidí-slunce tu praží celé odpoledne až než zapadne. Můj osvědčený recept je na noc otevřít okna a ráno zatáhnout žaluzie a okna zavřít a neotvírat. Bohužel letos je doma manžel a ten si libuje jak je krásně a otvírá okna když sem praží. Brněnskou přehradu máme na dohled ale koupat se tam nedá, manžel jezdí na Kraví horu nebo do Kohoutek. Na lodžii je 54C-kouřit chodím po setmění.Večer na lodžii vychlazené šumivé víno a zítra chce můj muž(výlet pro mě) do ZOO Lešná, snad se mi podaří mu to rozmluvit.To, že jste v práci vám nezávidím, jsem víc jak 20let v ID ale manžel dělal v jednou podniku v 11patře a budova byla z plechu a skla-tam si užil vedra a v zimě zase mrazu.

cocinkamichalka*

Liduš, ZOO Lešná je super, určitě si to nenechte ujít!

My doma bohužel máme na zdechnutí i když ráno vše zabedníme. Ale večer otevřeme dokořán všechna okna a to je potom labůžo :)

Je opravdu pěkná, mám ji podstatně blíž než Brňané, ale v tomto počasí bych se tam zas až tak moc nehnal. Už samo parkoviště je horká placka. Výlet do této ZOO je pro jarní či podzimní dny. Pak opravdu stojí za to...

doplněno 30.06.10 20:44:

Aha, původní téma... No, náš dům má po celý rok téměř stejnou vnitřní teplotu - cca 22 - 24°C. Nemáme tedy nyní potřebu z něho kamkoliv utíkat... a pracujeme doma. *palec*

stracena*
hodnocení

0x

Pokud to jde, tak ponořit ruce po lokty do studené vody a asi 8 minut vydržet. Ochladit i krk. Pokud možno neutírat - mně to opravdu pomáhá. A.

hodnocení

0x

Vy se máte, vy máte větráky... my jenom okno na jih *blee*

hop®
hodnocení

0x

Večer PET sodovku do mrazáku, ráno s ledovým ingotem do auta. To co roztaje, příjemně osvěží. Při práci venku více PETek.

tantia
hodnocení

0x

Ahojky-my taky chcípáme u větráku.Klimatizace žádná.Pracuji v prádelně.Mám pusu a plíce plné prachu.Chodíme po dílně v propocených tričkách.Už mě bolí ledviny.Nesmíš se ozvat-to by byl vyhazov.Ještě roubík a bič a snad ti otrokáři budou spokojeni.Přeji teplé léto *pivo*

malvinka*
hodnocení

0x

Noční chlazení - obyčejné prostěradlo vložte na chvíli do mrazáku. Použijte místo pokrývky.

marenka*

Malvi, já bych se asi počůrala *sok*

malvinka*

Zatím jsem neaplikoval pouze někde přečetla.

anonymouse
hodnocení

0x

Všechny tyto meotdy jsou neůčiné nebo účiné jen krátkodobě. Na velké vedra si musíte vzít mikinu, kožich nebo zimní bundu bundu, rukavice, oteplováky, a na hlvu zimní epice + si obličej omotat např šálou. Tímto způsobem si udrží tělo svoji normální teplotu. *dril*

Totalni souhlas..:D:D

re*

Takhle to dělaji nomádi a je to účinné. Sám jsem to jednou vyskoušel. Akorát to ostatním lidem příde nenormání *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]