Nejste přihlášen/a.
Dá se někde najít srovnání? Myslím , že jsme asi první. předesílám , že jsem proti válce a odsuzuji vojenské napadení cizího státu .
se většina rozkrade/špatně použije
to sdělil kdo?
Krade se vždy a všude, za každé doby, již od starověku. Rovněž od té doby se spousta věcí špatně použije.
Jak víte, že je to většina?
Další trumbera, co věří kdejakýmu pomlouvačnýmu žvástu. Ty houfnice, raketomety a tanky jsou tedy rozkradeny? A kde jsou?
pavlos: Nebuďte tak přísný, Maročanka to určitě myslela dobře. Navíc, co se od sněmovní kolegyně naučíš...
Ja mam tyhle informace z první ruky, a ne z novinek a ct1 jako vy
Jo takhle. Takže ty stovky novinářů působících na Ukrajině je banda pitomců, co nic neví, správné informace máte jen vy. Aha Nejste vy brácha Bulíře?
A neodpověděl jste mi na otázku, kam se poděla ta rozkradená vojenská technika.
Žádná velká množina lidí se nikdy neshodne na 100%, ani lékaři ne, čili novináři také ne. To jste objevil Ameriku. Prostě je třeba vzít rozum do hrsti a postupovat podle zákonů pravděpodobnosti a podle hesla "víc hlav víc ví". Pokud 90 novinářů píše X a 10 novinářů Y, pak nejspíš platí X.
Mnou schválený názor? Co je to za blábol? Já na té Ukrajině nejsem, názor si utvářím podle zpráv těch novinářů. Pokud bude většina novinářů psát, že na Ukrajině se vše rozkrade, tak to holt budu muset přijmout jako fakt. Ale nějaké povídačky z diskusí a sociálních sítí baští jen hlupáci.
orione, tohle jsem si fotil sám na monitoru po zobrazení zprávy na seznamu 27.2.2022 o tvrdých bojích v ulicích Charkova, každý uvažující člověk si o těch tvrdých bojích udělá obrázek sám, můj je ten, že ten voják v tom bojovém fofru, o kterém nás tady přesvědčovali, má čas si v klídku postávat a nekrytý pokuřovat, to je válka jako kráva.
Aspoň by ti novináři měli uvažovat a tohle nám neukazovat.
infantilni:
Nevím podle čeho si utváříte svůj názor, každopádně pokud by byla jen z poloviny pravda co píšete, jistě by to prosáklo i do renomovaných novinářských médií a četli bychom spoustu kritiky na poměry na Ukrajině a dárcovské země by tlačily na ukrajinské představitele, aby zjednali nápravu. Nikdo netvrdí, že Ukrajina je vzor transparentnosti, ale zatím to vypadá, že většina pomoci je využita účelně. Ještě dodám, že právě z důvodu omezení možnosti rozkradení zaslané pomoci je nutné darovat jen přes renomované organizace typu Člověk v tísni, které si umí pohlídat, co se s pomocí v cílové zemi děje. V žádném případě nepřispívat nahonem zorganizovaným amatérům, kteří s tím nemají žádné zkušenosti. Zrovna teď tiskem proběhlo, jak někdo z české skupiny na Ukrajině organizoval peněžní sbírku a teď se tam hádají, kde ty prachy jsou. Evidentně nekradou jen Ukrajinci
zaseja:
Vždyť tyhle přiložené obrázky často nemají valnou vypovídací hodnotu, vydavatel to vezme bůhví kde, nemusí být z dané lokality ani z daného časového období. To jste tedy opravdu věštec, domýšlet si z pokuřujícího vojáka situaci na frontě.
zaseja:
Jelikož v tom poněkud tápete, tak vám poradím, pokud novinář fotku okomentuje nebo je k ní popisek, tak se jedná o relevantní obrázek k danému textu. Jenže ke spoustě článků autor nemá fotografie, takže redakce tam něco dá, jelikož články bez obrázků nemají takovou čtenost. Při troše soustředění se to dá odlišit.
Zbytek raději ponechám bez komentáře, mohlo by mi uklouznout nějaké hanlivé slůvko. Holt je vidět, že jste velký expert na žurnalistiku
orione, tady vidíš, jak se do toho zamotáváš ty sám, ta fotka popis k danému tématu měla a pokud ty jseš ochotný věřit novinářům, kteří svoje články doplňují fotkama, který nejsou zrovna z toho místa, tak si o svém rozumu udělej obrázek sám.
A pro informaci, nečtu a ani nevyhledávám nikde žádný informace, mimo toho, co nám ukazuje ČT, NOVA a PRIMA a stačí mi to na to, abych tam viděl ty nesrovnalosti.
Jediný mimo jmenovanýho je hodně dlouhý čtení o historii Ukrajiny a to mi stačí, abych si udělal obrázek o tom, jak se jim dá věřit.
infantilni:
zaseja:
Oba koukám sdílíte paranoidní představu, že všichni západní novináři jsou podplaceni a píší věci na objednávku nebo si vymýšlí. Tohle je mimo moji kvalifikaci, to je pro Chocholouška.
Další výměna názorů je asi zbytečná. Vy považujete Ukrajince za póvl a jestli Putin obsadí Ukrajinu je vám buřt. Já vidím dál než jen na špičku vlastního nosu a uvědomuju si, že Ukrajinu, i s těma skutečnýma či domnělýma chybama je nutno podporovat, protože v opačném případě ta válka skončí tak, že Evropa bude na dlouhé desetiletí nebezpečnějším místem pro život. Naštěstí většina lidí na západě to vnímá podobně, kdyby ne, touhle dobou by už Putin stavěl někde u Kyjeva koncentráky pro neposlušné Ukrajince.
Jasně že je - rusáky vypráskat silou.
Bohužel západ je zdegenerovanej a bojí se atomu, tak rozdílový zbraně dostávaj až teď a pořád jich moc neni, rusák střílí rachejtle z bezpečí velký dálky a ukrajina nemá čim likvidovat odkut to vylítlo. Mít to vloni v létě tak už je rus vypráskanej. Takhle zmobilizovali mraky lidí, zakopali se trochu se naučili co funguje na západní techniku tak to bude horší. Ale až vyschne bláto tak se to rozjede, bohužel obětí bude ještě víc než dost, rusáky nepočítám..
Škoda že to bláto pořád je, jinak by to už teď nabralo úplně jinej směr.. Takhle kolový vozidla nemůžou sjet mimo cestu, pásový jsou popomalý - tak se nemůže moc manévrovat a útok je pro obránce jak kachny na rybníce...
Novináři dělají to, za co jsou placeni = předávají informace, které předávat mají, není to paranoia, nýbrž skutečnost. Myslíte, že nějaký reportér si může odvykládat a odprezentovat co uzná za vhodné? Nevím, jestli pořád ještě nespím. Kdo považuje Ukrajince za póvl? Jako já? Který se jim jako nestranný individualista snažil pomoci na vlastní náklady? A že mi nevadí obsazení Ukrajiny Ruskem? Děláte si už snad srandu? Co jste udělal Vy? Povězte, jak jste pomohl kromě vychytralých keců na internetu? Pořád jen na hubě, trošku jak Novotný ml. Vy si neuvědomujete, že Rusko teď získává novodobé válečné zkušenosti, zatímco severoatlantická aliance nemá s bojem vůbec žádné zkušenosti, Rusko nechává západ skrz Ukrajinu vykrvácet a oslabit. Tohle není Afghánistán ... Jednou k tomu střetu dojde, bohužel. Pokud jeden nesklopí uši (nato nebo rusko).
Jenyk, cesta je vždy, ale to by nesměli existovat lidé jako orion ani v rusku ani zde. Stačí, když vojáci nepůjdou bojovat, a policajti je nebudou zatýkat, stačí, když se obyčejný lid přestane nechávat zabíjet a přestane zabíjet, pak žádný putin nic nesvede .
Ukrajince pomlouváte, ale snažíte se jim pomoci? To se mi zdá trochu v protikladu, ale dobrá, holt vašim myšlenkovým pochodům nerozumím.
Ptáte se už podruhé, no tak vám to povím, poslal jsem finanční dar do sbírky vyhlášené ukrajinskou ambasádou v ČR.
Rusko nechává západ skrz Ukrajinu vykrvácet a oslabit. Nesmysl, nejvíc krvácí Rusko, vám evidentně vůbec nedochází, že touhle válkou Putin Rusko katastrofálně oslabil. Z tohohle se Rusko bude vzpamatovávat roky.
Co se bojeschopnosti ruské armády týče, jediné co jim jde skvěle, rozbombardovat baráky a ukrást co lze odvézt. NATO je z téhle tragikomedie určitě vyděšeno. Západ má strach z jaderného arzenálu Ruska, čehož si je Putin dobře vědom a tak neuplyne týden, aby některý z vrcholných představitelů neharašil atomem. Kdyby Rusko nemělo atomovky, západ by nebyl tak předposraný a nejspíš by už bylo po válce.
Úžasná myšlenka. Jenže vojáci šli bojovat a policajti protiválečné demonstranty zatýkají. Jiný geniální nápad, jak z toho ven?
to by nesměli existovat lidé jako orion ani v rusku ani zde Co je tohle za blábol? Vždyť já tu nesmyslnou válku od samýho začátku kritizuju.
Netřeba střílet rotu, stačí pohrozit, že neposlušní vojáci dostanou zdarma pobyt na Sibiři i s celou rodinou. V reálu ale nic takového není potřeba, vojáci jsou od toho, aby poslouchali rozkazy a v Rusku si nikdo nedovolí postavit se nadřízeným. Musela by povstat celá společnost, jenže Rusové raději drží hubu a krok a jen tupě sledují, jak jim jejich milovaný prezident ničí zemi a budoucnost. Nápady infantilniho jsou naivní, asi se snaží dostát svému nicku.
Takovej je ruskej národ.
A kdo by se tomu chtěl postavit - "dobrovolný vstup do armády" funguje tak že prostě musí jinak je nepčřítel lidu, skončí v gulagu a i celá jeho rodina bude mít problém. Když teda rád souhlasí tak ho systém semele, kdo odmítne jít do boje toho převelí do první linie a když nevyrazí nadšeně do útoku tak ho záchytný jednotky odstřelí = nejít do útoku je jistá smrt, při útoku má aspoň šanci že přežije. Když se vzdá a vrátí ho výměnou zajatců tak je zbabělec nepřítel lidu a jde znova do masomlejnku nebo ho vezmu kladivem pro výstahu ostatním. Šílená země a nic jinýho než silou vypráskat, oplotit a nechat osudu by nefungovalo. Jakýkoliv příměří by znamenalo jen odpočinout si, doplnit stavy, líp vyzbrojit a znova zaútočit tentokrát věší silou.
Přesně tak. Vyzbrojit se, oplotit a nechat svému osudu. Jen doufám, že západní politici již nebudou takoví idioti a nebudou za Rusem lézt, aby měli zdroj surovin. Tenhle současný zmar má do značné míry na svědomí západ, především Německo v čele s Merkelovou. Tak dlouho podlézali Putinovi, až získal dojem, že má příležitost zapsat se do dějin jako velký vládce sjednotitel, který vrátí slávu Rusku, a prohnilý západ bude zaskočen a neschopen akce.
Tak na tom se shodneme. Tzv. vývoz demokracie se v některých částech světa ukazuje jako kontraproduktivní. Třeba snaha udělat z Afghánistánu demokratický stát bylo hodně naivní. Ale já myslím, že i amíci již na to přišli, že svět nepředělají a teď se soustředí na Čínu, aby je moc neválcovala.
Co se převratu týče, mně je jedno kdo v Rusku vládne, pokud nebude útočit na okolní země a rozesrávat Evropu.
proc ma porad nekdo potrebu vyzadovat, aby to po celem svete vypadalo stejne
Proč to tedy Rusko prosazuje, aby to bylo na Ukrajině, Jižní Osetii, v Afganistánu a dalších, vypadalo jako v Rusku?
A co si Kefalín predstavujete pod pojmom "maximalne eliminovat duvody". Plnit vše co si silnější soused navymýšlí? Asi se měl Zelenský chovat jako Lukašenko, ale nevím, jestli by to stačilo, agresor si vždy nějaký důvod najde. V civilizovaném světě platí, že napadnout souseda je ospravedlnitelné jen když mi od něj hrozí bezprostřední nebezpečí. Snad ani ten největší prosťáček si nemyslí, že Ukrajina Rusko nějak ohrožovala. A s tím benzínem se snažíte naznačit co? Že jsme dál měli brát ropu od Putina?
Ano jistě, to je obvyklý argument proruských diskutérů, snažíte se rozmělnit odpovědnost za válku a část přenést na ten "zlý západ". Rozum do hrsti, vždyť Putinovi nikdo neubližoval, dokonce i krádež Krymu mu prošla bez následků a západ s ním dál vesele obchodoval. Jak vidíme, Putinovi to nestačilo a zachtělo se mu celé Ukrajiny, a když tam trapně selhal, tak z prachsprosté dobyvačné agrese udělal existencionální obranu proti smyšlenemu nacismu a zlému západu, který chce Rusko zničit, a ovečky bečí a přikyvují.
Jeden se opravdu diví, že i po Mnichovu se stále najdou tací, kteří si myslí, že nejlepší cesta je vyšinuté agresory neprovokovat a raději jim ustoupit, pak budou hodní a všude zavládne mír.
Pane Honzo, "a o tom presvedceny zdaleka nejsem ". To je v pořádku, mějte takový názor, ale jak vidíte, je Vás málo, s podobným názorem. Přesto to nikoho neopravňuje k útoku na druhý stát.
Tak tak máte pravdu Milane, nikoho nič neoprávňuje útočiť na druhý štát. Len neviem koho by sme mali súdiť? Len toho posledného či všetkých predtým čo ich nasledoval v ich útokoch. Mám kamaráta,čo bol sledoval priamy prenos z Ukrajinského parlamentu keď tam bol štátny prevrat a Rusi to neboli. Medline by vedela o tom lepšie pohovoriť,že čo tam vtedy robila.
Tak tak máte pravdu Milane, nikoho nič neoprávňuje útočiť na druhý štát.
Takže Putinova válka je prachsprostá agrese, to je posun, to jsem od vás nečekal slavco.
Štátny prevrat? No a co? Od té doby proběhly několikery volby a ty potvrdily odklon Ukrajiny od Ruska. A to byl kámen úrazu, tohle Putin nezkousnul, že Ukrajinu přestane ovládat pomocí svých lidí, a už to jelo, Donbas-Luhansk-Krym-válka.
Milý pane Honzo, já respespuktuji Váš názor, to jsem Vám sdělil a Vy mi na to položíte tolika otázek? To ale nelze popsat slovy na poradně. to je na setkání na několik dní.
Jestliže se rozhodnu, násilím sklidit Vaší ůrodu meruněk, tak žádnou diplomacii nepřipustím, přestože se tak budu tvářit a sdělovat, že ty meru%nky jsou vlastně moje, když je sázel předek rusů...
6. června 2015 se švýcarská diplomatka Heidi Tagliaviniová rozhodla rezignovat na funkci zmocněnkyně OBSE pro Ukrajinu, protože vzhledem k nevůli obou znepřátelených stran na mírovém urovnání donbaské krize považovala svou misi za zbytečnou.
Honzo, dejte si do vyhledávače Minsk II a něco si o tom přečtěte. Tuhle dohodu nedodržoval nikdo, a představte si, že nejméně povstalci z Donbasu, kteří dokonce tvrdili, že se dohody nevztahují na celý Donbas.
Tohle není žádný fakt, to je spekulace objevivší se po nedávných nešťastných výrocích Merkelové v tisku, kde tvrdila, že Minské dohody daly Ukrajincům čas k posílení armády. Ukrajinci v té době armádu konsolidovali a k jejímu posílení by došlo tak jako tak, bez ohledu na příměří v Donbasu. A ono není až tak podstatné, co si myslí Merkelová, organizátorem jednání byla OBSE a ta chtěla zastavit boje, tečka. Jak obě strany s příměřím naloží nikdo ovlivnit nemohl, oni rusáci také nelenili a lifrovali na Donbas zbraně pro separatisty a ruské "dovolenkáře".
Nic takového jsem od Stoltenberga nazaregistroval a dost o tom pochybuju. Poprosím o link, strejda gůgl mi žádné podobné vyjádření nenašel. Ale našel třeba toto:
Podle generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga se Kyjev dohody z Minsku plnit snaží. Ale Rusko a separatisté nikoli. Žádáme Rusko, aby dodržovalo své závazky.
Výsledek je celkem jasnej, uvidíš hned jak vyschne bláto a olistí se stromy což bude ca květen...
Minsk dohoda byl takovej "malej Mnichov", co jim taky zbejvalo.. Mmch. první kdo ho porušil byl rusák na dovolený.
Budapašťské memorandum ti nic neříká? Rusák na jakýkoliv dohody sere. Nechápu jak mu to někdo může žrát ještě dnes, asi má ruský geny v krvi...
honzas, prosím
Jestliže se rozhodnu, násilím sklidit Vaší ůrodu meruněk, tak žádnou diplomacii nepřipustím, přestože se tak budu tvářit a sdělovat, že ty meruňky jsou vlastně moje, když je sázel předek rusů, když bylo ještě SSSR.
Jestli hledáte nějaké nej, ČR přijala per capita nejvíce ukrajinských ekonomických uprchlíků...Do Polska, Ruska a Německa jich sice odešlo celkově víc, ale populace těchto států jsou oproti ČR mnohem početnější.
Taky se u nás mají nejlépe - cpe se do nich prachů a koukněte, jakou máme zadluženost. Když jsem to loni někde napsala, tak jsem to zase schytala. Jeďte se podívat např. do Budapešti - tam je klid.
Slyšel sem, ale nemám to ověřené z více zdrojů.
Prý se do pomoci Ukrajiny zapojila i Malajsie, nabízí Ukrajině nejmodernější vojenskou techniku: a to KBT, DBT a dokonce i VDBT(PL)
Pro čtenáře, neznalé vojenské terminologie:
KBT: krátká bambusová tyč,
DBT: dlouhá bambusová tyč.
VDBT(PL): velmi dlouhá bambusová tyč (protiletadlová).
Podle toho, kolik UA potkává člověk např. ve vlaku v okolí Brna a v samotném městě, tak mi to připadne, že jsme opravdu na prvním místě. Jen doufám, že není pravdou, jak tuhle někdo psal, že UA odjedou na UA a pak se jen každé 3 měsíce vracejí k nám pro peněžní dávky, pobyjí u příbuzných a zase jedou nazpět.
Mě hrozně baví pozorovat na pražském hl. n. ukrajinské kapsářky. Pracují ve dvojicích na eskalátorech. Vyberou si odjezd nějakého lukrativního vlaku (např. Vindobona) a jdou na věc. Cestou nahoru někoho oberou a vzápětí se vracejí zpět do podchodu. Nechávám to plavat a nijak nezasahuji: Jednak nechci být zatčen za proruskou diverzi, druhak nevidím důvod litovat pitomce, kteří Ukrajincům pomáhají.
Doufám, že jsme jedni z nejaktivnějších. Ohledně těch námitek o fotkách vojáků s cigárem, jasně vidím situaci, kdy na Moravu přijede v roce 1943 nějaký ruský novinář a místo lidí sužovaných válkou vidí vypasené sedláky a selky s mastnýma pusama, jak zrovna prodávají pražákům jitrnice za zlaté zuby. To by byla po návratu reportáž o nutnosti osvobození od Hitlera.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.