Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vám žije?

Od: promon® odpovědí: 13 změna:

Zrovna jsem náhodou narazil na tuto mapku

seznamzpravy.cz/...

která má vypovídat o kvalitě života. Koukl jsem na naše město - je zelený, supr. Ale pak jsem se podíval na OV, kde jsem zrovna teď , je to přímo etalon místa, kde bych fakt nikdy žít nechtěl - a hele, taky zelená, totéž třeba UL *sok*

Přitom třeba fantastická Šumava, ale i malé města a městečka jsou taky rudé, přitom je tam opravdu pěkné bydlení.

Jak to vidíte vy - odpovídá ta mapka vašim zkušenostem, nebo ne?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Vyplňovala jsem dlouhý, široký a bystrozraký dotazník o spokojenosti s městem, ve kterém žiji. A také jak bych využila možnost cokoliv změnit. Vlastně totéž, na co se ptáte. Já jsem s Ostravou velice spokojená. S prostředím, vybaveností, dopravou, zdravotnictvím, školstvím. Měla jsem výhrady jen s nedostkem parkovacích míst a s nedostatkem laviček před domy a na delších pěších cestách, které by kontrolovala policie. Tolik lidí se nemůže se sousedy sednout, přátelský si popovídat, odpočinout si, jenom proto, že pár bezdomovců a nevychovaných děcek dělá binec. A také hřiště pro větší děcka, která si kde nemají hrát, sportovat. :) Ale Ostrava je krásná, zelená, čistá, se spoustou kultury a sportu.

Máte naprostou pravdu jak si vzpomenu jak před 30 lety smrděl v Ostravě mchaz tak dneska je to nebe a dudy nebo koksovny Ostrava za 30 let se hodně změnila samozřejmě k lepšímu

jkhjghf
hodnocení

4x

Více méně tato mapa a podobné jsou v oblastně dobré říkají že život na Bruntálsku či v severozápaních Čechách je na hovn0 (protože Sudety). Nedokážou zohlednit místní hodnoty, jako dobrého starostu, či ochotného místního řemeslníka, co dokáže všechno spravit, dostupné možnosti rekreace,... Já bych se rači podíval na mapy co o sobě tvrdí místní, jak se jim tak žije. Oblastně mohou cítit jiné rozpoložení vah, třeba pro Moraváky nejsou zas tak důležité nemocnice, protože na pohotovost nejezdí k každým bebičkem atd. Třeba v Čechách dost se vším hodně nepokojení.

hodnocení

Ano, ta Vaše mapa má rozhodně větší vypovídací hodnotu, protože si tam lze navolit váhu různých kritérií. Neboli - pokud dáme větší váhu kriminalitě, nezaměstnanosti, znečištění a podobným, podle mě zásadním kriteriím, vychází to podle mých zkušeností. Což mě ujistilo, že to není nějaká má obsese, či předpojatost

hodnocení

2x

Kritéria vytvářející "index" jsou idiotská a nic neříkající:

*nevi*

*poctar*

*houpy*

průměrná vzdálenost k bankomatu:
podíl voličů opozičních kand. [%]:
podíl nezaměstnaných:
podíl osob v exekucích:
průměrný věk:
kriminalita /
nájemné:
vzdálenost do ORP:
vzdálenost do nemocnice:
mobilní signál:
volební účast:
VŠ vzdělání:
střední školy dojezd:
věk dožití u žen:
rozvodovost:
členové spolků:
znečištění ovzduší (pevné částice do 2,5 µm):
daň z příjmu FO - zaměstnanci:

inspa*

Přesně na to jsem také zíral. Např. "průměrná vzdálenost k bankomatu" - proboha to jako jak má ovlivnit kvalitu mého života? Bankomat jsem za poslední rok nepotřeboval snad ani jednou, všude v naší malé obci berou karty.

om

Další politicky motivovaný / opinion-making průzkum. Ale k pobavení dobrý.

V podstatě naprosto zbytečná věc.
Asi výsledek práce humanitních oborů.

hodnocení

2x

Tato čísla jsou podobná, jak říkal nezapomenutelný Felix Holcman ve své scénce: STATISTIKA. "Já sním celé pečené kuře, vy nesníte nic. Ale ve výsledku je průměr na každého z nás půl kuřete." *smich*

Hledala jsem naši dědinku. Z výsledků nejsem moudrá. Je tam plno čísel, asi na kolikátém místě v republice v jednotlivých rubrikách jsme. Ale nikde není už psáno, kolik to pro danou ves znamená ve skutečnosti. Jen suchá statistika. Za mě naprosto zbytečný článek o ničem. Ovšem, lidé, se musí nějak živit a kdo nemá šikovné ruce, sáhne klidně třeba i k podobné statistice, která nevypovídá naprosto o ničem. Jaga.

Kdyby se reportér ptal třeba padesáti lidí, každý by mu řekl něco jiného, každý by něco jiného chválil či haněl. Každý má jiné priority. Co člověk, to jiný názor. Proto nejde jen tak republiku pokrýt barevnými políčky a pak vykřikovat, jak se kde lidé mají. To je skutečně otázka pro každého člověka zvlášť. A žádná barevná mapa to nevyřeší.

hodnocení

2x

To mi připomnělo vtip... Za sedmero horami, sedmero řekami a sedmero lesy žila stará babka a ta si pořád stěžovala, že to má všude kur*a daleko.

Ta metrika nemá totiž nic společného s tím jak je které místo krásné (nemluvě o tom, že i to je subjektivní a jsou tací, kteří přírodu nesnesou), ale o dostupnosti služeb. Zatímco Vy si budete na nějaké samotě na Šumavě chrochtat blahem, tak soused (přes dva kopce) bude hledat kupce, protože do práce to má hodinu, k doktorovi a na nákup skoro dvě, mobilní signál nemá, televizi jen přes satelit za hezkého počasí a o internetu si může leda tak nechat zdát.

nerentier
hodnocení

1x

Použitá metodika nezohledňuje (z logiky věci) osobní priority. Dotaženo ad absurdum - klidně bych v našem městě a jeho okolí zavřel všechny školy a montovny, aby tam byl klid. Pracovní příležitosti pro tři tisíce Ukrajinců - zde opravdu netuším, jak to přispívá ke kvalitě mého života. Zrovna tak tlupy vřískajících parchantů, kteří táhnou od nádraží do škol (a odpoledne zpět), kvalitu života opravdu nezvyšují. Podle této mapy stále hravě porážíme sousední město, které je obecně považováno za jedno z nejhezčích v ČR, zatímco to naše má naopak velmi špatnou pověst. Sečteno a podtrženo - všechno jsou to jen hausnumera. *fn*

Plně s vámi souhlasím, ale toto se dnes nenosí. Kvůli podobným příspěvkům mě vyhodili z Facebooku. Dnes se musí povinně psát, že se máme dobře, i kdyby nás věšeli.*haha*

liska5
hodnocení

1x

Já mám jiná kritéria, jiný žebříček hodnot, stejně jako mnoho dalších lidí.. Tyhle výzkumy neberu vážně. Tohle je pro rozežrané přecivilizované..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]