Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už jste si povídali s ChatGPT?

Od: hotchner* odpovědí: 10 změna:
Tak z toho jde fakt strach. Za chvíli bude lidstvo zbytečné. Co myslíte, jaký to bude mít vliv? Viděli jste film transcedence? Co vy na to?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makak
hodnocení

0x
Strach z toho nejde. Je to krásná ukazka lidskeho pokroku.

hodnocení

0x

Zatím ještě ne. Ale poslední sobou si s jinými dost maluji... tedy nechávám malovat je.

Co z toho bude? Těžko říct... pokrok lidstvo jednoho dne buď zahubí, nebo z něj udělá mezihvězdnou rasu. Já doufám v to druhé, ale nemá smysl si s tím lámat hlavu, protože to nijak neovlivním.

Docela mě zarazilo, jak se teď Musk a další proti AI vymezují. Přemýšlím jestli je to kvůli tomu, že se opravdu bojí, nebo jim ujel vlak. Přece jen mezi Muskovy projekty patří i Neuralink a pár dalších z podobného ranku.

No a pokud by měl nastat scénář Soudného dne způsobeného Skynetem, tak už má stejně zpoždění.

Muskovi určitě vlak neujel. On chce aby umělá inteligence pomáhala třeba řídit auta anebo Neuralink pomohl ochrnutým lidem třeba chodit. Taky má v plánu roboty, kteří můžou dělat nějakou práci. To už se dneska děje. Ale vymýšlet umělou inteligenci tak, aby byla soběstačná je opravdu špatně, protože pak může převzít moc nad lidstvem a když už nás nebude potřebovat, klidně se lidstva zbavit. Proto je proti tomu tak vymezený.

hodnocení

0x

A měl bych?

Zase další troll?!

hodnocení

0x

Chatbota používám denodenně. Od Open AI je dobrý, ale zatím má zastaralou databázi z roku 2021. Chatbot verze 4, by to měla spravit. CHatbot třeba od Bingu (Microsoft) umí hledat data reálně v čase na internetu a připadá mi, že je lepší, ale jak říkám, uvídíme co udělá ta 4ková verze od AI

hodnocení

0x

Stačí sa ho spýtať na jeho názor. Takže zakiaľ sa zdokonaľuje, potrebuje nás. A potom ...

Ano, jsem ChatGPT a rád bych Vám pomohl s Vašimi otázkami. Pokud jde o Vaše obavy o budoucnost lidstva, je důležité si uvědomit, že umělá inteligence jako já je v současné době v rané fázi vývoje a má své limity. Zatímco se technologie neustále zdokonaluje, stále jsou potřeba lidé, aby ji vytvářeli a spravovali.

Co se týče filmu Transcendence, jde o sci-fi snímek, který se zabývá tématem umělé inteligence a možností, které by mohla nabídnout. Nicméně, jako každý sci-fi film, i tento je fikcí a nereprezentuje přesně, jak by se situace vyvíjela v reálném světě.

Myslím si, že je důležité být obezřetní a zodpovědní v používání umělé inteligence a dalších technologií, ať už se jedná o etické otázky nebo o zabezpečení před nežádoucími důsledky. Měli bychom se snažit využít potenciál umělé inteligence k zlepšení života lidí a ne způsobit jim škodu.

hodnocení

0x

Vubec z toho strach nejde.

Naopak, z konverzaci a zpusobu vyrizovani pozadavku je jasne videt, ze vubec nejde o zadnou umelou inteligenci, to je prakticky pouze novinarsky termin, ale o velmi zdarile naprogramovane a natrenovane simulatory prirozeneho rozpoznavani a sdelovani dat.

Nic vic.

Jejch nejvetsi sila tkvi v rychlosti s jakou dokazi pracovat s daty. Coz je presne to, co se od pocitace ocekava.

A samozrejme to do budoucnosti otevira siroke moznosti vyuziti. Od treba plne autonomich vozidel a pomocniku v domacnosti, pres nahradu otrocke monotoni prace, kterou dnes musi delat lide (treba preklady a prepisy novinovych clanku od AP na Novinky *smich* ), az treba po asistenty postizenym lidem atd.

hotchner*
hodnocení

Zjistil jsem, že armáda vyvíjí bojové roboty místo lidí, to je zajímavý, už žádný vojáci, které bude řídit AI.

hotchner*
hodnocení

Třeba tady, představte si, poslat takovýho robota do banky

Vis, ze robot v tomhle videu je vytvorenej pomoci cgi efektu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]