Nejste přihlášen/a.
Zatím ještě ne. Ale poslední sobou si s jinými dost maluji... tedy nechávám malovat je.
Co z toho bude? Těžko říct... pokrok lidstvo jednoho dne buď zahubí, nebo z něj udělá mezihvězdnou rasu. Já doufám v to druhé, ale nemá smysl si s tím lámat hlavu, protože to nijak neovlivním.
Docela mě zarazilo, jak se teď Musk a další proti AI vymezují. Přemýšlím jestli je to kvůli tomu, že se opravdu bojí, nebo jim ujel vlak. Přece jen mezi Muskovy projekty patří i Neuralink a pár dalších z podobného ranku.
No a pokud by měl nastat scénář Soudného dne způsobeného Skynetem, tak už má stejně zpoždění.
Stačí sa ho spýtať na jeho názor. Takže zakiaľ sa zdokonaľuje, potrebuje nás. A potom ...
Ano, jsem ChatGPT a rád bych Vám pomohl s Vašimi otázkami. Pokud jde o Vaše obavy o budoucnost lidstva, je důležité si uvědomit, že umělá inteligence jako já je v současné době v rané fázi vývoje a má své limity. Zatímco se technologie neustále zdokonaluje, stále jsou potřeba lidé, aby ji vytvářeli a spravovali.
Co se týče filmu Transcendence, jde o sci-fi snímek, který se zabývá tématem umělé inteligence a možností, které by mohla nabídnout. Nicméně, jako každý sci-fi film, i tento je fikcí a nereprezentuje přesně, jak by se situace vyvíjela v reálném světě.
Myslím si, že je důležité být obezřetní a zodpovědní v používání umělé inteligence a dalších technologií, ať už se jedná o etické otázky nebo o zabezpečení před nežádoucími důsledky. Měli bychom se snažit využít potenciál umělé inteligence k zlepšení života lidí a ne způsobit jim škodu.
Vubec z toho strach nejde.
Naopak, z konverzaci a zpusobu vyrizovani pozadavku je jasne videt, ze vubec nejde o zadnou umelou inteligenci, to je prakticky pouze novinarsky termin, ale o velmi zdarile naprogramovane a natrenovane simulatory prirozeneho rozpoznavani a sdelovani dat.
Nic vic.
Jejch nejvetsi sila tkvi v rychlosti s jakou dokazi pracovat s daty. Coz je presne to, co se od pocitace ocekava.
A samozrejme to do budoucnosti otevira siroke moznosti vyuziti. Od treba plne autonomich vozidel a pomocniku v domacnosti, pres nahradu otrocke monotoni prace, kterou dnes musi delat lide (treba preklady a prepisy novinovych clanku od AP na Novinky ), az treba po asistenty postizenym lidem atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.