Nejste přihlášen/a.
Na adrese mojedatovaschranka.cz/...
všichni najdou vaše údaje. Pokud zadají vaše jméno do vyhledávání. A ti co mají pozastavené podníkání jsou tam uvedeny jako podnikající osoba. Žádná ochrana osobních údajů nebo moje adresa není osobní údaj. Co na to říkáte?
Jméno, příjmení, datum narození a adresa sídla je veřejný údaj. Živnostenský i Obchodní rejstřík je veřejný. Utajování osobních údajů je módní zhovadilost k obhájení existence zbytečného úřadu. Do nedávna byly seznamy jmen, adres a telefonních čísel v každé telefonní budce a žádná škoda z toho nikomu nevznikla.
Já teda nevim, asi špatně hledám, ale jelikož nejsem právnická osoba, jenom OSVČ, tak se najdu logicky v živnostenském rejstříku, ale v obchodnim určitě ne.
Ani podle jména firmy, ani podle jména a ani podle IČ
Také je tam seznam všech fyzických osob i s adresami - žádní podnikatelé. Zde si můžete stáhnout celý seznam mojedatovaschranka.cz/...
Perfektní.
viz obálka...proto je v dopise přímo doporučení heslo hned změnit. A vzhledem k tomu, že datové schránky se používají od roku 2009 a dosud se nikde neobjevila jediná zpráva o takovém zneužití, pokládám tyhle úvahy za podobné těm, které nás strašily, že v Anglii umírá týdně sto lidí na očkování proti covidu (tím mě krmila naše recepční celé loňské léto).
Je to tam už přes 10 let podle zákona, ne něajkou svévolí, nikomu to nikdy nevadilo, fyzická osoba si to může na dva kliky zrušit. Podnikající fyzická osoba sice ne, ale ta se zveřejněním musí počítat - ale není tam adresa bydliště, ale adresa sídla podnikání. Pozastavené podnikání je stále podnikání. Trochu zbytečný humbuk.
Tak ono je to i logické. Pokud nemáte od dané osoby přímo kód datové schránky a chcete někomu zaslat zprávu, tak by jste ho těžko identifikoval jen podle jména a příjmení.
Stáhnout si 597 309 adres fyzických osob držitelů DS pro všechny i kteří nemají datovou schránku trvá 5 - 10 minut. Pro mne je to absolutně nepřípustné. A to tam jsou ještě další adresáře podnikajích osob. i ti kteří mají přerušenou živnost jsou podnikající osoby.
Je zajímavé, že i mnozí ministři nebo kteří už jsou mimo nemají datovou schránku. V seznamech jsem nenašel ministra Jurečku, Síkelu nebo již vyhozeného Zaorálka.
Také státní úředníci si vůbec DS nezřizují. Vyhledejte si úředníky, které znáte. Bude jih minimum, kteří mají DS.
U fyzických osob to jde, u právnických ne. Jak je to se spolky nevím, nemám vyzkoušeno.
A když to jde stáhnout za 5-10 minut (dejme tomu, já to tedy neumím), jde to i u ARES?
Ministerstvo vnitra dává široké veřejnosti ke stažení dokument obsahující osobní údaje uživatelů datových schránek. Jde přitom i o běžné fyzické osoby, které nepodnikají. Ministerstvo se brání tím, že o vymazání z databáze si může kdokoliv požádat. Deníku N se v ní i tak podařilo najít adresy čelných představitelů bezpečnostních a ozbrojených složek.
další odkaz
Do letošní poloviny března ukončilo živnost již přes 146 tisíc osob samostatně výdělečně činných (OSVČ). Vyplývá to z údajů společnosti Dun & Bradstreet. "Důvodem rekordního úbytku živnostníků je povinné zavedení datových schránek,"
Zdroj: idnes.cz/...
Snad nevěříte tomu nesmyslu, že někdo ukončil živnost jen kvůli datovce. Ty ukončené živnosti byly dlouhodobě pozastaveny a jejich majitelé nepředpokládají jejich další otevření.
Gumo, je to na te adrese uvedeno 15 let, pouze nepodnikajici fyzicke osoby maji moznost se ze seznamu vymazat a zakazat si prijem postovnich zprav.
Je to tak v poradku.
Ps: ze vam 50 let nevadil TELEFONNI SEZNAM, jeste za dob SPT, kdy nekdo ho prevedl do databaze a dalo se vyhledavat i podle telefonnich cisel
pps: v americe maji Public Domain nejen toto a daleko vic, i fotky od policie, kdyz vas seberou (vyfoti pod vlivem).
Už to sem martincakl napsal jasně
To vůbec není zbytečný humbuk.
Adresa podnikání někdy je často i bydlištěm podnikatele.
Kdybych podobný seznam zveřejnil já, tak mne do týdne zavřou na na hezkých pár let.
Ale protože to bez rozmyslu udělal "stát", tak se vlastně nic neděje...
Ovšem teď už je to samozřejmě jedno, kdo chtěl, tak si ten seznam již stáhl.
Mimochodem, do datové schránky mi stát již poslal 3x mail co by se dal označit za spam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.