Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mail z Ugandy

Od: magdon® odpovědí: 12 změna:

Píšu to jen jako zajímavost, nejsem blb a přesně vím, co mám s takovou zprávou udělat.

Přišel mi mail (s téměř dokonalou češtinou), ve kterém mi "CENTRUM FINANČNÍ ZPRAVODAJSTVÍ (FIC) UGANDA" oznamuje, že pochytali jakýsi gang podvodníků v Africe a sebrali jim nakradené peníze. Ty peníze chtějí nezištně vrátit původním majitelům, ale protože neví přesně kterým, rozhodli se podělit prvních 100 podvedených, vybraných automatem. Kupodivu automat vybral zrovna mě :-P (i když mě nikdo nepodvedl). Stačí, když komusi pošlu pár osobních údajů a správce zabaveného majetku mi oobratem pošle platební kartu, se kterou si budu moct vybrat svůj podíl ze kteréhokoliv bankomatu na světě (ovšem limit karty je pouhých 15000 dolarů denně *haha*). Musím ale napřed poslat 120 dolarů na pokrytí administrativních výdajů :(.

Takže se ptám – proč si kdosi kdesi myslí, že jsou Češi naivní blbci, kteří na něco podobného skočí? Nebo jsem naivní já, když si myslím, že takoví Češi snad ani být nemohou? *zmateny*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Takových naivních českých blbců už se našlo,ani byste nevěřil.

hodnocení

4x
Počítám že tento email koluje ve všech jazykových mutací po celém světě.
Všude se najde aspoň pár blbci kteří na to skočí

break
hodnocení

2x
Nemusí pršet, stačí, když kape.

hodnocení

2x

Soudný člověk lehce pochopí, že se jedná o podvod, hloupost. Vymaže to a hotovo. Jsou ale tací lidé a věřte, není jich málo, že na to skočí. Uvěří, pošlou peníze na administrativní výdaje a natěšeně čekají, kolik peněz dostanou.

Proč ženy, obvykle starší až staré, snadno podlehnou zamilovanému psaní doktora, seržanta, generála apod., který pracuje /je na misi/ v Africe či Americe? Občas to pro změnu bývá americký zpěvák nebo herec. A ženy posílají peníze jak divé, jen aby se se svým idolem sešly. Ani na chvíli je nenapadne, že se jedná o podvod. Až když přijdou o několik stovek tisíc /občas i přes milion/, pláčí na policii. Což už je houby platné.Spousta těchto žen je z Olomoucka, tam ty pipky snad mají líheň.

Ten Váš dopis je něco podobného, necílí sice na lásku, ale na hamižnost lidí. Plno jich lákají dolárky navíc. Kdo stojí oběma nohama pevně na zemi, na toho jsou podobné povídačky krátké. Ať už v nich figuruje pohledný pilot z Kanady, který se zamiloval do obyčejné české důchodkyně, či poctivý Uganďan, který chce do Česka poslat nakradené peníze. Svatá prostoto. Kdo tomuto může věřit...*ee* Jaga.

hodnocení

0x

Mě chodí 3 maiy týdně že jsem zdědil 3000000USD ... zajímavé je že pokaždé s jinou adresou odesilatele, takže při té frekvenci už jsem vlastně multimiliardář ...

ml1

Mě už dlouho nic takového nepřišlo. Ale dodnes si vybavuju, jak jsme se s kolegou bavili předmětem majlu "Vyhrál jste 300 000 000 britské rybníky." To je tak, když se z pound (libra) stane pond (rybník) a nějaký blbý robot to přeloží.

hodnocení

0x

No, vetsinou nejakeho blba najdou. Jsou toho kazdy tyden plne noviny...

hodnocení

0x

...i když mě nikdo nepodvedl...

To pouze znamena, ze Ti, co Te podvedli udelali vse spravne.*frajer*

hodnocení

Svoje finance mám plně pod kontrolou (na haléře), takže i kdyby se jim to povedlo, rozhodně bych si toho velmi brzy všimnul *frajer*

nerentier
hodnocení

0x

Uživatele, kteří na takový e-mail odpoví, samotní zasilatelé označují termínem mugu. *vtip*

molon*
hodnocení

0x
Ahoj, tyto maily jedou po celém světě a pri počtu hlupáků jsou za to pěkný peníze.

makk
hodnocení

0x

"proč si kdosi kdesi myslí, že jsou Češi naivní blbci..." protože ví, že jsou. Samozřejmě jich není mnoho, ale když se z miliónu poslaných mailů chytne 50 lidí stačí to. Ono to totiž těmi 120$ nekončí. v TV byl rozhovor s pánem, který "vyhrál" tuším milión dolarů (prostě nesmyslnou částku). Mě takové maily chodí tak 3 do měsíce, ale on odepsal. Dozvěděl se, že jim nejdřív musí poslat několik tisíc na zřízení účtu v Itálii, pak chtěli další peníze na provedení převodu a takhle z něj po poměrně malých částkách vytahali kolem 4 miliónů Kč ! než mu došlo, že je to podvod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]