Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jste spokojení v životě

Od: mila32 odpovědí: 6 změna:

Říká se často, že každý člověk je originální, uznává jiné hodnoty, někdo je skromný jiný bohatý. Svůj pocit štěstí má každý sám v sobě, ale přesto se mluví o geografickém žebříčku, kde se lidé cítí nejvíce šťastní a v zemi milováni. Země Finsko bylo už pátým rokem vyhlášeno za nejšťasnější zemí světa. Jaké faktory to nejvíce ovlivňují, jestli je člověk ve svém životě spokojen a pociťuje naplnění radosti?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

2x
Oni tedy vemFinsku dost chlastaj
mila32
hodnocení

Říká se mezi místními o Finsku, že ta země prostě hodně funguje a to je klíč ke štěstí.

nerentier
hodnocení

1x

Pojem "šťastná země"je podle mě floskule. Ve Finsku je mimořádný výskyt depresí, údajně kvůli polárním nocím. Jak do toho zapadá Portugalsko s 300 slunečnými dny v roce a druhou největší spotřebou antidepresiv na světě, suď Pávek. Právě faktory bych viděl velmi individuálně: Významnými deprivátory jsou TV, internet (sociální sítě), krysí závody...je toho moc. Vystudovaný herec Luděk Sobota tvrdí, že ke štěstí jsou třeba čtyři body: V něco věřit, něco dělat, někoho milovat a na něco se těšit. *placni*

jiofa
hodnocení

1x

Finsko? Tak to neznají našeho Švejka. No řekněte, může být šťastnějšiho člověka na světě než byl náš Švejk? Vždyť je stále mezi námi.

liska5
hodnocení

1x

Podstatný faktor je, co od života očekáváme. A v tom se hodně lišíme i v rámci jedné rodiny. Mně stačí být zdravá ve svobodné zemi. Ostatní si pak naordinuji.

hodnocení

1x

Ano, já jsem spokojená, dokonce šťastná. Jsem zdravá, s manželem jsme sehraní, vztahy v rodině a s blízkými lidmi fungují, mám spoustu zájmů, které ani nestačím naplňovat, pracuji na svém rozvoji a vše se nějak samo kolem mne uspořádává tak, jak mi to vyhovuje. Jen občas musím řešit něco nerada. Mám radost ze života. Svou realitu si vytváříme sami, třeba jen tím, co si do života pustíme, nebo co vysíláme druhým. Jak máme zpracované ego.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]