Nejste přihlášen/a.
Tazateli, či tazatelko,
kdy tramvaj nemá přednost?***vždy, když jí nemá, páč je jen malinko případů, kdy má přednost.
Díky za odkaz, znám tyto stránky, byla tam šikovná paní, které pravidelně aktualizovala předpisy. Je však již v důchodu.
Ale je na každém, aby vyhodnotil slovíčko málo.
Když si sednu do tramvaje, sleduji jízdu, je více situací, kdy musí řidič tramvaje dávat přednost, nežli když jí má...
Ale jako poučení pro ty, co neznají předpisy, je to dobrý odkaz.
Tramway news:
Véčko: Když se rozsvítí tramvajový signál "jízda vpravo i vlevo", dá tramvaj tramvaji přednost zprava - fakt. Pozorováno za mostem pod Stalinem (bývLÝM), a bylo to docela napínavé. A také máme na přechodu přes koleje malůvky "Neskákej mi pod kola". Lidé skáčou navzdory semaforu. Dále se objevila nepříjemná tramvaj disponující větším zryclením, takže se tam s člověkem mává jako v autobuse nebo s jako dopravovanými bramborami, a tramvajový řidič za to zjevně nemůže.,.
Mýtus, že tramvaj má vždy přednost vznikl zřejmě z pravidla, že pokud jedete rovně a vedle vás vlavo jede tramvaj a odbočuje vpravo, tak má přednost. Kříží vám cestu, ale přesto má přednost. To je asi hlavní rozdíl od ostatních vozidel.
NEMÁ přednost, jedině že při tom dává znamení o směru jízdy.
To platí i v případě, že tramvaj jede vpravo vedle tebe a odbočuje vlevo.
(7) Tramvaj, která při odbočování nebo jiné změně směru jízdy křižuje směr jízdy vozidla jedoucího po její pravé nebo levé straně a dává znamení o změně směru jízdy, má přednost v jízdě.
A jak přesně zněla ta testová otázka?
Jinak teoreticky máte samozřejmě pravdu, je to stejná situace, jako když se chystáte odbočit doleva a někdo vás zleva začne předjíždět. Pokud dokážete, že jste blikal, tak jste nevinen, ale obvykle to asi skončí na tvrzení proti tvrzení. To je jako dokazovat, že steward nikdy neřekl: "Eréč piklóš neméči, huňár scépeň kámoš."
makk, Pokud dokážete, že jste blikal, tak jste nevinen
to opravdu tak není, je mnoho případů, kdy předjíždějící přiznal, že viděl blinkr ale stejně předjížděl. Dopadlo to 60:40, oba dostali pokutu. Víte proč i ten, co odbočoval?
makaku, mezi odpověďmi byl tenhle rozdíl, že má přednost vždy a nebo že má přednost když dává znamení o změně směru,
přesný doslovný znění ti už neřeknu a ani číslo testu, i když jsem je tehdy znal nazpaměť.
Je to stejný chyták, jako u zastavení a zastavení vozidla.
Milan: No já předpokládám, že ten, co odbočuje je hlavní viník, protože nedal přednost. V křižovatce se obecně předjíždět smí (na hlavní).
zaseja: Ono v těch testech se předpokládá, že ostatní dodržují předpisy. když tam řešíte křižovatku, taku samozřejmě berete, že auto, které nebliká jede rovně. Ale v praxi se může stát, že nebliká a odbočí a opomenutí blinkru je menší přestupek než nedání přednosti.
makk,
No já předpokládám, že ten, co odbočuje je hlavní viník, protože nedal přednost. V křižovatce se obecně předjíždět smí (na hlavní).
někdo psal něco o křižovatce? O předjíždění na křižovatce někdo pochybuje?
Jen jsem upozornil na situaci, kdy i prokazatelně zapnutý blink nezbavil nikoho části viny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.