Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnocennost lidí ohrožena kvůli předsudkům

Od: adam* odpovědí: 9 změna:

Mnoho čechů se dívá u nás na cizince zkresleným dojmem a též mají předsudky k českým emigrantům žijících v zahraničí. Již podle názorů některých na zdejší poradně jsem si všiml, kdo není vlastenec a nežije v ČR je pranýřován za to, že si vůbec dovolí odcestovat mimo svojí rodnou zem.Rád bych věděl jestli se jedná o dikriminační selektování lidí čech-cizinec, čech opustil svojí vlast jako zdrádce a zaměříme se na něj, protože si teď žije tam lépe než doma ostatní. Je v tom závist kdo může cestovat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Popisovaneho jsem si nikdy nevsiml. Rekl bych, ze delas z prdu kulicku a snazis se vytvorit jinak neexistujici konflikt.

Opět hluboce filosofická otázka a opět tazatel skrytý za VPN. Podobnost s dalšími troll příspěvky není čistě náhodná :)
axpert

Kam vycestoval Adam?

Momentálně píše z Kanady.

okolik
hodnocení

1x

Nemyslím, záleží na naturelu jedince. Pokud jsem někde v zahraničí byla a zaslechl někdo z krajanů češtinu, hned se ke mě hlásil. Což bylo celkem fain.

Další nabrané zkušenosti byly většinově s cizinci místními a v případě rady a pomoci byly jednoznačně k dispozici.

Naopak sprcha nastala od krajana slováka, lehce známého, který se choval v lepší zahraniční restauraci, kterou běžně navštěvuje a byl pozván, Jak by mu pokrm měl někdo sníst. Doslova hltal, Následně se mu to vymstilo a bylo mu velice špatně. Ale skutečně zle.

Onen pán, tak trošku nadřazeně, řekl, že vmístě kam, před lety utekl si nikdo nepomáhá a on taky nebude.

Uvedu, že není žádný chudák, ale hrozně se shodil. Já jsem o něm žádnou pomoc nevyžadovala, pronesl to jen někde mezi hovorem více osob. Prostě jedna písníčka,,Nafrněná,,*ticho*

break
hodnocení

1x
Každý má nějaký názor. Často takový názor mají lidi, co se nikam pořádně nepodívali, nic v cizině nezkusil, protože jim buď chybí odvaha nebo jsou pohodlní.

hodnocení

1x

Buďte v klidu. Pranýře byly zrušeny před stoletími, takže to nebude tak horký. Spoustě lidí (včetně mě´je vcelku zcela fuk, kdo kde žije, to je přece každého věc.

Opravdu to vypadá jak že se přinejmenším nudíte a vymýšlíte problémy které prakticky neexistují *smich*

nerentier
hodnocení

0x

Osudy českých expatů jsou mně absolutně lhostejné. Jestli venku vydělali miliardy, nebo byli oběšeni - jejich problém. Jsem jen extrémně alergický na kašpary, kteří půl roku zametali ulice někde v londýnském East Endu a po návratu chtějí masově poučovat (nebo vyučovat) o životě v Londonistánu. K otázce: Cestovat dnes může prakticky každý. Důvodem setrvávání v kotlině je spíše nechuť / nezájem cestovat, nikoliv nedostatek oběživa. Z pozérského cestovatelství si dělal legraci už Svatopluk Čech před 120 lety. *vtip*

axpert

Hned mě napadl D*fka

a nevim co tam zametal nebo delal nekde v ... ale vypravel tam tusim nejaky historky z amstru nebo odkud i o nejakych vrazdach :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]