Nejste přihlášen/a.
Dočetla jsem se v novinách, že EU chce přejít na stravu obsahující méně červeného a zpracovaného masa a více ovoce a zeleniny. Vepřové maso způsobuje obezitu a obsahuje karcinogenní látky. Změna jídelníčku má zastavit nárůst civilizačních chorob a pomoci životnímu prostředí.Evropská komise chce navrnout změnu a vydat opatření pro zemědělce a potravinářský průmysl. Podpořili byste tento návrh nebo máte v oblibě červené maso?
Vepřové maso způsobuje obezitu a proto jsou všichni Asiaté, kteří se cpou bůčkem každý druhý den hubení jako lunti...
Podporovat podobné návrhy mě ani nenapadne, neboť obecně nemám ráda příkazy a pořád se naivně domnívám, že lidé, kteří byli nadaní rozumem by měli sami přemýšlet, než něco udělají, například oběd. Prohibice na hovězí bude mít stejný efekt jako ta na alkohol, cigarety a drogy...kšefty se budou hýbat.
Dobrý den, toto tvrdí lékaři/přesvědčují nás už léta - jezte méně (červeného) masa, jezte více kuřecího masa, jezte zeleninu a ovoce. A dodávají také: jezte zdravě, nepřejídejte se, hýbejte se, nekuřte, nepijte alkohol, souložte s "čepičkou", neberte drogy, před spaním žádné modré světlo, umývejte si ruce, čistěte si chrup, vyvětrejte si na noc, ležte (neležte) na levém boku, jezte rostlinné tuky a nejezte sádlo (a naopak), sprchujte se často (a naopak), hodně spěte (a naopak), neopalujte se, otužujte se, posilujte imunitu apod. Takže, není to nic, co by mělo být novinkou a jestli na to je či není "befel" mě vlastně nezajímá - hlavně se dožít řádně zhuntován smrti . Zdravím!
Předevčírem v Tescu - klasická zelená kapusta, obyčejné lupení - kilo za 69,90 Kč. Tedy za 70. Myslela jsem, že mě budou omejvat. Tato kapusta stála ještě loni na podzim kolem 29 Kč za kilo a už tehdy jsem si říkala, že je to hodně. Jinak - kapustu mám moc ráda - kapustové karbanátky, vepřové v kapustě i kapustovou polévku...a další.
To si radši opravdu našetřím na to maso, než dát takové peníze za pitomé zelené lupení. Kam až to, lidi, povede? Jaga.
Jak se vaří salát? Vcelku jednoduše podle "stoletého" receptu, ideální na zpracování vyběhlíku - nakrájet, hodit na máslo, odusit, osolit, opepřit, přidat hrášek (z konzervy - když je čerstvý, podusí se před salátem), trochu vývaru nebo zbytek šťávy z masa, volitelně možno hotový zalít smetanou. Původně jako příloha k bramborám, ale já ho většinou jím samotný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.