Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blíží se doba bezmasá

Od: tereza* odpovědí: 23 změna:

Dočetla jsem se v novinách, že EU chce přejít na stravu obsahující méně červeného a zpracovaného masa a více ovoce a zeleniny. Vepřové maso způsobuje obezitu a obsahuje karcinogenní látky. Změna jídelníčku má zastavit nárůst civilizačních chorob a pomoci životnímu prostředí.Evropská komise chce navrnout změnu a vydat opatření pro zemědělce a potravinářský průmysl. Podpořili byste tento návrh nebo máte v oblibě červené maso?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Nepodpořil, ani nepodporuji množství zadaných zbytečných otázek od jednoho, pod různými nicky.

nov

*palec2**palec2* Je to otravný, pokud to jde, stopněte jej navždy. Kdybych byla admin, tak diskuzi úplně v Poradte zruším.

Měl byste ještě napsat, které otázky jsou zbytečné a které ne. seznamzpravy.cz/...

pb®
hodnocení

5x
Vepřové maso nezpůsobuje obezitu, za tu může výhradně majitel úst tím, co do nich vkládá. Jíme vepřové hodně, protože je nejlevnější. Ano ráda bych jedla hlavně ryby, ale tolik nevydělávám, abychom měli jídelníček založený na zelenině a rybách. Tlustí jsme nikdy nebyli, protože jíme netučnou panenku a pečeni a jíme prase, ne jak prasata. Tato evropská nařízení mě čílí, je to odklon od demokracie pod záminkou ekologie a záchrany planety. Myslíte, že půl miliardy evropské populace vytrhnou to, že se jak dobytci chová přes miliardu lidí v Indii, přes miliardu lidí v Číně a v Africe se to množí jak krysy? Taky nechápu, proč se na jednu stranu starají na oko o naše zdraví a na druhou strnu se pláče, že moc lidí, není na důchody atd. Když se člověk užere těsně před či po odchodu do důchodu, je to pro stát nejvýhodnější, tak proč nás nenechá? Naopak pohromou je 90letá křepelka, která šla do důchodu v 55 a důchod pobírá déle, než kdy pracovala.

etana*
hodnocení

5x

Vepřové maso způsobuje obezitu a proto jsou všichni Asiaté, kteří se cpou bůčkem každý druhý den hubení jako lunti...

Podporovat podobné návrhy mě ani nenapadne, neboť obecně nemám ráda příkazy a pořád se naivně domnívám, že lidé, kteří byli nadaní rozumem by měli sami přemýšlet, než něco udělají, například oběd. Prohibice na hovězí bude mít stejný efekt jako ta na alkohol, cigarety a drogy...kšefty se budou hýbat.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, toto tvrdí lékaři/přesvědčují nás už léta - jezte méně (červeného) masa, jezte více kuřecího masa, jezte zeleninu a ovoce. A dodávají také: jezte zdravě, nepřejídejte se, hýbejte se, nekuřte, nepijte alkohol, souložte s "čepičkou", neberte drogy, před spaním žádné modré světlo, umývejte si ruce, čistěte si chrup, vyvětrejte si na noc, ležte (neležte) na levém boku, jezte rostlinné tuky a nejezte sádlo (a naopak), sprchujte se často (a naopak), hodně spěte (a naopak), neopalujte se, otužujte se, posilujte imunitu apod. Takže, není to nic, co by mělo být novinkou a jestli na to je či není "befel" mě vlastně nezajímá - hlavně se dožít řádně zhuntován smrti . Zdravím!

hodnocení

3x

Jasně. Vymlátíme dobytek, nebude organická hmota do půdy. Zničí se tím půdní struktura, podpoří se eroze, v půdě nebudou živiny, protože umělá hnojiva jsou fuj. Jak pak chtějí něco a jak pěstovat. Planetu zachráníme, i kdyby nemělo nic přežít.

okolik

A pak nastoupí kanibalismus, *bzum**zed*dovedete si představit muže bez masa ve stravě?*mir*

hodnocení

2x

Jestli to bude pravda, tak bych uvítal. Inteligentní a vyspělá civilizace nepotřebuje zabíjet pro jídlo, oblečení, testy apod. Ale máme do inteligence ještě daleko, takže se řeší "obezita".. lol

dylin
hodnocení

2x
Zrovna teď byl rozhovor na radiozurnalu, že snížení množství červeného masa ve světě má skoro stejný vliv na snížení uhlíkové stopy jako kdyby přestala Evropa jezdit na spalovací motory.
pb®
A to je v celosvětovém měřítku kolik? Abychom se tu nebavili o nějakých zanedbatelných jednotkách procent.

A jak to Eurosojuz celosvětově zařídí? V EU se chová necelých 7 milionů krav... 12+ mega jich mají v USA, 10+ mega jich je (tuším) v Brazílii. A podobné počty jich má Indie, Čína...

Bude to stejné plivnutí do moře, jako když EU spasí svět zákazem spalovacích motorů.

hodnocení

2x

Předevčírem v Tescu - klasická zelená kapusta, obyčejné lupení - kilo za 69,90 Kč. Tedy za 70. Myslela jsem, že mě budou omejvat. Tato kapusta stála ještě loni na podzim kolem 29 Kč za kilo a už tehdy jsem si říkala, že je to hodně. Jinak - kapustu mám moc ráda - kapustové karbanátky, vepřové v kapustě i kapustovou polévku...a další.

To si radši opravdu našetřím na to maso, než dát takové peníze za pitomé zelené lupení. Kam až to, lidi, povede? *bzum* Jaga.

okolik

Babajaga, taková růžičková kapustička s uzeným, česnekem a vejci je také náramná dobrota.

Za chvíli zde začnou tisknout umělé maso na 3D tiskárně.*ticho*

A proto ti co to vymýšlí, se cpou masema né zeleninou.

break
hodnocení

0x
Maso nejím , ale je to moje rozhodnutí a tahle všeobecná opatření a hurá akce nepodporuji.
loveyou
Breaku, kdybyste se chtěl někdy (znova?) ženit, já se hlásím do výběrka. Jste zábavnej místní "hlásič" a ještě nejíte maso. Můj sen prostě
break
Děkuji za kompliment :)
P.S.: a umím vařit *frajer*
loveyou
Ještě ke všemu *frajer*
Šmarjá, dejte matrijál na klonování ;)

Maso furt, maso a já furt přemejšlím, proč ty baby nejsou *smich*

Sorry... ale nemůžu jinak... *andel*

Jak se vaří salát? :-D

break
Vcelku rychle

Jak se vaří salát? Vcelku jednoduše podle "stoletého" receptu, ideální na zpracování vyběhlíku - nakrájet, hodit na máslo, odusit, osolit, opepřit, přidat hrášek (z konzervy - když je čerstvý, podusí se před salátem), trochu vývaru nebo zbytek šťávy z masa, volitelně možno hotový zalít smetanou. Původně jako příloha k bramborám, ale já ho většinou jím samotný.

hodnocení

0x

Tak niekedy ste videli po lúkach pásť kravy a ovce a teraz budete vidieť susedov,známych sa pásť. Nie je nad piknik v prírode.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]