Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

JAK SI NE, NEBO NABĚHNOUT

Od: 8976* odpovědí: 9 změna:

Rozhodl jsem se založit toto vlákno pro možné varování ostatním, protože řada človíčků skončí zde se zoufalou prosbou o pomoc, nevědíc jak se ve vzniklé situaci orientovat a možná bude stačit se sem jenom kouknout a vyvarovat se jednání které omezí vznik kritické situace - třebas z toho vznikne celkem dobrá rádcovna pro řešení situací, které život přináší...možná se neosvědčí a samo vyšumí a zanikne nejsouc potřebné, pak to bude znamenat, že se vše ve společnosti uklidnilo a žijeme jako lidi a nesnažíme se uplatňovat porevoluční vlastnost pokud někdo drbne se mnou já s ostatními dvojnásob...čemuž sám nevěřím...to bychom se asi dostali do komunismu a to už tady jednou takový pokus byl...uvítám Vaše postřehy a to jak jste si naběhli, nebo nenaběhli a ochránili své nervy, finance, čas, rodinu před možnou katastrofou...možná to bude impulsem k založení nové rubriky - což už bude adminúv problém - pokud tedy tato diskuse k něčemu bude.

nenaběhl jsem si:

- někdy po roce 89 jsem dostal velice lukrativní nabidku na spolupráci s / nepamatuju přesný název/ s 1.investičním konsorc. Litoměřice, touha po finančním ohodnocení byla velká, ale červíček pochybností nedovolil zapojit se do tohoto výhodného investování, dodnes se otřesu když si vzpomenu jak můj známý přišel o značnou částku peněz a dost lidí o ně připravil...

- obdobná situace nastala s Viktorem Koženým při zlodějině zaštítěné státem zvaná privatizace

- nákup vozidla Renault Scénic - chtěl jsem koupit uvedené vozidlo, škodověnka dosluhovala, objednal jsem si jeho dovoz u podnikatele , vozidlo dorazilo splnujíc parametry, 4 roky, nebourané, nabídka vyzkoušení přijata s povděkem, měl jsem domluven značkový servis neboť červíček začal hlodat, cena 190.000 byť vyšší ale vzhledem ke stavu - akceptovatelná,ejhle vyměněn motor za starý typ, když jsem chtěl milého podnikatele roztrhnou vejpůl zak z něj vylezlo, že vozidlo mělo vyběhlou ojnici, takže na troubovi chtěl vydělat min 100.000,-

tak to jen to jak jsem nenaběhl, příště zase jak jsem si naběhl a nechal se sebou vydrb...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Cha. Tak já půjdu asi jenom jedním směrem. *hi**zed*

Náběhy:

1. Exmanžel mě bil a fetoval a a a.. poté, co ho zavřeli jsem využila příležitosti a statečně utekla. Vzala jsem si ze zařízeného bytu jen baťůžek s pár hadříky na sebe. Až po třech letech jsem na nátlak taťky došla k žádosti o rozvod. Majetkové vyrovnání jsem vůbec neřešila, protože jsem získala to nejdražší, svobodu. Nějaká lednice a pračka a TV a. a.a. mě nezajímali. A hle. Po pár letech mi přišel platební příkaz s exekucí na plat! Co jsem už v bytě nebydlela, ex neplatil nájem a jelikož nikde nepracoval, dluh spočítali mně. Z 20 000,-Kč na nájmu jsou úroky, které s dluhem dělají suma sumárum 135,-Kč. Takže splácím dluh, za který ani nemůžu.

2. Jeden známý za mnou přišel s žádostí, jestli bych mu neuměla sepsat žádost na VZP o prominutí penále, že už zaplatil dluh a penále by rád nějak pořešil. Při pročtení celé záležitosti jsem zjistila, že chudák zaplatil dluh dávno promlčený. *sok* Nakonec jsme to zvládli alespoň s tím penále, přišlo mu z původních 40 000,-Kč usnesení o odstranění tvrdosti s tím, že musí jednorázově uhradit 5 000,-Kč a zbytek byl prominut.

3. Manža si teď koupil samostmívací zpětné zrcátko přes inzerát. Normálně stojí 7 000,-Kč, on ho koupil za 700,-Kč. Zrcátko bylo v původním obalu, super vypadalo fakt jako nové. Hmm, ale je zatmavené pořád. *zed*

doplněno 29.06.10 12:11:

Dost dobrý nedopisek. Ne 135,- Kč, ale 135 000,-Kč

8976*
hodnocení

1 - 2 blbý no...co dodat, obrana nebyla nebo byla marná, z bytu jste byla odhlášena? atd...

*smich* ale ta 3 ta je skvelá -to udělal někomu hezkou radost - to mi připadá jako ten šílenec co si chtěl koupit mobil za 10 litrů na inzerát...

doplněno 29.06.10 12:34:

hezký to mi připadá jako kamarád který spálil mosty ale zapoměl odhlásit na telecomu pevnou , tak ho to stálo 20.000 co si bejvalka pokecala...

marenka*

No právě že jsem odhlášená nebyla, ani rozvedená. Snad to pomůže někomu jinému, že jenom papír ROZVOD nestačí a spoléhat se na nevím co taky ne. ;)

imsorry*

A co je samostmívací zpětné zrcátko? *hi*

marenka*

Je, jak svítí sluníčko, nebo spíš někdo jedoucí za autem, tak se zrcátko ztmaví, aby neoslňovalo. ;)

doplněno 30.06.10 13:47:

Ach jo, otázku jsem si přečetla a TO je, ne CO je. *zed* Ale odpověď je stejná.

lidus*
hodnocení

0x

Zásadně nekomunikuji s různými podomními obchodníky, na pojištění mám poradce-to by jste nevěřili kolik se dá ušetřit.Naletěla jsem snad jen při slavném podvodu jakým byla kuponová privatizace.Ručitele na půjčku odmítám i přátelům.Bohužel řeším stále nějaký problém s rodiči kterým je 80let-buď do domu který dávno není jejich ale mají tam doživotní bydlení pustí hodné pány z muzea co si za pár šupů odvezou např.150let starou ložnici nebo motorku, když je ukecají aby koupili titanové nádobí, nebo 3 rádoby kožené bundy pro děti a td. Poslední výstřelek je přepsání smlouvy na plyn a elektřinu a poplatek 1500 kč-nechápu to, vše je psané na manžela a klidně to 80 ti letý otec mohl přehlásit.

kacenka13*

Lidus na to přepsání je lehká pomoc, pokud smlouvy nepodepsal odběratel na kterého je smlouva vedena, kontaktujte nového dodavatele a smlouvy si vyžádejte zpět..Tyto firmy si jsou velmi vědomi toho, že toto dělaj nesmějí, a pokud porovnáte rodné číslo toho na koho je smlouva napsána a toho kdo to podepsal tak toa si sedět nebude:)Určitě to zkuste, nebudete zbytečně hradit počáteční poplatek

lidus*

kačenko žádné rodné číslo na smlouvě nebylo ale už je to téměř vyřešené, manžel udělal trošku kravál a tak smlouvu ztornovali ale těch 1500 že nám pošlou až...To jsem zvedavá.

panda*
hodnocení

0x

Moje zkušenost je taková, že od jisté doby bych nepůjčila nikomu už ani 10 korun. Když někdo potřebuje, to si půjčí, ale vracet nechce nikdo. Jen škoda, že jsem na to nepřišla dříve, ušetřila bych si spoustu starostí a problémů. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]