Nejste přihlášen/a.
Rozhodl jsem se založit toto vlákno pro možné varování ostatním, protože řada človíčků skončí zde se zoufalou prosbou o pomoc, nevědíc jak se ve vzniklé situaci orientovat a možná bude stačit se sem jenom kouknout a vyvarovat se jednání které omezí vznik kritické situace - třebas z toho vznikne celkem dobrá rádcovna pro řešení situací, které život přináší...možná se neosvědčí a samo vyšumí a zanikne nejsouc potřebné, pak to bude znamenat, že se vše ve společnosti uklidnilo a žijeme jako lidi a nesnažíme se uplatňovat porevoluční vlastnost pokud někdo drbne se mnou já s ostatními dvojnásob...čemuž sám nevěřím...to bychom se asi dostali do komunismu a to už tady jednou takový pokus byl...uvítám Vaše postřehy a to jak jste si naběhli, nebo nenaběhli a ochránili své nervy, finance, čas, rodinu před možnou katastrofou...možná to bude impulsem k založení nové rubriky - což už bude adminúv problém - pokud tedy tato diskuse k něčemu bude.
nenaběhl jsem si:
- někdy po roce 89 jsem dostal velice lukrativní nabidku na spolupráci s / nepamatuju přesný název/ s 1.investičním konsorc. Litoměřice, touha po finančním ohodnocení byla velká, ale červíček pochybností nedovolil zapojit se do tohoto výhodného investování, dodnes se otřesu když si vzpomenu jak můj známý přišel o značnou částku peněz a dost lidí o ně připravil...
- obdobná situace nastala s Viktorem Koženým při zlodějině zaštítěné státem zvaná privatizace
- nákup vozidla Renault Scénic - chtěl jsem koupit uvedené vozidlo, škodověnka dosluhovala, objednal jsem si jeho dovoz u podnikatele , vozidlo dorazilo splnujíc parametry, 4 roky, nebourané, nabídka vyzkoušení přijata s povděkem, měl jsem domluven značkový servis neboť červíček začal hlodat, cena 190.000 byť vyšší ale vzhledem ke stavu - akceptovatelná,ejhle vyměněn motor za starý typ, když jsem chtěl milého podnikatele roztrhnou vejpůl zak z něj vylezlo, že vozidlo mělo vyběhlou ojnici, takže na troubovi chtěl vydělat min 100.000,-
tak to jen to jak jsem nenaběhl, příště zase jak jsem si naběhl a nechal se sebou vydrb...
Cha. Tak já půjdu asi jenom jedním směrem.
Náběhy:
1. Exmanžel mě bil a fetoval a a a.. poté, co ho zavřeli jsem využila příležitosti a statečně utekla. Vzala jsem si ze zařízeného bytu jen baťůžek s pár hadříky na sebe. Až po třech letech jsem na nátlak taťky došla k žádosti o rozvod. Majetkové vyrovnání jsem vůbec neřešila, protože jsem získala to nejdražší, svobodu. Nějaká lednice a pračka a TV a. a.a. mě nezajímali. A hle. Po pár letech mi přišel platební příkaz s exekucí na plat! Co jsem už v bytě nebydlela, ex neplatil nájem a jelikož nikde nepracoval, dluh spočítali mně. Z 20 000,-Kč na nájmu jsou úroky, které s dluhem dělají suma sumárum 135,-Kč. Takže splácím dluh, za který ani nemůžu.
2. Jeden známý za mnou přišel s žádostí, jestli bych mu neuměla sepsat žádost na VZP o prominutí penále, že už zaplatil dluh a penále by rád nějak pořešil. Při pročtení celé záležitosti jsem zjistila, že chudák zaplatil dluh dávno promlčený. Nakonec jsme to zvládli alespoň s tím penále, přišlo mu z původních 40 000,-Kč usnesení o odstranění tvrdosti s tím, že musí jednorázově uhradit 5 000,-Kč a zbytek byl prominut.
3. Manža si teď koupil samostmívací zpětné zrcátko přes inzerát. Normálně stojí 7 000,-Kč, on ho koupil za 700,-Kč. Zrcátko bylo v původním obalu, super vypadalo fakt jako nové. Hmm, ale je zatmavené pořád.
Dost dobrý nedopisek. Ne 135,- Kč, ale 135 000,-Kč
1 - 2 blbý no...co dodat, obrana nebyla nebo byla marná, z bytu jste byla odhlášena? atd...
ale ta 3 ta je skvelá -to udělal někomu hezkou radost - to mi připadá jako ten šílenec co si chtěl koupit mobil za 10 litrů na inzerát...
hezký to mi připadá jako kamarád který spálil mosty ale zapoměl odhlásit na telecomu pevnou , tak ho to stálo 20.000 co si bejvalka pokecala...
No právě že jsem odhlášená nebyla, ani rozvedená. Snad to pomůže někomu jinému, že jenom papír ROZVOD nestačí a spoléhat se na nevím co taky ne.
Zásadně nekomunikuji s různými podomními obchodníky, na pojištění mám poradce-to by jste nevěřili kolik se dá ušetřit.Naletěla jsem snad jen při slavném podvodu jakým byla kuponová privatizace.Ručitele na půjčku odmítám i přátelům.Bohužel řeším stále nějaký problém s rodiči kterým je 80let-buď do domu který dávno není jejich ale mají tam doživotní bydlení pustí hodné pány z muzea co si za pár šupů odvezou např.150let starou ložnici nebo motorku, když je ukecají aby koupili titanové nádobí, nebo 3 rádoby kožené bundy pro děti a td. Poslední výstřelek je přepsání smlouvy na plyn a elektřinu a poplatek 1500 kč-nechápu to, vše je psané na manžela a klidně to 80 ti letý otec mohl přehlásit.
Lidus na to přepsání je lehká pomoc, pokud smlouvy nepodepsal odběratel na kterého je smlouva vedena, kontaktujte nového dodavatele a smlouvy si vyžádejte zpět..Tyto firmy si jsou velmi vědomi toho, že toto dělaj nesmějí, a pokud porovnáte rodné číslo toho na koho je smlouva napsána a toho kdo to podepsal tak toa si sedět nebudeUrčitě to zkuste, nebudete zbytečně hradit počáteční poplatek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.