Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje první hodnota je rodina

Od: pok odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer, je mi kolem 20 let a teprve mi připadá, že poznávám sama sebe. Mezi moji prvotní hodnotu patří rodinu. Mám to tak nastavené a řada bych to pouoravila, protože, když na někdo z mé rodiny problém okamžitě už nedělám práci naplno a všechno ostatní. Už netuším jak to vyřešit...
Ráda bych se soustředila i na jiné věci

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Přitom nedělat v práci naplno znamená přijít o finance a rodinu ohrozit.
Kolik máš dětí a jak staré?
Manžel dělá co? Taky se fláká, protože rodina je na prvním místě a složenky kdyžtak zatáhnou prarodiče?
Mě přijde, že je ti 15 let.
pok
hodnocení

Nemám děti
22 let
Teď mám krátce přítele
Takže nemáš rodinu. Tím pádem proč nechceš pracovat? Nebo jsi zlatokopka? Chceš se jen mazlit s děckem a přítel bude makat a platit cizí babu na úklid?
Nebo co si představuješ?
Proč si nenajdeš práci, která by tě bavila? Flákala jsi školu a nemáš na výběr? Gratuluji. Nebo jak to je?
Slečna nikde nepíše, že nepracuje. Jen že když má někdo z její rodiny problém, tak nemůže v té práci pracovat naplno. Aspoň tak to chápu já. A je neskutečné, co gumídku poznáš o člověku z pár řádků - Tím pádem proč nechceš pracovat? Nebo jsi zlatokopka? Chceš se jen mazlit s děckem a přítel bude makat a platit cizí babu na úklid?Nebo co si představuješ?Proč si nenajdeš práci, která by tě bavila? Flákala jsi školu a nemáš na výběr? Gratuluji. Nebo jak to je?No nevím, pokud je slečna trochu nervově labilní, tak tímto jsi jí fakt hodně pomohl. Fakt miluju rádce, co dokáží poradit od problematiky stavby jaderné elektrárny až po operaci srdce. Ale ať to nevyzní blbě - před tvýma znalostma smekám,psycholog ale fakt nejsi, to nech jiným.
Labilní slečna, která při problémech nedokáže pracovat jak má by neměla mít dítě. Kor ve 22 letech když píše o rodině a přítele má měsíc.
Nejdříve by se měla dát do poradku a dospět.
Odpovědi jsou záměrně stylizované, aby jí to vyhecovalo či aby pochopila, že život není pohádka a růžový sen.
Chudák pak to dítě.
Ovšem co poradíš slečně ty a zda ti odpoví jsem zvědav.
Vážný problém v rodině meni vyřešen za týden či měsíc. Po tu dobu klidně přijde o práci. Pak nepracuje.

Gumídku když nevím, tak neradím. A tady fakt nevím, slečnu neznám. Nevím, jestli jsi měl někdy to "potěšení" pracovat s lidmi, ne být mezi lidmi, ale mít je na starosti a řídit je, já ano a v 90% to byl ženský kolektiv, takže soudit z pár řádků bych se nikdy neodvážil. Ale řekl bys jí to, cos napsal, z očí do očí, jen tak, aniž bys ji znal? Asi ne, že. Protože jinak bys trochu "divně" vypadal ty.

Budeš se divit, ale řekl bych jí to do očí. Asi jsem z kolektivu, kde se jedná rázněji a bez obalu. Se slečnou asi tak ještě nikdo nejednal a potom plete pojmy a je velmi nejistá, jak to druzí mysleli.
Každý máme svoji metodu. V tomto směru jsi vzdělanější a fundovanejsi. Což je velmi dobře.
Přesně jsem tušil, jak odpoví a že dal nebude spolupracovat. Už podle stylu dotazu.
Také vidím zdrženlivost několika rádců, což je škoda, protože by mě zajímaly i jejich reakce na slečnu.

Můj názor? Další troll, ale rád bych se mýlil !

hodnocení

1x

Prioritou je pro všechny ženy na světě dítě a rodina. Pro ženu je rodina celým světem. Pro muže je rodinou celý svět. *hej*Co by měla říkat žena, která musí dát dítě do jeslí, do školky, aby mu zajistila vše, co potřebuje. A ještě třeba ne úplně zdravé. Co by měli říkat lidé, kteří musí do práce a doma na ně čekají děti, nemocný partner nebo rodiče? Nikdy nebudeš sama, vždycky se budeš muset o rodinu postarat. Když budeš mít vzdělání, nebudeš mít tak fyzicky náročnou práci třeba na směny. Nejprve musíš být v pořádku ty, aby ses o všechny, kdo jsou na tobě závislí, postarat.

pok
hodnocení

A když jsem neměla partnera a studovala špatně jsem to prožívala, proto podle mě záleží na splnění hodnoty rodiny
zeli

splnění hodnoty rodiny - CO TO JE?

Rodinu budes mit, az poRODIS potomka a udrzis vztah s jeho otcem, chapes? To je tvoje rodina!

Do te doby jsi jen decko, co ma nejaky problem s hlavou, zrejme prilis dlouha pupecni snura... Protoze rodina je tata mama a dite, ty uz dite nejsi a soucasne dote nemas...

Také mne zarazila věta: "splnění hodnoty rodiny" a přijde mi to trochu jako blábol. Bud je slečna chorobně přecitlivělá a možná by to chtělo navštívit psychologa, nebo jí někdo blbne hlavu, někdo jí chpe do hlavy divné nesmysly, možná nějaká sekta. Netušíme, jak jsou na tom její rodiče, proč jí nejsou oporou a nechají jí plácat se takto divně životem.:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]