Nejste přihlášen/a.
Přestěhovali jsme se nedávno s rodiči z Prahy do Liberce. Babička která bydlí v Chrastavě poblíž nám vyprávěla, že jezdila kdysi v letním období na Liberecké výstavní (prodejní) trhy a součástí byla pěkná estráda s vystoupením známých zpěváků a umělců. Možná, že město něco podobného by mohlo časem obnovit co se týká kultury. Byl jste někdo tam osobně a jak se Vám to líbilo?
Na LVT jsem si s mužem dělala výlet každým rokem. Bývalo to v létě, o prázdninách, jezdili jsme tam někdy v letech 1974 - 1978. Člověk tam viděl plno pěkných moderních věcí, které se běžně vidět nedaly. A co víc, hodně zboží se tam dalo i koupit. Vzpomínám - koupila jsem si tam velice moderní žluté sandály, stály tehdy nepředstavitelných 390 Kč. Tady u nás nikdo tak pěkné boty neměl. A objednala jsem si tam nádhernou nitěnou krajku z Kraslic, ze které jsem plánovala ušít si peřinky do kočárku. Byly velice pěkné. Ty ženy, které uměly šít si tady našly plno inspirace. Proto jsem s sebou tahala blok a tužku a kreslila si modely, které mě zaujaly.
Milovníci kultury se zde mohli setkat s různými populárními herci, zpěváky a baviči, probíhaly všelijaké estrády. Byl to pokaždé příjemně strávený den. Ráda na LVT vzpomínám dodnes. Nikde v obchodech tou dobou takřka nic nebylo, ale tam se dalo sehnat nevídané a neokoukané zboží. Jen mít dost peněz. A když už nešlo všechno koupit, tak jsem se pokaždé aspoň inspirovala.Jaga.
Ano, jezdil jsem na LVT v letech propadu a bídy ve spotřebním zboží v naději na koupi některého, především textilního a obuvnického kousku, které se sice v dobré kvalitě u nás vyráběly, ale běžně neprodávaly. Rovněž na známé začínající zpěváky své doby, Neckář, Kubišová, Matuška a už si ani nevzpomenu na další nejznámější umělce. Byla to jedna z mála akcí tohoto druhu, zpestřující tehdejší dobu.
Byli jsme tam jednou, jako školní exkurze - on ten Liberec byl od nás hodně daleko. Ovšem nemohu říct, že mě to nějak moc zaujalo, přišlo mi to jako brněnský Veletrh spotřebního zboží v menším provedení.
Ovšem je pravda, že tehdy byly takové ty kulturní vystoupení vcelku běžné i na neobvyklých místech - celkem často byly třeba v ZOO Lešná, tu jsme měli za rohem a byli jsme tam často. Stejně tak si vzpomínám na chmelovou brigádu v druháku na průmce - byli jsme v Kněževsi a i tam vystupovaly různé hudební skupiny - třeba tehdy prakticky neznámý Žentour s J. Ledeckým
Dnes sice takové akce chybí, na druhou stranu jsou zase různé fesťáky, koncerty a pod, což zase dříve nebylo.
Já ty Výstaváky pamatuji už někdy od roku 1965. Bylo mi šest let. Táta tam dělal a zařídil mi, že mi na boku, v hledišti tý původní muldy (dnes je před tím místem Plavecký areál), kde naši zpěváci učinkovali, zahrál na tenor banjo a zazpíval Walda Matuška. Později vystoupil s KTO v programu. Později byla pevná ,,STAGE,, a areál pro koncerty vybudován hodně vzadu za pavilonem koberců. Ten byl naproti Muzeu i Městských lázní. U lázní byl za pomocí vojáků stavěn přechod nad tramvajemi, co jezdily spoje do Liďáků. Lidových sadů Petra Bezruče. Platilo se vstupné a aby lidi se svými zaplacenými vstupenkami nevycházeli z areálu LVT a mohli se dostat až dozadu na koncerty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.