Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
ráda bych vás poporosila o vaše názory. Mám práci, kterou mám kousek od domova, vyhovuje mi svojí pracovní dobou, je pro mě snadná (nechci aby to vyznělo blbě, ale zvolila jsem práci, která je snadnější, než to co zvládnu, ne že by sama ta práce byla nějak úplně o ničem), práce mě baví. Měsíčně vydělám 35000,- čistého, domů chodím s prázdnou hlavou, mám jasně danou pracovní dobu, nijak mě to nestresuje, jsem v klidu.
Nyní mám možnost se kariérně posunout. Je to na jiné pobočce, denně 60 km/1 cesta. Firma mi nabízí služební auto a plně hrazenou cestu (PHM) + dalších asi 2000km měsíčně na soukromé jízdy. Profesně poskočím o stupeń výš. Práce bude trochu více, možná občas nějaký stres a nějaká práce navíc, ale stále nic extrémního, jako noční telefonáty, pracovní víkendy... Finančně se posunu, ale v čistém to není o tolik. Možná 7, úplně maximálně 10 tisíc.
Výhoda této nové pozice je, že je to dobrý odrazový můstek do vysokých pozic, s vysokými platy.
Nemám žádné finanční závazky, žádné děti, nikoho, o koho bych se musela starat. Svoji výplatu mám prakticky na svoji spotřebu. Jsem vlastníkem nemovitosti, kterou pronajímám a žiji s partnerem v jeho domě, za bydlení po mně nic nechce. S ohledem na genetickou zátěž neplánuji mít děti.
Jsem hodně na vážkách, jak se rozhodnout, Motivoval by vás kaiérní výhled? Nebo byste do otročiny ježdění šli jen za daleko vyšší částku? Na jednu stranu mě to láká, na stranu druhou je fajn mít pohodu - mám čas nám nakoupit, uvařit, jít cvičit. Občas chodím do důchoďáku povídat si s babičkami a dědečky. Když okolo sebe vidím urvané strhané lidi je mi to moc líto a trochu mě děsí, že by byl můj život také takový.
Moc děkuju za jakékoliv postřehy.
Nevidím to dobře. Podle toho, jak píštete, jste zvolila dobrovolně práci, která pro Vás byla snadnější a méně namáhavá. Kdo chce jít dál, ten naopak přijímá výzvy, dokáže se učit novým věcem a postupuje kupředu. Vy jste naopak vyklidila pole, zvolila jste to, co je pro Vás snadnější. Myslím si, že nebudete mít vlohy na řešení různých problémů, které by Vám nové místo určitě přinášelo.
Zůstaňte, kde jste. Práci máte doma, v bydlišti, není obtížná, výdělek máte pěkný a jenom sama pro sebe. Navíc denně 120 km obě cesty je opravdu mnoho. Budete v práci víc než doma. Já vím, nikoho nemáte, ale občas člověk prostě potřebuje vypnout. Mají tam pevnou pracovní dobu, třeba 6 - 14, nebo tam budete dle potřeby, většinou od nevidím do nevidím? I to je nepříjemné.
Zůstala bych tam, kde jste. Jednou byste mohla litovat a Vaše původní místo už by bylo obsazeno. Budete, jak sama píšete, další "urvaný a strhaný člověk." Za tu cenu ne. Jaga.
Těch 60 km mi připadá moc. Ztenčil by se mi čas na život, zájmy. Ono je taky důležité, jestli je to dálnice, nebo cesta po okreskách přes kopečky.
Dojížděl jsem 50 km jedna cesta po okreskách. V létě na motorce fajn, zpátky jsem si občas i trochu zejel.Ale v zimě sníh náledí ráno neupravené cesty - "rekord" 2,5 hodiny .Pak služební garzonka v areálu firmy
Pokud nemáte doma závazky a počítáte s karierním postupem,jeďte. Nevím v jakém jste oboru,ale práce je dost kdyby to náhodou nevyšlo...
To je otázka, kterou si musíte zodpovědět především sama. Někdo má problém dojíždět i pár km, někomu to nevadí ani na vzdálenost 80km. Ono je taky rozdíl jezdit oněch 60km po dálnici, nebo po okreskách.
Ale otázka zněla jak dalek jsme ochotni dojíždět. Já to mám trochu jinak, dělám servis a tak jezdím po zákaznících - třeba zítra jedu do Varů - nějakých 250km tam a zpět. Zítra pak k Břeclavi - nějakých 170km. Jenže mě řízení baví a nemám tudíž problém trávit hodiny za volantem a pak řešit věci u zákazníka.
Ale ta Vaše firma k tomu přistupuje z mého pohledu solidně - firemní auto i na sokromé jízdy, vyšší plat - celkem slušný. Je ovšem jasný, že Vás to bude ,,stát´´ ty dvě hodiny denně navíc.
Pokud je někdo v práci a je placen za čas, tak je asi jedno, zda sedí v autě nebo kanclu, ne? Jí ten čas nejspíš neproplatí a ani ubytovnu. Kdyby dostala ubytovnu, tak bych neváhal
No já to pochopil, že tazatelka má od firmy auto vč PHM. Jestli jí proplácí čas na cestě - to je asi jiná kapitola.
Co se týče ubytovny. To nechcete. Tam zpravidla příliš klidu a pohodlí nenajdete. Já taky občas, když je potřeba, přespávám třeba v těch Varech, ovšem ne v ubytovně, ale v hotelích, většinou 4* Ale i tak - po nějaké době se to začne zajídat a chcete být ve svém, doma. Vím o čem mluvím, u minulého zaměstnavatele jsem sjezdil celou Evropu a doma jsem byl minimálně, stále po hotelích v cizině. Nyní už jezdím jen ČR a blízké okolí, tak jsem doma mnohem víc a je to lepší, i když člověk přijede třeba večer.
A jaký je smysl tvého života, chodit na nákup a mít lážo plážo bez dětí?
No, 60 km to může být denně i 2,5 hodiny navíc pokud to není po dálnici, to se leckomu za 10.000 nevyplatí, ale je to odrazový můstek se něco nového naučit, takže to může být jen průběžný krok...
To my nemůžeme vědět, co ty chceš a na co fyzicky ještě máš, ve starším věku 40+ už by člověk byl líný jezdit denně 2,5 hodiny navíc. Ale bez obětí a dřiny, nejsou výsledky. U mě by záleželo, zda mě práce baví a vidím světlo na konci tunelu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.