Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trestáni a likvidace střadatelů a lidi práce

Od: zebrak odpovědí: 37 změna:
Spořil jsem si desítky let poctivě dle doporučení slovutných, většinou pravicových dobrodinců s Vš tituly na důchod s X krát zdaněných příjmů. Nyní nemůžu odejít do důchodu neb jsem zjistil, že mě jen poslední vláda okradla prakticky o třetinu úspor připravených na předčasný předdůchod, formou vládní inflace, kterou Fiala Zlo vlada min. z poloviny zpusobila, tim ze ignorovala lichvaře Čez s umyslně v nasobcich desitek predraženou elektřinou ve vztahu v vyrobni cene a smyslene bajce, zamice s skopčak burzou cenou a US minorit akcionaři.Nyní slovutní pravice ekonomové melou, že kdyby jsme byli členy eurozony, tak máme vládní inflaci poloviční, a já se zase podíval k sousedům na východ, Slovensko v eurozoně a inflace ještě vyšší. Vychází mě z toho, že tzv. "ekonomové" a další "experti" s Vš, jsou ještě větší šarlatáni než vykladači karet, jsou to doslova vykradači kont běžných lidí, ty jejich rady, vč. rad expertů většiny vlád po roce 1989. Bohužel jsem někdy kolem roku 2007-2008 sledoval historické grafy zlata, kdy zlato v tu dobu započalo svoji cestu na 500 a pak 600USD za ounci a já si tehdy říkal, co když slevní zase na polovic, kde se pohybovalo desítky let mezi cenou cca kolem 200-250USD. Kdybych tehdá nakoupil fyzické investiční slitky Au, jsem dneska vysmátý. Dnes však kupovat Au je čiré šílenství, při té ceně, navíc zpětné odkupové marže jsou velmi tučené, takže ještě proděláte nakonec. Čili mě z toho všeho vychází, že vlády po roce 1989 jsou ještě větší gauneři a zloději jak daněmi, odvody, poplatečky, daněmi z daní, tak vládní inflací. Bolschevik udělal jednu, ale pořádnou měnu v 53. roce, lidi balíky prachů tehdy raděj házeli do řek při výměném kurzu na novou měnu. Opět a znovu jsou všemožně podporováni bankrotáři, hypobankrotáři a všemožní dlužníci na úlpr střadatelů a poctivých lidí. Tohle nmeůže skončit dobře, takové masové okrádaní lidí práce.

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Vláda nemůže ani za váš posraný život ani za vaši finanční negramotnost.

jawacek350

A co byste radil jethro? Ať jdou všici handlovat s akciemi jak do kasína? Tohle není pro každého... A co ještě byste poradil obyčejným lidem, co prostě chodili poctivě do práce, aby živili rodinu a nemají chuť přizpůsobovat se divokému prostředí současného trhu, ale rádi by si žili vklidu svoje malé, mnohdy bezvýznamné, životy?

pavek
hodnocení

3x
Pozor na tu fialovu drahotu ,tady jsou na to hakliví

petrm
hodnocení

3x

Když vlády rozdávaly peníze (různé podpory např. při pandemii), tak se lidi nebránili. Nepochopili, že vláda rozdává peníze, které si půjčuje a lidi to budou muset splatit i s úroky. Trochu nepřesně tehdy říkali, že to budou splácet jejich děti, ale přesněji mělo být řečeno, že to budeme splácet MY a JEŠTĚ naše děti. Ty peníze vládě nedaroval žádný bohatý strýček, který by je nechtěl vrátit.

jendad

Jojo . I kdyby uroky dala čnb klidně 15% , tak to s inflací nehne . Prostě ceny energií (nafta , hnojiva , elektřina , plasty , hutnictví) nepřetlačíte . A myslet si že ceny klesnou je velký omyl. Malý trh , vysoká režie , a malé prodeje jsou velkým vlivem odporujícím konkurenci . Dnes jsem byl kupovat cement . Přesně o 30% dráž než před pár lety . Ceny neklesnou , jako ceny nemovitostí také neklesnou . Všichni v tom mají namočeni své zájmy . Od bank , po zastupitelstva a ž po vlastníky realit .

etana*
Až po posledního dělníka v cementárně, který nechtěl, aby se ho hubená léta inflace jakkoli dotkla a vyřval si výrazně vyšší plat.
michalverner
Vy rozhodně žádný dluh platit nebudete a ani Vaše děti z toho bych strach neměl.Stát se bude zadlužovat vesele dál a z dluhu nezmizí ani koruna.
petrm

Podstatné je, jestli někdo bude ochoten našemu státu půjčovat a za jakých podmínek. Pokud budou mít investoři možnost půjčovat někomu spolehlivějšímu, tak penězovody do naší země brzy skončí. Země eurozóny mají proti nám velkou výhodu. Časy nízkých úrokových sazeb už skončily.

jendad

petrm .

Samozřejmě že pujčí . Většinu státních dluhopisu vlastní naše banky . A banky jsou tiskárny peněz . Pokuď bude kupovat někdo naše zboží (montovna) , tak poroste HDP . Dnes už je 7 bilionu . A to je obrovské bohatství o které se perou na vrcholu pyramidy . Je to viditelné i na státním rozpočtu . Plní ho zaměstnanci a spotřeba . A není zájem šáhnout po privilegované skupině horních pár % co vlastní většinu ekonomiky . Má to drsné výsledky , kdy jsme jediná země v EU v recesi . Laicky řečeno spotřebu nedělají bohatí , ale spodních 90% . A ty když zdanujete , tak ty prostředky schází v ekonomice . A proto je dnes víc jak dřív zásadní export a s tím spojené souvislosti .

petrm

Váš optimismus bych chtěl mít. Snad vychází z hluboké znalosti bankovnictví.

jendad

Kde píši něco o optimismu? Když mafián pujčuje za nekřestěnské uroky sockám , tak ty si nevyskakují . Drží usta a jen platí a platí. Už jste slyšel něco o kolonii? Tak to máme u nás *smich*

hodnocení

3x

Pokud jste si spořil "na spořáku", tak je mi vás líto, byla to chyba. Základní ekonomické pravidlo je, že je třeba mít trojnásobek měsíčního příjmu v hotovosti na nenadálé výdaje a zbytek točit, investovat do akcií, nemovitostí, půjček, tím generovat zisk a zisk reinvestovat. Já jsem bohužel začala později, než by bylo vhodné (nejlepší je začít investovat v momentě prvního stabilního příjmu), ale i tak mi po několika letech moje investice generují "pasivní příjem" ve výši 11k czk měsíčně. A protože do důchodu mám ještě pár desítek let, tak počítám, že bych mohla odejít do důchodu 1. tehdy, kdy se sama rozhodnu a 2. mít tak dvoj až trojnásobek toho, co vláda považuje za peníze k žití pro jiné než pro sebe.

A mimochodem, ta vaše fialova drahota je ve skutečnosti burešova drahota. On uvázal Česko na Lipské burze, on způsobil současnou inflaci, on způsobil současnou drahotu. Pokud máte alespoň základní ekonomické vzdělání tak víte, že inflaci nespustíte na 18% za rok a půl a že ji za stejnou dobu ani nezastavíte. Takže za váš pos*aný život si můžete sám, so sorry...

guma
hodnocení

0x

Nevím, kolik máte naspořeno. Nejvíce jsou poškozeni bohatí lidé. Třetina úspor je pryč, já bych řekl více i 60%.

Když máte naspořeno 100 000 Kč tak jste přišel jenom o 33333 Kč, pokud beru tu vaši třetinu. A ten kdo má milion tak má pryč 333 333 Kč. Bohatý přišel o 300 000 Kč víc než ten chudák.

kkko

Bohatí lidé většinou mají za lubem, ale ne na účtu :) To mají jen finanční analfabeti, kteří stále věří tomu, že peníze jsou uchovatelem hodnot. A takový většinou bohatí nejsou.

zebrak
hodnocení

Mam uspory nekolik milionu, cast urcenych k doreseni bydleni, ale tj. Fialovymi cenami stavebnin taky u ledu. Vetsi casta mam nastesti, tedy zatim nastesti ve stat. protinflacnich dluhopisech, ale mam strach ze me bud podstatu Fiala uloupi nebo aspon znasobi dan na vynos, nebo jeho nasledovnici. Psychopati maji mocnou univerzal vymluvu " valka,Putin Babis" Ja,ja, tak na svete.
break
Krásná balada. Skoro jako z Kytice...

nebo jako báseň o zmrzlých rybách...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak tohle Vám nezávidím. Ty naspořené miliony se rozpouští jak sníh z jara, ale pořád tam něco zůstává. Člověk práce to zní hrdě, ale hrdý člověk nebrečí, tak nevím. Pokud jde o tu inflaci, tak za tu nemůže jen současná vláda - podívejte se na inflaci do Maďarska, kde pan Fiala určitě nevládne. Zkuste doufat v lepší zítřky. Zdravím!

Bene,škoda,že už nenájdem tú mapku,kde je zobrazená inflácia v Europe. No Španielsko,Nemecko a ďalšie krajiny západu je inflácia cca do 8 %, no krajiny východného bloku sa inflácia pohybuje od 12 % po 25 % a zoberte,že to je priemer za všetky tovary,keby to boli len potraviny,tak tak tam je niekde cez 100 %.

ben®

slavco31 - ano, já to vím. Proto Češi jezdí nakupovat do Německa, kde je inflace relativně nízká a do Polska, kde jsou ceny potravin nějak zastropovány, resp. bez DPH. No, holt u nás se toho sešlo moc najednou, ale ono to nebude pořád (stačí to vydržet ještě několik měsíců).

zebrak
hodnocení

Myslel jsem že hlavní heslo všech vlád a masmediální popagandy je "Cesta zpátky do Evropy". Jen nám Psychopati zapoměli sdělit, že je to cesta ze středu Evropy do Východní Evropy, cehož je dokladem i další loupež našich daní (přiznaných 50 miliard, další desítky miliard jsou v utajeném režimu) ve prospěch vzájemného vyvraždování v Malorusku ve prospěch US zbrojních korporací a posílení vlivu USA, Anglie. Já se srovnávám a většina jistě také s poměry Západu. Podívejte se, Fiala Zlo vláda měla celou paletu prostředků jak pomoci držet inflaci cca na polovině, tak jako je na Západě a to dokonce bez, bez nařízeného cenového stropu na zboží. Stačilo pouze tlačit přes existující Zákon o cenách, přes příslušné kontrolní úřady a ministerstva velmi tvrdě na zahaniční obchodní řetězce s extrémními pokutami, pokud zjistí odpovědné orgány navýšení ceny u konečného prodejního řetězce (jeho rukou-jeho marží) řekněme o více jak 75%100%, což se prokazatelně dělo, děje jak bylo i zdejšími masmédia propagandou dokonce pravdivě, pravdivě zveřejněno. Největší trumf však mělo Fialové Zlo v podobě jednoduché domluvy s Čez po vzoru Slovenska (pokud nesnížite cenu jen na několikanásobek výrobní ceny, ihned vám zákonem zvedneme plošně dan na 50%) a ejhle Slovenské elektrárny ihned na dohodu o ceně kolem 1,5Kč/kWh přistoupili. Samozřejmě prodej české elektřiny za desetinásobky výrobní ceny, zvedl plošne, plošně cenovou hladinu všeho, na vše, na vše je logicky potřeba při výrobě, distribuci atd. elektřina. Ale Fiala Zlo nehlo ani brvou, vysoká inflace jim vyhovuje, násobí jak danové výnosy státu, tak zejména zisky jejich Loutkovodičů , tedy Západních ropných/plynových, energetických, obchodních a bankovních korporací. Tahle Zlo vláda je nejhorší vládou v celé historii od roku 1918. I ty výnosy z protinflačních dluhopisů zfixlovala, kdy úmyslně ČSÚ zcela nesystémově zahrnul jednorázový zpětný vládní bonus na elektřinu, do celkového inflačního dílu spotřebního koše při výpočtu průměrné meziroční inflace vztažené k výnosu protinflačních dluhopisů. Já to vidím tak, že jako předci budu nakonec házet balíky bankovek do místní řeky, než platit inflačním spekulantům ty ceny za materiál nebo reality. TV jsem zrušil sledování, ušetřím až několik desítek kWh měsíčně + zrušený poplatek za TV a Ro, neposlouchám, samá provládní a provalečná Fialová propaganda. Zrušil jsem denní ohřev TUV, prospěju imunitě těla a hlavně nenacpu moje X krát zdaněné koruny Čez a jeho minoritním US investičním fondů (které pro Fialové Zlo byli a jsou důležitější než čeští občané). Zrušil jsem placení dálniční známky, důsledně si vybírám služby, zboží jen těch firem, které neposílají peníze do Maloruska nebo nepodporovali soudruha agenta generalissima Pávka či Fiala vládu. Čili zásadně NE výrobky Isolit Bravo, Jablotron atd. atd. Zrušil jsem veškeré návštěvy restaurací, poté co ony zrušili EET, nekupuji výrobky Agrofertu s vyjímkou chleba v nouzi, nebudu podporovat lichvu řetězce koupí chleba za 50Kč/500g ze střední pekárny. Úplně jsem zrušil nákupy baleného limo PET (jedy, náhražky E...) a mléka. Máslo čerstvé od výrobce přímo, ušlechtilý sýr až roční zrání mám a můžu mět i čerstvé mléko. Auto se snažím servisovat co jde sám. Mobilní a datové služby využívám s 66% slevou na předplacenku v tzv. dobíječce. Komín si sám vymetám. Pojištění nevedu. Nevím v čem ještě bych mohl více šetřit, protože než ty prachy nacpat tomuhle státu přes tu Fialovou inflaci, DPH, spotřební dan, dan z nemovitostí, silniční dan, dan z daně atd atd., tak je raděj asi jednou vhodím do té řeky.

spisovatel.

Milane, Vy jste to četl? Já to číst odmítám. Jeden velký odstavec. Děkuji, nechci.

break
Jenyku: dál jsem ten nesmysl asi do pětiny a pak to rychle ztratilo šťávu. Kdyby mlátil pěstmi do klávesnice, tak by to mělo stejnou významovou hodnotu .
Ale pitomci si to rádi přečtou a budou to šířit dál jakože opravdu pravdivou pravdu.
007cz
Žebrák, hoď to do řeky ale ne do Bečvy.
inspa*
Tak tentokrát diagnóza finančně negramotný dezolát se sklony ke grafomanii.
etana*
Mohl bys přestat psát romány a jít makat.
pavek
A druhý tady urážet může , dezolát je pohodě?pane Milane měřte všem stejně. Děkuji
zebrak
hodnocení

Pavek: To nic, tj. bezna norma tzv. Fiala-Bandera politicky korektni dvoji metr. Zcela bezny ve vsech masmediich, webech a dalsich dezinformacnich doslova Kanalech jako ČT Praha, Forum24.cz a dalsi presstitutske dezinformacni Kanaly a tech je drtiva vetsina, prima cenzura nebo autocenzura.
kkko

@zebrak kolik ti je, přes 50? Pokud méně, tak ještě máš šanci něco nastudovat. Moje strategie je umět se přizpůsobit, tedy pokud jsou podmínky levnému nákupu investicím, nakupuji.

A kdy a kde nastane to vhazování bankovek do řeky, já abych si přijel s vlekem :)

zebrak
hodnocení

Nemám 50let. O investování do akcií jsem se pdrobně zajímal, četl knížku s výpočtem rentability investovaní zejména do tzv. zlatých dividendových akcií(s vyhledáním historickcýh hopodářských tabulek firmy a divident), ale ty málokdy nabízí vyšší zhodnocení dividendami než aktuální již 2R infalce v Protektorát česko, spíše je to sci-fi aby byla dividenda 15% z hodnoty akcie. Na protiinflačních dluhopisech MF mám cca 16-18% roční výnos. Děsí a deptá mě jen již zcela reálná možnost kolapsu celého finačního, sekundárně akciového Západního systému, kterou reálně předpovídá jeden z největších US expertů a mluví o tom i prof. Staněk s odvoláním na US experta. Pak totiž vlády z málo známých schválených zákonů neručí za žadné, žadné vkldy, dluhopisy apod., pokud dojde k celkovému zhroucení systému, at už primárnímu nebo sekundárně vlivem 3.WW.
kkko

Až dojde k ww3, tak už ti to může být jedno. máš nasysleno jich pár šušňů, tak nebudeš mít na to, aby ses urychleně přesunul do bezpečnější destinace jako spousta těch, co už tam dnes zázemí udržují a mají. Naposled se tím vychloubal meldík a našel zase o čem točit :) koupil nemovitost ve Španělsku.

t

zebrak
hodnocení

Globální kataklyzma by znamenalo použití strategických JZ. při použití taktických JZ je zamořen okruh pár km od epicentra max. Samozřejmě 3.WW by zřejmě znamenala rozvrácení Evropy a ničení, ne li zničení podstatné části.
Španělsko není ideální exilovou destinací, historické reminiscence temepramentních národností hrozí rozpdem a občanskou válkou viz. Fanko a občanská válka. Možná Austrálie, ale ta nepříjmá a má značně globalistickou progresivistickou vládu, sleduji YT čecha tam.
Prohlubovat nebo rozšiřovat bunkr nemá smysl, je na přežití do 3 měsíců max.
Vzhledem k velmi podrobnému studiu historie 20, stol., mě děsí zejmén, zejména ta skutečnost s jakou samozřejmostí se dnes hovoří o reálnosti JV a vůbec použití JZ, při poslední jader. krizi, Kubánskí-Karibské byl svět vzhůru nohama jak se ldi báli askupovali vše do zásoby, dnes část lidí běžně mluví o použití JZ jako by to byly neškodné dělostřelecké granáty...v tom je ta děsivost a současně reálnost použí i těmi co o tom rozhodují za oceánem zejména, že.

Žebráku, kdo hovoří o použití jaderných zbraní? Zatím o tom mluvil pouze a jedině soudruh Putin.

zen

Pokud se ti nelíbí Marbella, tak zkus Madeiru :) to je daleko víc na jih a na Ameriku, formálně Portugalsko...

A když ani to, tak holt příjmi fakt, že můžeš umřít.

zen

Myslis Vráťu čau lidi?

Australie se mi nelibi nicim ale je fakt, ze kdyby to na severu bouchlo, na jihu bude relativne pohoda :) i kdyz, socialne by se to tam okamzite dosra..., podle me by nestihali branit hranice a prijizdejici lode a nastalo by rabovani a apokalypsa jako vsude jinde a tyhle naplavy co tam ziji mene jak 20 let by sly prvni do ... klobas

zebrak
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 18. 03. 2023 11:03:37
zkuste to bez napadání a urážek,.Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]