Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co koupit sousedům jako poděkování?

Od: darecek odpovědí: 19 změna:

Co byste koupili sousedům jako poděkování, že přežili rekonstrukci? Jsou to už starší lidé, někteří důchodci, jiní kolem té padesátky. Prosím poraďte, děkuji.:)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kolik těch sousedů je? Jak dobře je znáte? Víte o nich, co mají rádi? Co třeba nějaké hezké balení čajů, káv, oříšků, sušeného ovoce, někoho by možná potěšila kytka řezaná nebo v květináči, nějaká lepší mýdla, bonboniéra, čokoláda, kompot, ... Ne všechno se hodí pro každého.

hodnocení

3x

Asi bych tohle vůbec neřešila, bydlím v bytě 35 let, za tu dobu tu bylo x rekonstrukcí, nikdy nikdo nikomu nic nedával.

Spíš byla slušnost dopředu rekonstrukci oznámit ve výtahu, nebo vývěsce, omluvit se předem za možný hluk ap. a poděkovat za trpělivost. A potom samozřejmě uklízet po dělnících případný bordel ve společných prostorách. Ale bohužel ani tohle všichni nedělali.

U nás je většina "starousedlíků", stává se, že pokud někdo něco potřebuje, vyjdeme si většinou někteří vstříc. My třeba půjčujeme zdarma růdl, nebo nějaké nářadí, manžel xkrát pomáhal s ucpaným odpadem, protékajícím WC atp.,za ty roky toho bylo... Pokud můžeme, nebo umíme a někdo zazvoní, nikdy neodmítneme. Sousedská výpomoc i v paneláku je víc, než nějaká flaška, nebo bonboniéra..

Takže bych poděkovala za vstřícnost a nabídla, že pokud něco budou potřebovat a bude to v mých silách, ráda pomohu..

hodnocení

2x

Pozvala bych je na dobrý víkendový oběd. Jsou to starší lidé, zřejmě tedy milovníci české kuchyně, žádní vegani či zastánci orientálních kuchyní. Začala bych hovězím vývarem s játrovou rýží. Upekla bych kachničku nebo dvě, podle toho, kolik lidí čekáte. Dva druhy zelí, červené a bílé, dva druhy knedlíků - houskové a bramborové. Myslím, že tímhle nepohrdne nikdo z nich. K tomu dobré pivo, nakonec kávu a nějaké pěkné zákusky. Když uděláte nějaké krémové řezy /spousta receptů/ a jablečný závin, nic nezkazíte. No a připít si nějakým dobrým vínkem.

Je od Vás hezké, že myslíte na sousedy a máte s nimi dobré vztahy. Jaga.

A pokud tam máte i "pana cukrovkáře", nabídněte mu místo zákusku domácí chlebíček. Jistě rád ochutná.

etana*

To mi tedy připadá silně přehnané, za mě by pár lahví vína bohatě stačilo, však mu ten byt nestavěli...a starší cukrovkář si jistě taky rád skleničku dá, představy, jak co diabetik, to vzorný abstinent a dietář jsou z říše snů...většinou si na tu cukrovku nezadělali pojídáním zrní. Však to vím, taky ji mám :)

Pokud se všichni tam bydlící dobře snášejí a mají se rádi, za přehnané to nepovažuji. Navíc je to asi jednou za život /kdy zase budu mohutně rekonstruovat?*ee*/. Sousedé se mohou tazateli na oplátku postarat o květiny, o domácí zvíře, vybírat mu poštu, zkontrolovat byt, pokud on bude pryč. Nebo jej případně pozvou na oplátku na nějaké své kulaté narozeniny. Je dobře, že se lidé v domě takto snášejí a neškudlila bych. Je to rozhodně lepší, než si jít po krku. A zaplácnout to dvěmi láhvemi rybízáku. *blee* Jaga.

hodnocení

1x
No já to řeknu asi tak nevidim jedinej dúvod někomu něco kupovat
Byty se prostě rekonstrulují tak to je a příště zas múže dělat opravu někdo jinej a pochybuju že by vám něco dones za to že si moh opravit svúj byt
Pokud ovšem nedáte jinak múžete napéct buchty vzít lahev vína a skočit k nim na návštěvu a poděkovat za trpělivost

No jo, česká nátura.. "Když vy břizolit, tak my kachličky"... To, že někdo by neudělal to samé neznamená, že to nemůžu udělat já a né jen pod záminkou oplátky.. choré.. Já bych udělal to samé, co chce udělat tento člověk po rekonstrukci, a vzal bych to tak, že i přitom utužime vztahy, popřípadě bych nabídl nápomocnost v případě potřeby atd atd, zvlášť, když jsou staří..Chtěl bych se něco dozvědět o svých sousedech:)

zaseja
hodnocení

1x

Vůbec nic, je to naprosto běžný život v paneláku, jednou děláš něco ty a příště zase někdo jiný, prostě to k tomu bydlení patří.

Ve finále se z tý flašky stáne jedna putovní a stejně skončí u původního majitele.

liska5
hodnocení

0x

.Já bych je pozvala a udělala společné posezení na zahradě u kafíčka. Pokud je to v paneláku, asi víno, lahvinku.. Nebo dárkové balení pivečka. Nebo kafe a pralinky od Lindt.

darecek
hodnocení

je to v paneláku...lahvinku. já nevím, jedněm ano, ale jinak jeden další pán je starý a asi cukrovkář

darecek
hodnocení

Ahoj všichni, omlouvám se, že odepisuji tak pozdě. Děkuji všem za rady, vážím si toho! Nakonec manžel říkal, že nic dávat nebudeme. Teď na to fakt nejsou finance a pak už je to blbý. A sousedi nad námi se nijak neomezují a dupou nám nad hlavou dnes a denně, takže jim dávat fakt nic nechci, je to strašné.

Rodina pod jsou fajn a když budu moct, tak jim klidně s něčím pomůžu.:)

etana*

No vidíte, těsně po rekonstrukci a už jsou z vás bytoví sousedi jak ve filmu. Za pár let si budete kliky mazat how..a a ječet na sebe na chodbě.

darecek
hodnocení

nepřehánějte:D

axpert

Teď na to fakt nejsou finance a pak už je to blbý.
jakože nemáte 28,- Kc na bonbonieru? Ach jo! Na začátku dobrý úmysly, a na konci věta že je to blbý a výmluva na finance :)

A to jsem měl pocit, že slušní lidi ještě nevymřeli ;-D Na manžele se vykašli A udělej si radost, a dej jim blbou bomboniéru za 29 Kč :) Dobrý gesto.

darecek
hodnocení

zařizujeme byt a ještě toho musíme dost dokoupit, takže ne, není to výmluva, bohužel má manžel pravdu. Bonbošku za 29? To bych se styděla. Při dnešních cenách by taková bonboniéra byla složením jen palmový tuk s trochou barviva, aby to vypadalo jakože čokoláda. Vždyť třeba i čokoláda Milka stojí 50 Kč. Radši bych jim koupila něco kvalitního, když už. Ale musela bych asi počkat na výplatu a říkám si, zda to po měsíci bydlení není blbé.

darecek
hodnocení

jinak v zásadě proti tomu nejsem, akorát si říkám, zda jim něco takhle dávat zpětně

axpert

Vsak vy si to vzdycky nejak zduvodnite... A nejde spíš o gesto? Žádný soused přeci nebude zkoumat, jestli v tom je palmový tuk.

každopádně můžeš počkat až bude studentská pečeť za 35 Kč. to nikoho neurazí, akcniceny.cz/...

ale jestli musíš čekat na výplatu kvůli 35 Kč, no tak to je vážně blbý, to spíš místo kafrání na netu si najdi nějakou brigádu, třeba roznášení letáků :)

el
hodnocení

0x
Záleží jak ta rekonstrukce dlouho trvala. Jestli do 3 měsíců a nenadělali jste binec ve společných prostorách a nic neponičili obvykle se nic nedává.

makk
hodnocení

0x

Vás bych chtěl mít za sousedy. Naši sousedé rekonstruují, budují, přestavují... 25 let a nikdy je ani nenapadlo nám to nějak kompenzovat :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]