Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikání EU

Od: moonn odpovědí: 8 změna:
Zdravím všechny:)
Žiji a pracuji v Německu a chtěla bych si založit živnost v ČR. Bylo mi řečeno že když pracuji v Německu musím si založit živnost tam. Tudíž bych ukončila pracovní poměr v Německu, ale budu tu žít dál, a založila bych si živnost v ČR. Lze to tak udělat? Nebo musím žít v ČR? Je někdo ve stejné situaci?
Děkuji předem za odpovědi:)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Môžete žiť a pracovať v Nemecku a mať ešte popritom živnosť v Čechách.

moonn
hodnocení

Právě že to nelze jelikož si nemůžu platit pojištění v obou státech.
Je to přímo na stránkách ČSSZ
break
Sociální a zdravotní se neplatí dvakrát, ale jen v jednom státě.

tutu
hodnocení

0x

A proč se nezeptáte toho z té druhé vaší věty:Bylo mi řečeno že když pracuji v Německu musím si založit živnost tam.

moonn
hodnocení

Také mi bylo řečeno abych se zeptala na ČSSZ ale zatím mi od nich nepřišla žádná odpověď
etana*

Ale ČSSZ nerozhoduje o tom, zda zde smíte podnikat, ta obhospodařuje jen svou agendu. Takže spíš na živnostenském, když nevěříte třeba mně.

break
hodnocení

0x
Můžeš dál pracovat v Německu, mít živnost v Česku.

etana*
hodnocení

0x
Lze to, soc. poj. v Německu. Keine Problem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]