Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní telefonáty ve volném čase

Od: xd odpovědí: 14 změna:

Zdravím,

rozběhnu tu další diskuzi. Zvedáte pracovní telefonáty ve svém volném čase? Nebo to necháte prozvonit?

Díky za odpovědi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ano zvedám

hodnocení

3x

S většinou svých zákazníků mám velmi dobré vztahy a tak jim telefon, pochopitelně, zvednu. S vedením firmy i kolegy to mám podobně. Ale je pravdou, že to jedni ani druzí nezneužívají.

hodnocení

2x

Ano, s firmou máme dobré vztahy, tak služebák zvedám. Když jsem ještě pracoval jako OSVČ ( 23 let ), tak do 20:00hod. Někteří zákazníci a nebo potenciální zákazníci, volali i po 22. hodině, protože měli levnější tarif u pevné linky a to už jsem považoval za neslušnost.

hodnocení

2x

Zase se asi dovím, že jsem se měla nechat zaměstnat, ale já pracovala mnoho let jako OSVČ - drobný živnostník a tak jsem byla v práci v podstatě stále, tedy jsem i telefon zvedala. Ale majitelé velkých firem to mají zřejmě jinak.

hodnocení

2x

Po 20 letech kdy jsem nevypínal mobil ani na noc, jsem změnil zaměstnání a nemám služební číslo a zaměstnavatel nemá moje. Bohužel mám ještě druhou práci a tam je nutné telefon občas zvednout.

sas
hodnocení

0x

A co je ti do toho? To je přece každého věc, co dělá ve svém volném čase. :) nechápu smysl této otázky.

k2

Nechapu smysl "zapojovat" se do diskuze s tim, ze odpovidat nehodlam.

da

@k2 a ze ty jsi odpovedel na puvodni otazku? Jen jsi podal jinou otazku ale bez jakekoliv odpovedi :)

k2

@da: To mate nejake popletene. Ja zadnou otazku nepodal. Vetu tazaci zakoncuji otaznikem. Moje veta byla zakoncena teckou a jednalo se tedy o vetu oznamovaci. Navic jsem reagoval na komentar a nikoliv na tazatelovu otazku.

da se zastává sas?

break
hodnocení

0x
Jak kdy, jak komu a podle nálady.

hodnocení

0x

Jako nepracující důchodce zvedám všechny telefony, i bývalých zákazníků. Všem jsem říkal, že můžou volat mezi 5:30až do 21 hodin, 7 dní v týdnu.

Takže zvedal jsem a zvedám.

doplněno 11.03.23 18:38:

Hlídací agentůra volala i v noci, když jsem spal, tak to nezvedám.

hodnocení

0x

Z pozice zaměstnance nezvedám, za prací dělám tlustou čáru na konci pracovní doby a v rámci dovolené. I vůči tomu, abych si udělal oko u nadřízeného, nestojí mi to za osobní prostor. Kdybych měl klienty či podřízené, zvedal bych.

molly
hodnocení

0x
Byla doba kdy jsem to dělala, ale už ne. Tedy nadřízená a 2 nejbližší kolegyně mají mé osobní číslo, na které volají v případě nejvyšší nouze - jsme tak dohodnuté a všichni to respektují a dobře nám to funguje. Služebák nechávám v práci a obě kolegyně na stejné pozici to dělají stejně.
Podle mě záleží hodně na pracovní pozici. Já jsem šla úmyslně kariérně o něco niz, abych měla klid a čas pro sebe, protože ustavičný stres mi nesvědčil. Partner je ve vyšší manažerské funkci a telefon zvedá i v noci - chápu to, i když i on má pracovní dobu tak firma si ho zkrátka platí za něco víc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]