Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nebezpecny TikTok

Od: aja1946® odpovědí: 15 změna:
V poslednichj dnech vyslo proti nemu varovani. Plati to i pro bezne zhlednuti videi, ktere si lide preposilaji, kamaradky mi posilaji zejmena roztomila videa onzciratkach

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavek
hodnocení

7x
Nehrozí vám nic.To je jen propaganda Nukibu,aby to lidé rušili ,protože je tam hodně protivladnich a proti zvolení rorvedcika příspěvků a to se jim nelíbí.Čučkaři z bis musí mít nějaký výkon.
007cz
Pavek (Pavlos) máš tam překlep ale to se stává v rozrušení.

sas
hodnocení

4x

Nejspíš si všimnete, že v ní úplně chybí nástroje Googlu. Tohoto amerického giganta asi můžeme celkově jako společnost zařadit na špici

Nikdy nevíte, co implementují do další verze tiktoku :)

pokud ale máte Android, a jste důchodce, tak bych to vůbec neřešil, ten Android sbírá u vás už tak všechny data a v případě fyzické osoby důchodce je úplně jedno, jestli Android a/nebo i ti k tok ;) tyto systémy a teď se neuražte, používají lidé nevážící si svých dat, v druhém případě času... klidně si dal swajpujte, ohrožení státu nevznikne.

Protože když haknou váš telefon, tak se na nejvýš podíveji, kdy máte menzes. Ale když ten ti k tok bude nainstalován na systémech s přístupem do klíčové infrastruktury, je problém, získají vstup na zajímavé zdroje...

hacky se dějí z 90% tak, že se hackne něco, co je (bude) uvnitř

neboli: u vás doma získají vstup tak maximálně na rychlovarnou konvici, pokud ji budete mít připojenou přes wifi, možná ještě do vašeho modemu, a to je asi tak všechno... nevím, jestli jsem to napsal srozumitelně? neboli, bezvýznamná fyzická osoba, která nemá přístup svým zařízením do kritických systému, se nemá čeho obávat, zneužití z ti k toku jí žádné nehrozí. Ti k tok (cina vlada strana) by to nikdy nepoužil na vybílení bankovního účtu nějakého jednotlivého důchodce, to je nesmysl.

Ale na skenování určitých vládních systému, tak to si představit umím

hodnocení

4x

Pokud o vás chce nějaký výrobce hardwaru nebo softwaru tajně sbírat informace, udělá to tak, že to nepoznáte vy a ani ten, kdo daný hardware nebo software nerozebere na prvočinitele. Nelze tedy na 100% potvrdit, že jde o špionážní aplikace, lze ale vysledovat podezřelé chování (podle aktivity procesoru, aktivity sítě atd). Uživejte si TikTok, pokud Čínským odborníkům věříte víc než našim.

Zmizik, po dlouhé době zas vypustíš takový nesmysl.. boha

infantilni: Takže vy si zvládnete rozebrat mobil na úroveň "assembleru"a nějak od oka zhodnotit čistotu kódu?

Jsi samouk nebo jsi prošel jen nějakým kurzem? :D

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, nic to nedělá - jen to sbírá informace o tom, kdo ho používá a předává je někomu, koho to zajímá (asi v Číně). Zdravím!

hodnocení

0x
Mě každý varuje, ať ho zruším, tak nevím jestli je to pravda.

hodnocení

0x
Tiktokem bych se nevzrušoval
Které aplikace od nás sbírají nejvíce osobních dat? Tady je žebříček
svetandroida.cz/...
k2

A neni vetsi "problem" nez mnozstvi sbiranych dat to kdo je sbira a na co je realne potrebuje respektive co mi za ne nabidne?

Tak ono taky záleží, kdo, komu a na co , se ty vaše data hodí a tajně prodají, že?;)

forbes.cz/...

k2

Ale vubec nejde o nejaky tajny prodej. Jde o to, cituji z Vami odkazovaneho clanku. "co je a co není za hranou logického a opodstatněného sběru dat".

Bagatelizovat "kauzu TikTok" na zaklade teto tabulky mi prijde kratkozrake. Pominu-li socialni site, tak vetsina aplikaci ze seznamu (ktere znam), mi neprijde, co se tyka sberu dat, nijak skandalni. Ze Uber a Mapy Google zajimaji veci ohledne meho pohybu, Strava navic i moji telesnou konstituci, PayPal Ebay a Amazon cislo meho uctu a adresa atd. mi prijde vcelku logicke.

Ve zkratce tedy: tabulka fajn, ale jak to souvisi s TikTok-em?

hodnocení

0x
Mě to připadá zábavné, že někdo stresuje s nějakou špionáži. Když se jednou přihlásíte do virtuálního světa, tak si o vás může sbírat informace kde kdo a následně je využívá. Už jenom platby kartama, používání aplikaci obchodníků atd. Máte různé cloudy, skupina meta se vůbec netajila špehováním na WhatsAppu. Spíš si myslím, že trnem v oku bude ohledně tiktoku žádná cenzura ohledně záležitostí, které se nás týkají a zajímají nás.

hodnocení

0x

Problém TikToku nebude v tom, že se jeho prostřednictvím někdo chce nabourat do ..., nevím do čeho, problém je ten, že z téhle platformy se stává, jestli se už nestal, hnůj, ve kterém jsou šířeny tuny nesmyslů. Už jsem někde četl, že si důvěřivci poškodili zdraví radami z TikToku. Sociální sítě jsou mor, který urychluje plíživou debilizaci obyvatelstva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]