Nejste přihlášen/a.
Nejspíš si všimnete, že v ní úplně chybí nástroje Googlu. Tohoto amerického giganta asi můžeme celkově jako společnost zařadit na špici
Nikdy nevíte, co implementují do další verze tiktoku
pokud ale máte Android, a jste důchodce, tak bych to vůbec neřešil, ten Android sbírá u vás už tak všechny data a v případě fyzické osoby důchodce je úplně jedno, jestli Android a/nebo i ti k tok tyto systémy a teď se neuražte, používají lidé nevážící si svých dat, v druhém případě času... klidně si dal swajpujte, ohrožení státu nevznikne.
Protože když haknou váš telefon, tak se na nejvýš podíveji, kdy máte menzes. Ale když ten ti k tok bude nainstalován na systémech s přístupem do klíčové infrastruktury, je problém, získají vstup na zajímavé zdroje...
hacky se dějí z 90% tak, že se hackne něco, co je (bude) uvnitř
neboli: u vás doma získají vstup tak maximálně na rychlovarnou konvici, pokud ji budete mít připojenou přes wifi, možná ještě do vašeho modemu, a to je asi tak všechno... nevím, jestli jsem to napsal srozumitelně? neboli, bezvýznamná fyzická osoba, která nemá přístup svým zařízením do kritických systému, se nemá čeho obávat, zneužití z ti k toku jí žádné nehrozí. Ti k tok (cina vlada strana) by to nikdy nepoužil na vybílení bankovního účtu nějakého jednotlivého důchodce, to je nesmysl.
Ale na skenování určitých vládních systému, tak to si představit umím
Pokud o vás chce nějaký výrobce hardwaru nebo softwaru tajně sbírat informace, udělá to tak, že to nepoznáte vy a ani ten, kdo daný hardware nebo software nerozebere na prvočinitele. Nelze tedy na 100% potvrdit, že jde o špionážní aplikace, lze ale vysledovat podezřelé chování (podle aktivity procesoru, aktivity sítě atd). Uživejte si TikTok, pokud Čínským odborníkům věříte víc než našim.
infantilni: Takže vy si zvládnete rozebrat mobil na úroveň "assembleru"a nějak od oka zhodnotit čistotu kódu?
A neni vetsi "problem" nez mnozstvi sbiranych dat to kdo je sbira a na co je realne potrebuje respektive co mi za ne nabidne?
Ale vubec nejde o nejaky tajny prodej. Jde o to, cituji z Vami odkazovaneho clanku. "co je a co není za hranou logického a opodstatněného sběru dat".
Bagatelizovat "kauzu TikTok" na zaklade teto tabulky mi prijde kratkozrake. Pominu-li socialni site, tak vetsina aplikaci ze seznamu (ktere znam), mi neprijde, co se tyka sberu dat, nijak skandalni. Ze Uber a Mapy Google zajimaji veci ohledne meho pohybu, Strava navic i moji telesnou konstituci, PayPal Ebay a Amazon cislo meho uctu a adresa atd. mi prijde vcelku logicke.
Ve zkratce tedy: tabulka fajn, ale jak to souvisi s TikTok-em?
Problém TikToku nebude v tom, že se jeho prostřednictvím někdo chce nabourat do ..., nevím do čeho, problém je ten, že z téhle platformy se stává, jestli se už nestal, hnůj, ve kterém jsou šířeny tuny nesmyslů. Už jsem někde četl, že si důvěřivci poškodili zdraví radami z TikToku. Sociální sítě jsou mor, který urychluje plíživou debilizaci obyvatelstva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.