Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na facebook

Od: kopretina99 odpovědí: 28 změna:

Dobrý den. Zajímal by mě Váš názor na facebook. Jestli ho máte a co si o něm myslíte.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Já jsem na FB byla, cca měsíc. Nebavilo mě to. Hlášky jako ráno jsem se probudila a dala si kávu *bzum* no a hlavně otravné pozvánky na jakési hry, s tím že pošli mi prkýnko, pošli mi hřebík *zed* S počítačem mi to dělalo taky psí kusy, zpomalení, padání.. O soukromí taky nemluvím. Ne, děkuji, nechci. *blee*

re*

Taky mě to štve, ale na FB jsou skupiny, př. časopisu, nakladatelství, atd...

ar*
hodnocení

0x

ještě to tak do baráku , stačí závislost na Poradte a na cigára , další už nepotřebuju.*smich*

alf*

šťastný člověk, to mě trápí ještě čokoláda

lidus*

hned bych dala bodík!

hop®

Are, zasluhoval bys *palec*! *haha*

Já bych za sebe doplnil ještě *pivo*, *hi*

fany08*
hodnocení

0x

Vyzkoušej a uvidíš. Jsem fanouškem některých stránek a na nich mi vyhovuje, že se mi jakýkoliv nový článek, které vycházejí dost nepravidelně, objeví hned na zdi a nemusím tak složitě proklikávat jednotlivé stránky zvlášť. Díky pár skupinkám FB jsem se dozvěděla některé důležité informace, které bych se jinde nedočetla, hry využívám jako příjemný relax v mém ne zrovna veselém životě a co se týká soukromí, je jen na každém co na sebe v osobním profilu napráská, PC mi to nezpomaluje a ani žádnou jinou neplechu nedělá. A otravné lidi si vždycky můžeš z "přátel" odebrat. Já jsem zatím spokojená.

imsorry*
hodnocení

0x

Původní záměr je asi dobrý, objevím tam lidi, které jsem roky neviděla a nemáme na sebe kontakt. Dozvím se, co s nimi je a jak se jim daří. Ale je to přeplácaný a "překravinkovaný" *smich* Třeba posílat si vzájemně pořád dokola sloní a psí srdce, to jsem nějak nepochopila *frajer*

pu®
hodnocení

0x

Nemám a úspěšně odolávám. A to přesto, že valná většina mých kamarádů žije v různých koutech světa a nevídám je, tudíž musím sednout a psát mejl, abych se dozvěděla, jak se mají a co dělají. Ale nechci sklouznout do virtuality. Nechci číst, co na sebe prásknou. Když du s někým na kafe, také najdeme téma podle toho, jak si s tím kterým kamarádem sedíme a co máme společného. Kdybych měla svůj účet, pořád bych jenom přemýšlela, co by kdo měl/chtěl vědět, namísto toho, co já vlastně chci říct. Kamarády jsem neztratila, stále jsme v kontaktu a já si mnohem raději přečtu párřádkový e-mail i s douškou "promiň, teď na víc nemám čas, ozvu se za pár týdnů", než vlastně anonymní sdělování daného statu quo. Ale neberu ostatním, že chtějí zůstat více v obraze. Víte, teď sem do Čech přijel jeden kamarád. 15 let jsem ho neviděla, ale zůstali jsme v kontaktu přes mejl. Ano, odmlka něky trvala i dva roky. Ale přijel, sešli jsme se za tu dobu, co tu byl, pětkrát, bylo to moc fajn...a šlo to i bez facebooku. Já se osobně třeba i bojím, že pak bych lovila info i o lidech, kteří bydlí "za rohem" (tedy alespoň v ČR, když už ne přímo v Praze) a pak neměla ani o čem si povídat na tom kafi... Pardon, už končím, jsem se nějak rozepsala *hi*

technikjirik*
hodnocení

0x

FB nemám a nechci. Založením jsem "proti proudu". To co je jako novinka velký hit, si s gustem rád odpírám. Masovost mi nevoní. Kdo ve virtualitě chce o mě něco vědět, tan mi napíše nabo mi vleze na stránky. Stejně se nic nedozví...

Nikomu to neberu a uznávám i jistopu míru užitečnosti a prospěšnosti, ale je to zase jen o druhotném produktu toho fenoménu. Abych ukojil své grafomanské choutky, stačí mi psát to co píšu a ještě k tomu knížku (bude o koupelnách.. tak kdyby někdo chtěl, tak vyjde před vánoci..doufám že Grada nekecá) takže o písmenkách a jejich umístění přemýšlet nemusím. A jak píše PU, s kým chci na kafe s tím na kafe jdu a ským chci psát tomu napíšu...

Proti proudu...to se mi líbí a s FB souhlasím, ale občas se řídím i heslem přítele si drž u těla a nepřítele ještě blíže *smich* Čili na FB jsem, no tedy sem tam se ukážu, ale to co někteří argumentují o soukromí? Co tam nenapíšete to tam neni. Nevim proč bych tam o sobě cokoliv psal, v životě bych si nějakou aplikaci od FB nepustil do mailu a používám to asi jako občasný chat s pár lidma, hry tam nehraju, informace o sobě nepíšu, čili jsem pro uživatele FB "divnej" a "nezajímavej" :)

pepane*
hodnocení

0x

Já tam nikdy nebyla a ani nebudu. Je to ztráta času a především soukromí. Tohle si málo lidí uvědomuje.

lucinkaf*
hodnocení

0x

nemám, nechci a mít nebudu:-P

mitic
hodnocení

0x

K těm názorům->> Tady jich máš až až: www.antifacebook./...

hodnocení

0x

fakt nemusím, ztráta času a zbytečně sedět u kompu a bušit do klávesnice téměř nesmysly,ale vyprávějte to některým mladákům*klik*kteří si myslí že nic lepšího není.

hop®
hodnocení

0x

Moje osobní zkušenost: dlouho jsem odolával, uvědomuji si že je to trochu zásah do soukromí, nicméně po žádostích, pozvánkách, občas skoro až "prosbách" kamarádů a kamarádek jsem přistoupil k registraci. Ale když po vyplnění několika povinných kolonek (třeba e-mailové adresy - to bych ještě pochopil) to po mně chtělo HESLO k mé e-mailové schránce, vytočilo mne to natolik, že jsem rozpracovanou registraci okamžitě zrušil. Prý mohu v registraci kdykoliv pokračovat, ale zatím úspěšně odolávám, a myslím že ještě chvíli odolávat budu. Jedna z mých zásad je "nikdy neříkej NIKDY", takže na tom FB taky jednou skončím. Zatím nechci.

Dnes už i vím, proč to po mně chtělo heslo k mailu, ale asi zbytečně, veškeré mailové adresy mám na PC v Outlooku, nevím, jestli to umí "vycucnout" i odtud...

toireasa*
hodnocení

0x

mám facebook jen z důvodu, aby mě mohli kontaktovat lidi, co na mě třeba ztratili kontakt, bývalí kolegové, spolužáci, atd. Ale jinak ho nepoužívám. Myslím, že je celkem odvaha, co tam někteří lidé na sebe všechno "prásknou". Facebook je celkem nebezpečná věc ve smyslu sběru informací... Nikdy nevíte, kdo všechno ty informace vidí..., ostatně to je obecně riziko internetu. Navíc mi to přijde strašně umělé a nepřirozené. Není nad osobní kontakt.

hanher*

Facebook? Ne ne *cert*

inulina*
hodnocení

0x

*palec*To se mi líbí

hodnocení

0x

ahoy,

mam uz ho par let a jsem v kazdodenim kontaktu s lidmi, ktere jsem dlouho nevidel je to fajn byt v obraze.

jednoznacne ANO i kdyz porad pribyva nejaka kre.enska reklama a odkazy (nejak ale musi zit ne).

zaloz si ho a uvidis *klik*

chelsi*
hodnocení

0x

Po pravdě? Před dvouma lety jsem měla FB - pět minut jsem na to koukala a zrovna jsem to zrušila. Když to vidím dnes, jak všichni nemluví o ničem jiném, tak si říkám, že jsem udělala víc než dobře. Odolávám i přes všechny kecy a bláboly, proč ho nemám... Navíc, narušuje to soukromí, i když je to každého věc, co tam píše, tak mi to přijde trapné, psát tam, že jdu na záchod, nebo snad že jsem se včera poblila u kámoše na zahradě... a dávát si tam opilecký, či jakýkoliv jiný fotky, to je hloupý. Takovéhle bejkárny mě akorát rozhádají s kámoškou, když ona se tam něco dozví a pak mi to cpe a já bych byla mnohem raději, kdybych to nevěděla. Ať to zpoplatněj a všichni to rychle zrušej! U nás ve třídě nemají FB 3 lidi z asi 30? Ani nevím kolik nás tam je *smich* ( to je trapas *sok**smich*). Takže asi tak, nechápu, co na tom lidi viděj... *bzum*

zkoc2076*
hodnocení

0x

Dobry Den.

Facebook mam. Co sy o nem myslim; tezko ritct. Pripada mi banalni jak nekteri lidi tam davaji fotky a soukrome nazory atd ktere nikoho nezajimaji. Ale nadruhou stranu, jsem napriklad nasla rodinneho kamarada od ktereho jsem neslysela uz 9 let. A taky tim muzu kontaktovat spoluzaky atd. Takze je to uzitecne ale pripada mi banalni pouzivat to na publikaci osobnich veci.

PS omlovam se ze mi nefungujou hacky atd.

hanher*

A kromě diakritiky také i / y.

hop®

Diakritiku lze vysvětlit či omluvit, gramatiku a interpunkci už hůře... ;)

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Mám stejnou zkušenost jalo hop. Po naléhání známých jsem se šel podívat , co na tom Facebooku mají. Jak to na mně chtělo heslo od mailu, bylo mi jasné, že to nebude nic pro mě. Také mi chodí pozvánky na Badoo, Twitter. Podobným ptákovinám nefandím. Takže mě prosím nezvěte, je to zbytečné... :)

pt®

Mně FB nesmí přes práh, je to ztráta soukromí. To je můj názor. PT /stařenka/

neznama*
hodnocení

0x

sama ho mám a jako sem s ním spokojená, ale tak to musíš zkusit sama a udělat si o tom svůj názor:)

arimas*
hodnocení

0x

jsem rada ze uz ho mam skoro rok zruseny! ... takze asi tak :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]