Nejste přihlášen/a.
3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Já se ohledně odběrů plazmy přidám,ale ne v otázce daní.U nás se množí případy dárců, kteří dostávají těch 800kč a protože mají ze zákona nárok na paragraf,tak ikdyž mají v den odběru například noční,tak na ní nepřijdou.. protože paragraf.. Těchto dárců je víc a víc.. Darují dvakrát měsíčně a ostatní nedárci pak musejí dělat tuplovky,aby je zastoupili.Oni nedarují primárně proto,aby někomu pomohli.. líbí se jim 800kč+zaplacený paragraf+volno..Je sice hezké, že vlastně pomáhají,ale na úkor ostatních..Nebo jste jiného názoru?
V době, kdy se zákon tvořil se nepočítalo s tím, že by se někdo mohl stát dárcem pro prachy. Pak přišla kauza Deag-Human kdy se stát pokusil zamezit kšeftování s tím, co lidi v dobré víře darovali zdravotnictví zadarmo a protože vyhrály prachy nad zdravým rozumem a stát prohrál mezinárodní arbitráž o miliardy, není dneska snaha změnit mantinely. Aby snad nedej bože zase kšefťáci s krví nepřišli k úhoně. Samozřejmě že z logiky věci je jasné, že když někdo daruje krev pro výdělek, měl by si na to brát dovolenou a ne mít státem hrazené volno, když z toho profituje kšefař a ne státní zdravotní systém.
Já sama chodím darovat plazmu. Nikdy jsem si za to nevzala peníze a ani jsem to neuplatnila na daních. Bylo mi to tehdy navrhnuto lékařem, potřebovali plazmu lidí, kteří prodělali těžký covid. Nevím co je na tom pravdy, ale darovat chodím. Plánujeme to v práci dopředu a vzhledem k tomu,ze to mám daleko, tak si také beru celou směnu volno. Ale chodím darovat tak jednou za dva měsíce. Ovšem vím co máte na mysli, v práci přijdou s tím,že zítra nepřijdou, protože jsou na plazmu. A chodí takhle co čtrnáct dní. Mají 800 Kč, celý den placené volno v práci a ostatní to za ně namakávají. Tak je to opravdu takové nedomyšlené.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]