Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možná chyba v daňovém přiznání

Od: jirou odpovědí: 6 změna:
Zdravím, měl bych otázku. Pokud finanční úřad zjistí chybu v daňovém přiznání, bude mě kontaktovat, popřípadě kdy nebo jak to funguje? Podávám daňové přiznání poprvé a měl bych mít přeplatek, tak chci, aby vše proběhlo v pořádku. Už jsem zanesl to přiznání na FÚ.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ano, v případě, že tam bude neúmyslná chyba, na kterou se přijde při zpracování daň. přiznání, tak by Vás měl F.Ú. kontaktovat způsobem, o kterém tam od Vás vědí a podáte opravné daň přiznání. Chyba je bez postihu. Zdravím!

doplněno 10.03.23 10:36:

V průběhu celého roku, resp. jak si to naplánují. Můžete si tam třeba zavolat. Ovšem, jestli jste uvedl nějaké nepravdivé údaje úmyslně, tak jednejte raději rychle, než začne kontrola.

doplněno 10.03.23 10:46:

Tak buďte v klidu a on asi žádný problém nebude. Důležité je, aby to vše "sedělo" početně a bylo to přehledné i vyplněno čitelně.

jirou
hodnocení

A nevíte, kdy to daň. přiznání zpracovávají? Jestli až po termínu na začátku dubna nebo už i někdy v průběhu března? Děkuji.
jirou
hodnocení

Nene, všechno jsem uvedl pravdivě, spíše mi jde o to, jestli jsem něco nezapomněl vyplnit nějakou kolonku a podobně
makak
Nejhorší smrt je z vydeseni...

hodnocení

1x

Buďte v klidu, v případě nějaké chyby se určitě ozvou. Mně letos volali, že mám přeplatek silniční daně za rok 2017 :-D

sas
hodnocení

0x

Jak jsi to vyplnoval, tuzkou na papir?

Prece kdyz to vyplnis ve formularich danove spravy, tak probehle kontroly zamezuji hloupym (pocetnim) chybam.

To jsi to tam rychle odnesl jeste pred aktivaci povinne datovky abys to nemusel odeslat zdarma datovkou co? :) Pokud jsi uz ji aktivni mel, tak ti mohou nauctovat 2000,- Kc za to odneseni :)) Prece jen metody minuleho stoleti (opisovat papir zpet do pocitace) je ponekud namahave a pocet uredniku je treba snizovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]