Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje mezi lidmi láska a porozumění

Od: marketa17 odpovědí: 10 změna:

Jak pozoruji ten svět okolo mne, čtu různé příspěvky na internet příspěvcích k nějakému článku tak se někteří lidé chovají nevhodným způsobem až se mi zdá s náznakem agresivity hlavně když jde o ekonomiku nebo politiku. Nebylo by hezčí se milovat na našem světě všichni navzájem s láskou, takové odpůrcovství a rebelství které bývá často v diskuzích nebo na demonstracích zahnat, vážit si života takového jaký máme a být za něj vděční že ráno výjde sluníčko?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nerentier
hodnocení

2x

To není jen politika s ekonomikou, diskutující se dokáží nesmyslně servat i v případě témat zcela benigních...auta, dovolená, dokonce i mobilní domky...s reálným životem to ale nemá nic společného. Většinou.

hodnocení

1x

Any, bylo by to vhodnější, jen jak si kdo představí některá slova.

Ale lidé jsou různí, někteří nadávají na cokoliv, i na to, že "ráno výjde sluníčko"

Takové lidi nepředěláte, já to zkoušel v rodině a nepodařilo se to.

Psychologové sdělují, že urážení je důvodem anonymity. Proč bych měl druhého urážet, psát o něm nějaká hanlivý přídavná jména?

"Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim."

"Jak chcete, aby lidé jednali s vámi, tak jednejte vy s nimi."

Tuším, že je to z bible...

doplněno 10.03.23 17:43:

Dnešní časopis Téna, psychiatr profesor MUDr, Cyril HOSCHL, DrSc. vynikající článek, o tom, nač se tazatelka ptala.

hodnocení

0x
Ne, a to je dobře, dovedete si představit takový svět... samá láska, pozitiva, milování...no,to by jeden vraždil *smich*

hodnocení

0x

Kdyz dostatecne dlouho civis do zumpy, nevyhnutelne dospejes k presvedceni, ze cely svet jsou jen same sracky.

Pritom jde stale jen o tu jednu zumpu a furt jen tech par stejnych hoven.

Staci z Te zumpy vykouknout a hned zjistis, ze svet je mnohem hezci.

michalverner
hodnocení

0x
Jak chcete někoho milovat a zároveň zahánět?

Vyndám dvě slova z několika vět a dělám, že jsem to nepochopil?

michalverner
Milancukrar...celý dotaz je na těchto dvou slovech postaven. To jste zase nepochopil Vy.

hodnocení

0x

Já myslím, že není možné všechny milovat, stačí se těm, co nám nesedí vyhnout a ostatní tolerovat a neubližovat. Ono se to ale ve světě nějak nevede,ani se to dřív nevedlo. Tak se stýkat s těmi, co mají myšlenkové pochody podobné našim . Ale jak vidíte, v davu je síla, jeden začne být agresivní a ostatní se přidají. Tak se těchto akcí neúčastnit. Mám své problémy, tak jsem přestala sledovat negativní zprávy - ony ani žádné jiné nejsou - politiku, jak budu schopná, pojedu se podívat do lesa, na zahrádku, projít se, jestli budu moct, tak se projedu na kole, jinak to nejde. Nechci se stresovat něčím, co nemůžu ovlivnit.

hodnocení

0x

No nevím, ale historie lidstva je protknuta tu malými, tu velkými válečnými konflikty. Nemám pocit, že by se lidé navzájem nějak moc měli rádi. Intrikují proti sobě kolegové v práci, existuje šikana mezi dětmi. Nemají se rádi ani nejbližší členové v rodinách. Asi by bylo fajn, kdyby láska a pravda zvítězily, ale to je pustá utopie.

leu
hodnocení

0x
A jsi si jistá,že tím ,co jsi právě napsala,se řídíš i ty sama? Když člověk trpí vznětlivosti a agresí , znamená to vždy že sám s něčím bojuje..s něčím , co bolí a nedá se jen tak jednoduše s tím smířit nebo přes to přenést. Vyžaduje to mnoho vůle, síly a trpělivosti..negativní lidé nejsou šťastni a sami se sebou spokojeni . Proto si svou frustraci a nevyrovnanost kompenzují jinde ,často právě na internetu protože s nimi velmi často i úzce souvisí jejich nízké sebevědomí které jim nedovoluje prožívat běžný život. Na internetu se přece jen vždy schovají za jakoukoli přezdívku a mohou se konečně beze studu otevřít. Jenže..?
Dobrou či správnou radu dostat ,je velmi těžké.
Ze zkušenosti však potvrzuji,že je jim tohle jednání prd platné a vůbec jim to nepomáhá. Ba naopak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]