Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trápí mne osamělost

Od: ivan21 odpovědí: 8 změna:

Jsem cizinec ruské národnosti a od svých 11 let, kdy jsme se přestěhovali do ČR žiji se svými rodiči v Praze. Naučil jsem se ve škole mluvit a psát česky. Měl jsem hodně kamarádů. Poslední rok se od naši celé rodiny všichni otočili zády. Máme obchod a podnikáme zde. Zákazníci chodí velmi málo a vypadá to že skončíme úplně. Nechci se vrátit ke svým příbuzným do Ruska. Už jsem si zvykl tady. Jediná komunikace je s mými rodiči.Cítím se divně když na mne mluví v ruštině. Lidi se za námi otáčí a jejich pohledy jsou zlé. Měl jsem před 2 roky dívku z Ukrajiny a před rokem jsme se rozešli kvůli jejím rodičům, protože nám nepřáli lásku. Nic jsem nikomu neudělal a nikdo mne tady nemá rád. Jsem z toho smutný. Zkouším mluvit s rodiči v češtině. Oni nemají zájem a mne tím ubližují. Nechtějí mne dovolit se bavit s ukrajincema ani moje rodiče. Cítím osamělost. Jak z toho ven?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Člověk se osamělosti zbaví nejlépe tak, že pomáhá druhým. Ovšem dnes chce každý pomoci jen sobě a to je ta potíž. Namátkově - je spousta dobrovolnických činností, při které potkáte fajn lidi - u nás teď hledají dobrovolníky, kteří budou dávat překážky u silnice, aby žáby nezajely auta a pak se ty žáby přenesou na druhou stranu, Český ornitologický svaz hledá neustále někoho na pomoc se spoustou věcí, jsou i různá sdružení, ke se pomáhá při úklidu apod. památek. Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

hodnocení

2x

A zrovna na dovolené v Nizozemsku...žejó

Lidi se z různých důvodů připojují přes cizí VPN,aby byli nedohledatelní..taky z různých důvodů.. Dělá to spousta lidí a sám to nechápu. Neznamená to, že je právě v Nizozemsku

natasa
hodnocení

2x

A co v obchodě prodáváte? Máš české občanství (abys ještě nemusel narukovat za Putina)? Kolik ti je let, že tady tvrdíš, že ti rodiče nechtějí dovolit se bavit s ukrajincema? Tak se bav s Čechama! Na přízvuku zapracuj. Najdi si práci, studuj, zdokonaluj se, nevymlouvej se, makej.

break
hodnocení

0x
Musíš se osamostatnit a žít podle sebe.

id
hodnocení

0x
Je vám 21 let? Pokud ano, žijte svůj život, pracujte najděte si třeba z počátku spolubydlení. K rodičům zajděte jen na návštěvu. Pokud studujete přejděte na dálkové studium. Vše má řešení, jen chtít.

liska5
hodnocení

0x

Když k nám před válkou prchali lidé z Ukrajiny, začala jsem pomáhat na charitě, protože umím slušně rusky a ti utečenci byli hlavně z těch východních území, kde převládá ruština. Tam by ses tenkrát uplatnil... Pak jedno křesťanské společenství organizovalo a pravidelně dál pořádá setkání, kam chodí nejen Ukrajinky, ale i lidé jiných národnosti. Hledej něco podobného ve svém okolí. Věř tomu, že všichni nejsou tak omezení.. Inteligentní a vzdělaní lidé umějí rozlišovat. . Rodičům se snad nemusíš se vším svěřovat, aby ti schvalovali, s kým smíš a nesmíš mluvit a přátelit. Jsi zřejmě dospělý a víš, že dobří i špatní se najdou v každém národě. Možná by Ti pomohlo najít kamarády přes nějaké společné zájmy. Myslím sport, hudbu, nějakou tvorbu, turistiku, sběratelství... Všude jsou nějaké oddíly,kurzy, sbory, kluby, soubory, organizace. A hned neříkej odkud jsi. To kdyby tam byl zrovna nějaký primitiv. Za to, kde jsme se marodili a komu, za to přece nemůžeme. A vlastně je to nepodstatné.

nerentier
hodnocení

0x

Lidi se za námi otáčí a jejich pohledy jsou zlé.

Drtivá většina čížků nerozezná ruštinu od ukrajinštiny, takže kvůli ruskému původu to jistě nebude. Spíše to svědčí o nedostatečné servilitě tuzemců vůči božstvu z Ukrajiny. Ostatně i polovina Ukrajinců mluví upravenou ruštinou, čtvrtina čistě rusky a jen poslední čtvrtina ukrajinsky. Spousta z nich nemá tušení, že i v ukrajinštině existuje fonetická hláska g, např. ve slově ґудзик (nikoliv ґудзік;) - knoflík. Na holku z Ukrajiny se vykašli, nabrnkni si Bělorusku. Nejsou to takové zlatokopky jako Rusky nebo Ukrajinky. Na případný život v Praze uslyší téměř každá z nich. *tanec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]