Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mají taky přednost zprava?

Od: magdon® odpovědí: 18 změna:

*zmateny*

youtu.be/...

doplněno 06.03.23 08:39:

Těch prvních 5 se ani nerozhlédlo (ty dvě poslední ano *smich* ). Měl jsem štěstí, že nevyběhly z křoví, ale z volného prostoru, takže jsem je viděl včas a stačilo jen trochu (dost) přibrzdit.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x
Mají:D
A nedani prednosti se trestá rozmr.m auta.

hodnocení

2x

Ano, mají přednost, jak správně to vyhodnotil řidič, či řidička. Je ale smůla, když u nás řidička dala přednost jelenovi a druhý jí skočil na kapatu, u stojícího auta, jak se lekl

kjhgfd
hodnocení

0x

Ne, chodci se majou se rozhlidnout doleva, doprava dřiv jak překračujou komunikaco.

hodnocení

0x
Přednost zprava mají jen auta, ale pokud by byl ve vozovce chodec, tak ho přece nezajedes.Musis každopádně pribrzdit a pořádně se podívat na stopce musíš zastavit.
Na přechodu chodec když vstoupí do vozovky má přednost.

Kačko, ale tak to není...

Na přechodu chodec když vstoupí do vozovky má přednost.
zákon to stanoví jinak,

Když vstoupí do vozovky na přechodu má samozřejmě chodec přednost,ale na přechodu a to se dotyčný neptal.
Samozřejmě musí umožnit autu ,aby stihlo včas zastavit tzn zachovat patřičnou vzdálenost.Na neoznačených vozovkách přechodem přednost nemá a nemá ji ani když jedou vozidla s výjimkou práva přednostní jízdy jako sanitka, policie..
hodnocení

kacka - ...ale no ták! To už jsme někde jinde. *zed*

Mimochodem - Nebyla tam ani stopka, ani žádná jiná značka, podle které bych jim měl dávat přednost. Srnky neměly zapnuté ani majáky, ani houkačky, které by jim zajišťovaly přednost. Nebyl tam dokonce ani žádný přechod (na kterém by měly přednost), vstoupily (bezhlavě vběhly) do vozovky aniž by se rozhlédly a kdybych byl o pár metrů blíž, nedaly by mi šanci včas zastavit. ;)

Kačko, ale ono to je fakt jinak, nežli píšete. Viz zákon 361/2000, § 5, odst 2, písmeno f, g.

Ale to nevadí...

Tohle bylo asi ze stejného stáda... Anebo nee, srnky tak pitomé nejsou, slyší sirény...

Kačko jestli jezdíte autem, měla byste se trochu dovzdělat.

jelen*
hodnocení

0x

Takhle to má vypadat, zase jsme v něčem pozadu...

tv.idnes.cz/...

hodnocení

Jo, tak to má být. Akorát teda mohla přecházet rychlejc. *smich*

makk
hodnocení

0x

Nemají, ale nevědí to :). Srna není vozidlo, krom toho běžely z místa ležícího mimo silnici :).

makk, máte naprostou pravdu, ale nemají pojištění, takže je lepší jim dát tu přednost, nežli se s nimi hádat, kdo to zaplatí...0:)

makk

Už tu srnku vidím u soudu *smich*, nejspíš by využila práva nevypovídat a případ by byl odložen.

hodnocení

0x
Já jsem jich jednou potkal tak sto. Byl všude sníh, takže byly pěkně vidět.A čekal jsem v povzdálí snad deset minut než všechny přejdou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]