Nejste přihlášen/a.
Velké emoce mezi lidmi i plzeňskými politiky vyvolal název ukrajinského večírku, který se konal v jednom ze zdejších klubů. Organizátorky ho pojmenovaly "Bandera party". Nejen podle historiků to nebyl dobrý nápad. Vůdce ukrajinského národního hnutí Stepan Bandera je totiž přinejmenším velmi kontroverzní osobností.Na party, kterou měly organizovat dvě mladé Ukrajinky, se zřejmě všichni dobře bavili. Myslím, že jim dostatečně všichni pomáháme, je to vrchol nevkusu. Historií volyňského masakru nejde zapomenout. Jaký na to máte názor?
Organizátoři Bandera párty tvrdí, že výtěžek věnují na podporu ukrajinských vojáků.
Slavco, zbytky banderovců jsou v Kanadě a ne zbytky, ale všichni fašisti ze Slovenska se rozpustili v SNP. A všude už straší spíš jejich potomci než oni sami.
To je, co?
K věci, diskotéka Bandera v Plzni je blbost dotyčného podniku a nijak se mi to nelíbí, nicméně to nedokazuje vůbec nic, ani to, co zjevně je vaší mantrou - tedy že Putin oprávněně denacifikuje Ukrajinu. Koneckonců kult Tisa mluví sám za sebe. Sochy, pamětní desky atd. A taky vám po Slovensku nelítá americká armáda a nevraždí jak pominutá, nebombarduje a nekrade.
Nám tu donedávna dřepěli pravověrní komunisté přímo v Parlamentu...
etana - kolega zatím mlčí, tak stále nevím. Ovšem, já nesleduji všechny události (jen ty podstatné a nikoliv, kde byla vybílena hospoda při policejní razii).
Probruselští obhájci? My jsme členy EU, takže s tím může mít problém jen odpůrce EU, zkrátka zrádce podporující nepřátelská uskupení. Ale oukej, asi jste chtěl urazit, ale povedl se vám pravý opak.
Nicméně jste odbočil jinam, my po vás chtěli specifikovat ty rvačky a hajlování. Chtěli jsme jen ukázat, že podle pár idiotů nelze hodnotit nebo snad dokonce obhajovat vražednou, imperiální válku proti nějaké zemi. Tohle snad musí pochopit i naprostý dement, což vy jistě nejste.
michalverner, akceptuji leccos, ale kecy o straně si nechte, nebo se vážně naseru. A zase jste neodpověděl na podstatu, jen prskáte. Takže se v postoji k vám vracím do módu "ať si kecá co chce, s primitivy se nebavím".
4 michal verner: Možná si to zbytečně ošklivíte, zkuste se na věc mrknout z hlediska příležitosti. Ukrajincům se budou automaticky uznávat diplomy, je to jen otázkou času. Co takhle zajet do Lvova na Frankovu univerzitu, během půlhodinové návštěvy rektorátu ji vystudovat a pak si tady nechal uznat titul...troufne si nějaká ustrašená úřednická myška žádosti nevyhovět? Dovoz aut, cigaret...projevte soutěživého ducha!
michalverner - rozumím. S tou restaurační protinacistickou razií to byl od Vás jen takový blábol "pro diváky", protože jste si to vymyslel (a ono to funguje). A jinak, pokud jde o původní dotaz, tak nevím, proč by měla zasahovat policie kvůli názvu akce, na které se zřejmě nic protizákonného nedělo (alespoň se o tom tazatelka nezmiňuje, té vadí název akce). Vy jste tam nebyl a já také ne, tak o průběhu nevíme nic. Nesmíte mít z toho Bandery a Ukrajiny fobii a trochu používejte vlastní hlavu (či snad přímo mozek=?). Jo, a urážet jsem ještě nezačal, tak to jste si špatně vyhodnotil.
michalverner - nikoliv, nikam se nezamotávám. Jenom stále čekám (viz můj první komentář), jestli se přstanete stydět a konečně napíšete, o jakou razii a akci, kdy a kde šlo. To by neměl být takový problém, jestli je to pravda. A ptám se znovu, jestli šlo o tu restauraci U Holubů (a tu mafii z východní mocnosti, kterou Vy tak hájíte a obdivujete). Úplně zbytečně kličkujete - napište to nebo přiznejte, že to byl od Vás jen výcuc z palce.
honzas1 - já tomu pořád nějak nerozumím. Jak jste to s tím rovníkem ve svém příspěvku myslel? To je nějaká šifra nebo hlavolam?
honzas1 - rozumím. A víte, že si lze svůj příspěvek po vložení přečíst a případně jeho text do dvou minut opravit? To je docela dobrá funkce.
Ukrajina navazuje na své tradice i u nás. To, že nám se to nelíbí, je jedna věc. Podstatné je, že jim to vyhovuje a měli bychom to respektovat.
Dobrý den, já to vidím, jako nepochopenou (uznávám, že docela nešťastnou) recesi, kdy tím názvem organizátorky zřejmě reagovaly s nadhledem na "zvratky" pana Putina o banderovcích na současné Ukrajině a nutnosti je denacifikovat. Zdravím!
Nejde tu o tanec a vyblbnutí se, vůbec ne. Řada lidí kritizuje název, který odkazuje na vůdce ukrajinských nacionalistů z dob druhé světové války Stepana Banderu. To je pro mne nepřijatelné, když znám historií z knih o co tam šlo. Takové akce by měli být správně zakázané u nás.
No keď veľkostatkári predali obilie Europe a nesplnili dodávky,tak potom hladovali. Za nenažratosť sa niekedy dosť kruto platí.
Slavco, vy jste reinkarnovaný Stalin nebo jen tak zoufale nevzdělaný tvor? Jak to bylo s hladomorem na Ukrajině už nepopírají ani sami potomci sovětů...teda vy máte ale žaludek, fuj.
Myslím si, že ukrajinská vlajka se mi nelíbí, že je Ukrajina v poměru k Česku obrovskou zemí, že by azylanti neměli zneužívat české pohostinnosti. Že jsou Ukrajinky často lidově řečeno "oprsklé" a že demografii tím že přivezly děti sice pozvednou, ale...Hrají v botanické zahradě v neděli bedminton, a to i mladý otec - muž, který by měl vlastenecky dělat něco jiného.
S tou výšezmíněnou ruskou provokací prostřednictvím nevhodného názvu zábavy by to mohla být pravda, dezinformační válka je v plném proudu. Humanizmus ničí technogie, pravil již Albert Einstein. Škoda.
Jsou to provokatéři. Mají štěstí, že už nežije děda. Ten byl po válce ty zm*dy střílet kdesi na horách a při tom omrzl. Byl to divoch, takže věřím, že dneska by jejich "party" navštívil a pohřební auta by nestíhala odvážet. Hanba jim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.