Nejste přihlášen/a.
Ahoj, letos mi bude 28 a stále ještě nemám řidičák. Na jednu stranu si říkám, že mě to ještě nějak nebrzdí, na druhou stranu být stále závislý na MHD, rodině či kamarádech mě taky už moc nebaví - člověk si s autem pokoupí snáz, může si zajet na dovču, rozšíří se nabídka práce a nebo se může jen tak projet. I táta byl řidič z povolání, ale...
...ten problém je hlubší - mám od narození nádorové onemocnění. Sice nezhoubné, ale stále rostou. Takže:
a) mám mini nádory na mozku (naštěstí netrpím epilepsií, ale může se ještě kdykoliv objevit... - což je u této nemoci velmi velmi častý jev)
b) mám od narození celkem dost špatný zrak (levé oko tupozraké a 20 dioptrií, pravé oko 15/16 dioptrií)
c) jsem skoro 8 let na imunoterapii a pravidelných kontrolách - beru denně lék, který se normálně používá při transplantaci či rakovině ledvin; naštěstí u mě jen pravidelně únava, případně nevolnost...
Trochu jsem bojoval i s "řidičskou" úzkostí - "Zvládl bych to na té silnici? Nepřejel bych nikoho? Co nájezdy na dálnici, parkování?" - to tak ale možná vnímá i relativně dost nováčků, ale rozhodné jsou spíš ty tři uvedené body. Racionalita (mozek) mi řiká, ať to spíš nechám - žil jsem bez papírů do teď, budu žít dál. Emoce by to brala - jedním slovem svoboda.
Jak byste vnímali můj případ Vy?
Díky moc za případné odpovědi, rád si přečtu vaše názory.
Je mi Vás líto /nemoc/, na druhou stranu si Vás vážím, že berete život, jaký je, bez nějakého přikrašlování. .
S Vašimi problémy bych ŘP nedělala, Jste takřka slepý. Berete léky, po kterých nejste dostatečně soustředěný /únava/.
Nedělejte to, nebo se jednou stane něco moc tragického. Nejen Vám, ale můžete vzít navíc někoho nevinného s sebou. Provoz je čím dál hustší, nároky na řidiče čím dál větší. Poslední dobou se třeba častěji objevuje jízda po dálnici v protisměru.
Nevím, s kým žijete, pokud máte manželku a je zdravá, ať si ŘP udělá ona a vozí Vás. Nebo jezdit autobusem, vlakem.
I bez ŘP se dá plnohodnotně žít. Přeji Vám, aby zdravotní problémy ustoupily, nebo se aspoň už nezhoršovaly. Jaga.
čoveče, já se ptal třeba tak před 9-10 lety obvoďačky, ta řekla, že by to mělo být OK...i očařka, že co se týče zraku, tak postačující...ale to bylo před tou imunoterapií. mám právě taky obavy, že si na potvoru udělám papíry, nestačím se vyjezdit, nemoc se zhorší a budu zase papíry vracet...
Na co řidičák? Jeden čas jsem ho měl kvůli práci.Pak jsem ho byl odejmut a jezdím bez něho.Jen si dávám větší přehled o hlídkách a le stejně v pohodě.V Brně Bohunicích najedu na dálnici a u Humpolce sjedu.Po Brně jezdím v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.