Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba za WC v Kauflandu

Od: 355 odpovědí: 91 změna:

Dnes při nákupu v Kauflandu jsem potřeboval použít WC a byl jsem velmi překvapený tím, že vstup na WC už je pouze za 20 Kč. Doposud jsem byl zvyknutý, že to v různých marketech včetně Kauflandu bylo volně přístupné bez placení. Při vstupu na WC je automat na placení mincemi nebo kartou. Po zaplacení vyjede vytisknutý kupon na odečtení z nákupu zaplacené částky a otevře se vstup. Zajímalo by mne jaký význam má táto "opičárna" když zaplacené peníze vracejí z nákupu a ještě má Kaufland nějaké náklady na provoz toho automatu na placení. Papírová páska a tisk na ni těch kuponu není zdarma a také musí bankám platit nějaký poplatek za platby kartou. Jediné co mne napadá, že to je proto aby jim tam nechodili lidí pouze na WC bez toho aniž by i něco nakoupili. Nyní je asi otázkou času kdy zavedou placení za vjezd na parkoviště nebo za vstup do toho Kauflandu. Co si o tom kdo myslíte a jaký máte kdo na to názor.

Platba za WC v Kauflandu

91 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

molly
hodnocení

7x
Mně to přijde úplně normální. WC je pro zákazníka a zákazníkovi se peníze vrátí. Jak jinak chcete odlišit zákazníka od někoho, kdo jen přišel na WC? Právě že má Kaufland s WC náklady, tak je hradí za nakupující zákazníky, kdy je tato služba zohledněná v ceně zboží. Ostatní, pokud chtějí použít, si tu službu zaplatí. Já jsem pro všema deseti, stane se mi tak 2x do roka, že si potřebuji odskočit v obchodě a zrovna z těch hajzlů co používá každej bezďák by se člověk poblil. Fuj. Je to jednoznačně v zájmu zákazníka
josef1999
Mě to vadí když za těch 20 Kč musím čekat 15 a více minut když jdu na velkou protože mají jednu kabinku s mísou. Neplatím za čekání když potřebuju na velkou.

To Josef- správný hospodář si to nosí domů!

uziv
hodnocení

6x

Odpověděl jste si sám, je to evidentně proto, aby jim tam nechodili srát bezdomovci. Pokud se nepletu, tak ze zákona musí provozovat pro své zákazníky a né pro cizí návštěvy. Ta mašinka na placení určitě nebude dražší než bar výplat hajzl bábě.

byl jsem na hajzlu v jednom Kauflandu, a ten má toalety hned při vchodu, narozdíl od Lidlu, který má úplně na druhé straně A ještě tuším zamčené. takže si umím představit, že jim tam chodili srát i ne-zákaznici, Takže podobné opatření umím pochopit.

hodnocení

4x

Během tohoto týdnu jsem byla na WC v Kauflandu a v Tescu v Hradci Králové den poté v Obi v Pardubicích a nikde se nemuselo platit.

Poplatek jsem zažila jen v Albertu v Pardubicích s tím, že když si uschovám lístek od WC, při nákupu mi tuto částku na kase odečtou. Je to asi proto, aby WC nepoužívali lidé, kteří jej znečistí a v obchodě si nic nekoupí. Potom je to spíš prodělek. /papír, voda, úklid, energie.../

Ten Albert považuji za nejrozumnější. Jdu nakoupit, odskočím si, při nákupu mi návštěvu WC odečtou. Jinak, co se týká parkovišť - závora mi nevadí. Všude je hodina či dvě na parkování zdarma /nákup/. A věřte, nikde tak dlouho nezevluju. Nakoupím, zaplatím a jedu pryč. Ta parkoviště jsou omezená asi proto, aby tam lidé neparkovali celé dny, pokud někde poblíž pracují či jedou někam na celý den vlakem /parkoviště u supermarketu poblíž vlakového nádraží/.

Pokud to takto bude dál, nevidím v tom žádný problém. Jaga.

Albert v Pce je dlouho zpoplatněn, páč ze starého lihovaru tam chodili někteří bezdomovci, Páč jich bylo v okolí dost. Ale vedle OBI je zdarma. Kaufland v Polabinách rovněž zdarma.

355
hodnocení

Já si myslím, že větší prodělek je s tím placením protože provoz toho zařízení na placení také není zdarma. Oni si to ale vykompenzují tím, že nám zdraží některé prodávané věci tak aby si tím vydělali na provoz té opičárny. Pokud jde o to aby na to WC nechodili bezdomovci a lidí kteří ho znečišťují nebo tam dělají nepořádek tak si myslím, že pro takové není problém dát za ten vstup na WC těch 20 Kč když si pak jdou koupit např. pivo které by si i tak koupili a ví, že z ceny toho piva jim to odečtou. Ono je to asi jak kde a ne všude jsou WC znečištěné a dělá se tam nepořádek i když asi všude by se na WC dalo najít nějaký menší nebo větší nedostatek. Ono je to spíše o provozovatelích toho WC jak se o něho starají a jak ho uklízí. Každé WC bez ohledu na to jací lidí tam chodí je třeba uklízet a o tom to především je jak a jak často se ten uklid na WC provádí. Myslím, že to vratné zpoplatnění WC příliš nezmění a ty WC budou většinou v takovém stavu jak byly předtím. ceskatelevize.cz/...

hic

@355 marně přemýšlím, proč svůj talent v myšlení marníte tady :)

A trefná Věta co tu byla o myšlení mister smazal.

okolik
22.03.23 17:44

Hic *andel* Ámen

hodnocení

4x

Dneska - návštěva dvou lékařů, potom nákup. Z vyšetření jsem asi byla trochu nervózní - a tak to prostě přišlo. Právě jsem si brala vozík u Billy, když mi důkladně zakručelo v břiše a já pocítila, že se budu muset rychle uchýlit do ústraní. V Bille záchody nejsou, jinak bych byla velice ráda zaplatila. Nebylo komu, nebylo za co.

Nechala jsem vozík stát, v kufru auta popadla toaletní papír, který tam vozíme "pro strýčka Příhodu". A šup za Billu. Je tam veliký sráz nahoru, ale kolem budovy úzká ulička. Nechtějte vědět, co všechno v té uličce bylo. Nebyla jsem zdaleka první, kdo ji navštívil za týmž účelem. Jak ráda bych v té chvíli zaplatila za čistou místnůstku. Předtím jsem nakupovala v Tescu, tam záchody jsou, bohužel, problém nastal až v Bille.

Nebylo to příjemné, navíc mě mohl kdokoliv vyrušit. Přesto je to pořád lepší, než se "zašvihnout" na prodejně. Přimlouvám se proto za záchody VŠUDE. Nikdo z nás neví, kde ho potřeba překvapí. I kdyby měly být placené, člověk ty peníze rád dá, když mu "lezou oči z důlků". *ee* Jaga.

Lidský organismus a pochodové děje uvnitř těla, si nedají poručit. To byla úleva..

Milane, je mě za to hanba, ale úleva to byla. *smich2*Jaga. Nebylo kdy, nebylo kde...

355
hodnocení

Souhlasím, že záchody by měly být všude jinak si je lidí v případě náhle potřeby která příliš nepočká budou nahrazovat místy kde to sice není vhodné ale půjde to tam výjimečně využít. Pokud jde o zpoplatňování (i třeba vratné) záchodů tak to možná povede k tomu, že více lidí bude v případě potřeby vyhledávat pro to nevhodné místa.

okolik

babajaga, fyziognomickým procesům zkrátka nelze poručit. Hlavně, že jste to zvládla. U nás kdysi v Bille v centru byla toaleta, myslím, že i dveře po ní zůstaly. Nyní jsou nefunkční, moc tam nepřijdu, tak si nejsem jista.

No, kdyby jste měla klíček - euroklíček jako mnd viz. příspěvěk níže. Uvádí, že mu zachránil prádlo, tak má asi univerzální zámek mezi půlkami.:-D

@okolik - Tí, zámkem mezi půlkami jste mě velice rozesmála a hned mám, díky Vám, lepší den.

Ano, něco takového mít, byl by člověk bez starostí. Zamkl by půlky na dva západy ...a pak vykonal potřebu až doma. *smich2*

Ten euroklíč je asi dobrá věc, ale musí k němu být dveře. A za nimi WC. Pokud toto není, je samotný klíček houby platný. *nene* Jinak děkuji za Váš příspěvek pro úsměvné vykročení do nového dne. Jaga.

hodnocení

2x

Pravdepodobne je to kvoli bezdomovcom a socialne neprispôsobivým osobám,ktoré tam robia neporiadok,prespávaju,berú drogy,umývajú sa a robia si celkovú hygienu.

355
hodnocení

Nic takového jsem v Kauflandu na WC nikdy neviděl.

hodnocení

2x
Do Kaufu nechodím, ale kdysi se tam neplatilo.V Globusu se neplatí, to už je moc, vždyť by to měla být služba zdarma pro zákazníky.V restauraci taky neplatíte.

hodnocení

0x

V jakém městě?

355
hodnocení

V Českém městě. :) :-D :)

josef1999

hodnocení

0x
Milane, tak v Karvine mame už taky tu vymoženost.WC s vstupním turniketem

hb44
hodnocení

0x
Myslím si že je to fake. Hezký večer přeji.
hb44
No nevím... Moc se mi tomu věřit nechce. Nezlobte se.
355
hodnocení

uziv: Ta babička měla pravdu, ale myslím, že to asi říkala trochu slušněji.

hb44: Já se nezlobím, ale kdybych to neviděl a nesetkal se s tím tak bych tomu así také příliš nevěřil.

hic

Pan Cukrář zablokoval větu, která je podle google skoro na 100.000 stránkách bez cenzury :) Google řiká : Přibližný počet výsledků: 90 300 (0,28 s)

z toho na webu poradte cz tato fráze Přibližný počet výsledků: 211 (0,37 s)

Inu na webu zbozi.cz nehledám zboží, bo vím, že tam jsou jen zaplacené položky, na poraďte ... no hádejte...

A taky mě zajímá, co je to kdo je to hb44, kterou pan Cukrář oslovuje Helenka, píše jak AI, jak generický chat bot nebo někdo s AU. Někdo z rodiny nebo kdo je hb44? Založí otázku, jednou štěkne úplný nesmysl a konec, pak další otázku...

uziv

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Platba za WC v Kauflandu #2
výtka
Upozornění od sys milancukrar 03. 03. 2023 16:30:28
Prosím, volte slušná slova.Děkuji

hodnocení

0x

Ještě štěstí, že do Kauflandu nechodím.

Člověče, nebudeš mě věřit, ani jedno. Mě prostě celej Kauf přijde...no prostě se mi tam blbě nakupuje. Tak tam nechodím.

uziv

Takže kvůli osobní Antipathie tady musíš kopnout do Kauflandu ve vlákně ohledem zpoplatněného WC? :)

tam u vás nemáte ty krabice nebo co tě na tom žere :) ty jsi z toho Vrchlabí radši nakupuješ v Lidlu než v Kauflandu? :)

za mě, Kaufland dává větší slevy, tuhle jsem tam koupil asi 50 housek po 0,50 Kč? Dříve slevy dávali i v Tescu, ale pak u toho ustoupili

To těma houskama tapetuješ? Asi jo. Hlavně, že byly za padesátník.

355
hodnocení

jenyk: A co je v Kauflandu až takového, že se ti tam blbě nakupuje? Mne to připadá, že se tam nakupuje stejně nebo podobně jako v jiných marketech. Rozhodně lépe se nakupuje v Kauflandu než v Tescu kde zboží neustále přemísťují z jednoho místá na jiné a je tam třeba hledat to co se chce koupit.

Je to ne mě zbytečně velký, nemají v zelenině krabice do kterých si dám nákup a úplně mě vytáčí vážit si sám zeleninu. Pak by se ještě našlo pár drobností.

uziv

No, v tom Kauflandu taky občas přemístí ;)

jo a s houska ma krmím zvířata na zimu aby měla tuk

makak
hodnocení

0x
Sice mi tady nekdo nedávno vehementně oponoval,že před Kauflandem nikd neviděl spinve bezdaky a podobnou verbez,že je to taková krásná vstupní brána do nebe ale je jasné,že to zavedli právě proti takovým lidem co ty wc zneuzivali ...
Kaufland to sice něco stojí, ale zase mají třeba spokojenější zákazníky,kteří ocení čisté a bezproblémové WC.
355
hodnocení

"Sice mi tady nekdo nedávno vehementně oponoval,že před Kauflandem nikd neviděl spinve bezdaky a podobnou verbez," Já do Kauflandu nechidím denně, ale také je tam téměř nevidím.
"zase mají třeba spokojenější zákazníky,kteří ocení čisté a bezproblémové WC."Já si myslím, že máji kvůli té opičárně s placením za WC spíše spíše nespokojené zákazníky, protože jich to zcela zbytečně zdržuje. Čisté a bezproblémové WC bylo v Kauflancu i před zavedením toho placení.

uziv

Jak si tak vybavuji, tak Kaufland má ty hajzlíky hnedka u vstupu, takže to přímo láká, aby tam chodili i nezákaznici. A co je na tom zaplatit bezdotykově kartou, 3 sekundy?

Já jsem pro svobodu volby, každý ať si to udělá jak chce, a každý ať se rozhodne že nakupuje kde chce, může hlasovat nohama...

co mě ale spíš štve je, když v tom krámě zavřu kasu dřív, než jí zavřít mají. jednou jsem si takhle postěžoval na vedení, a tam mi sdělili, že jednu kasu mají nařízeno až do konce otevírací doby :))

bohužel úroveň zaměstnanců dneska jde do háje, oni vám tvrdí, že chtějí taky jít domů, přitom vím že jim proplácejí ještě 0,5 hod. po konci otvíračky...

355
hodnocení

"Jak si tak vybavuji, tak Kaufland má ty hajzlíky hnedka u vstupu," Tam kde chodím já je má Kaufland přiblížně uprosdtřed.

fik

Jakože pristup do wa je z prostredka prodejny? A to tam kosik nevhate nekde v ulicce? Muzete poslat foto a/nebo kde to je? To je nejaka mensi prodejna?

grc
U nás je ma úplně vzadu
355
hodnocení

fik: Je to normální velká prodejna Kauflandu. Vchod na WC nemí přímo v prostoru kde jsou regály a kde se nakupuje. Je to z té chodby (dá-li se to tak nazvat) tam kde jsou i jiní prodejci (trafika, lékarna atp.) a bankomaty.

ltz
hodnocení

0x
Když to tak ale vezmete, tak kolikrát do roka to WC přímo v Kauf. použijete. Možná tak 2 až 3x za rok, nebo ani to ne. Tím, že použití WC zpoplatnili, spíše pomohli kupujícím tím, že kdyz na to WC otevřou dvere, se hned neotoci a nejdou pryč. Ti všelijaci divni lidi co tam zdarma chodí, z toho WC dělávají pěkný chlév.
janek16

To máme už po ptákách, chodil jsem tam s holkama si intimně trochu užít na stojáčka. Raději půjdeme už někam za keřík venku.

355
hodnocení

Na to WC v Kauflandu žádné dveře nejsou. Nyní tam jsou ty turnikety, ale to za dveře asi nejde považovat. Nepamatuji si že by to tam někdy bylo na otočení se a jíti pryč. Nějaké všelijaké divné lidi jsem na tom WC nikdy neviděl. Ono ty WC nejen v kauflandu byvají takové jak se o ně stará jejich provozovatel. Pokud je na WC nějaké starší a možná i nefunkční vybavení a ulkízí se tam tak 1 - 2x za týden a to ještě kdo ví jak tak se není čemu divit, že to některé lidí odpudí a odradi aby ho použili. Podle některých by WC v Kauflandu ani nemuselo být, protože oni ho potřebují použít asi 2 až 3x za rok a to že někteří i vícekrát jich vůbec nezajímá, protože to už není jejích problém.

fik

Prosimte co resis? prostě zaplať a z nákupu se ti to zase započte takže tě to močení nebude nic stát! A dokonce i toaleťák, mýdlo, vodu, osušku dostaneš zadarmo! Stačí si jenom nakoupit.

Pokud jsi tam chodil konat potřebu a nic si nekoupil, tak tě to bude stát 20 Kč, beztak seš důchodce, takže tě živíme, tak o co ti sakra jde? Založ si svojí prodejnu a tam si nastav pravidla, jaká uznáš za vodné.

Nechápu tyhle DISKUSE!

ps: tak prý pravým důvodem zavedení tohoto opatření je, aby se důchodci naučili připravit a vytáhnout rychle platební kartu a nezdržovali potom na kase. Takový tréning. Ale neoficiálně, komunikovat se to takhle nesmí, takže ode mě to nevíte

355
hodnocení

fik: Pokud nechápeš diskuzi tak se do ni nezapojuj a neprojevuj tu nenávist vůči někomu kdo si slušně dovolil založít diskuzi na téma které tobě není po chuti a nesnáž se ji tak dělat nediskutovatelnou. Bohužel někteří mají velkou potřebu všude projevovat vlastní neslušnost.

hic

Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor několika osob o určitém tématu, jehož cílem není rozhodovat, nýbrž věc pečlivě rozebrat z různých stránek, shromáždit argumenty a případně připravit půdu pro racionální rozhodnutí.

A co chceš rozhodovat? Není to ani věcné, protože nemáš data.Platba za provoz WC je čistě v kompetenci vlastníka a ten, na rozdíl od tebe ví lépe, co se mu ne/vyplatí!

Drtivá většina lidí má velmi chybné odhady a představivost, pokud se jedná o čísla, statistiky, ekonomiku. Pro mě za mě, když si dají zlaté kliky, tak mi to bude jedno a ty budeš nervózně vypisovat, že to zaplatíš ve zboží. Rozdíl dvou světů.

A k tomu máš viditelně nutkavou potřebu každému říkat (rozkazovat) co ne/má dělat (nezapojuj do diskuse apod.)?

355
hodnocení

hic: Jsi názorný příklad jak zneužít nemoderovanou diskuzi k prezentaci vlastní neslušnosti. *eee*

fiku,kdyz mas problem ktery neovlivnis s zivenim duchodcu.Tak te musim podrazdit.Asi me budes dlouho zivit.Uz me zivis druhym rokem a to jsem rocnik 66 :))

racio
hodnocení

0x

Pokud máte problémy se svěrači a nechcete akceptovat požadavky vlastníka WC, pak doporučuji na auto namontovat tažné zařízení a koupit přívěsný vozík. Na vozík pak umístit mobilní WC (měsíční pronájem cca 2 800 Kč + DPH) a můžete v klidu shopovat. Hlavní je být soběstačný.

makk
hodnocení

0x

Ano, jde o to, aby WC nepoužívali i jiní než zákazníci. Pokud se vám to nelíbí, rada je snadná: Nechoďte do Kauflandu.

etana*
hodnocení

0x

Tato otázka přímo souvisí s jinou, tedy, kdy se budeme mít stejně jako v Německu. Tam to funguje dávno, nikdo neremcá, chápe, že ani hajzl není zadarmo a nesnaží se občůrat rohy, když je poruce WC. Jedno souvisí s druhým, disciplína a podnikavost. Drobný příklad přístupu k toaletě lze aplikovat na celou společnost.

355
hodnocení

To, že něco funguje v německu neznamená, že to musí fungovat i u nás v Česku. Nemusíme všechno kopírovat a přebírat od jiných zemí zejména to na co u nás lidí nejsou zvyklí. Ano, lidí si z časem na to zvyknou, ale to neznamená, že je to tak zcela v pořádku. WC není zadarmo, ale tu jde spíše o to, že to placení za WC ztrácí tak trochu smysl když to pak vrací odečtem z ceny nákupu a jsou ještě s tím další náklady na provoz toho zařízení na placení. Jsem přesvědčený, že se tím placením nic nezmění a ty WC budou vypadat stejně tak jako když se za to neplatilo.

etana*

ad 355 - podstatou není, zda si Češi na něco zvyknout, ale jiná mentalita těch dvou národů. To je fakt tak složité přečíst 4 věty?

355
hodnocení

Ano, jiná mentalita těch dvou národů. Proč ale takto téměř násilně vnucovat Německou nentalitu nám Čechům co ji máme trochu jinou. Kdyby to mělo nějaký rozumný smysl a význam tak proč ne, ale v tomto případě to žáden rozumný smysl a význam nemá.

okolik

355/20,-

A to, že při nákupu nápojů v lahvích, vás také irituje technika? Automat vám vyjede stvrzenku a to u kasy předáte pokladní, nebo odečtete u samoobsluhy?

A co teprve až se začnou vracet kovové obaly a plastové láhve, jako v Německu budte z toho také tak zoufalý? Plastovky když někdo předává automatu a ten než vyšroubuje uzávěry při třídění, tak nějakou chvilku trvá. Mezitím nakupující odkládají tašky, ve kterých donesli prázdné obaly do rohu. Občas se automat zasekne nakrmením.

colemane
hodnocení

0x

Je to naprosta nehoraznost, 20kc je docela balik za vykonani potreby. Mozna by mohli zasadit husty kere okolo obchodu. Budu to resit tim, ze tam prestanu chodit! I lidi co tam pracuji se chovaji k zakaznikum neurvale.

hon

Presne o to jim jde, aby tam socky uz nechodily jen konat potrebu, ale i nakoupit, kdyz ti tu dvacku za vykonani potreby u kasy slevi z nakupu.

355
hodnocení

hon: Možná si někdo naivně myslí, že tam ty "socky" takto přestanou chodit, ale asi se hodně mýli. Tak jak jsem už tu psal tak "pro takové není problém dát za ten vstup na WC těch 20 Kč když si pak jdou koupit např. pivo které by si i tak koupili a ví, že z ceny toho piva jim to odečtou".

ml1
hodnocení

0x

Zatím vrací, abychom nefrfňali. A co když nakoupim, zaplatim a pak půjdu na WC, to abych pak schovával nějaký hadr. Navíc riskujou znečišťování okolí hlavně mužskou polovinou populace (když je to zadarmo, jde i muž na záchod, ale za peníze jde do roští).

Tento systém je docela běžný na benzínkách, je dokonce několik řetězců, každý to má trochu jinak. Dřív se dalo ty bony složit a udělat z nich nákup. Pak se směl použít na nákup jen jeden bon a později navíc jen na 30% ceny. Kromě toho ze 70 centů už takto vraceli naposledy jen 50 (dřív bylo WC za 50 centů a ty se pak daly utratit za nákup, později to bylo 70 ale vraceli jen 50). Jak je to teď už opravdu netušim. Na dovolenou jsme poslední roky jezdili vlakem, tam je WC uvnitř, takže na pravidelné čůrpauzy po cestě k moři naštěstí jen vzpomínám.

Osobně si myslím, že řešit kolik lidí si tam uleví je stejná blbost jako řešit kolik lidí tam nakoupí, aniž by si ulevilo. A vyhnat bezďáky nebo feťáky snad umějí, narozdíl od (i placených) záchodků na nádražích jsem se nesetkal, že by někde v nákupáku měli WC nějak zaneřáděné a obydlené takovými lidmi.

hon

Ok a proč to má někdo potřebu vůbec řešit? Když budu inkontinentní, bez auta a přepitý/přejezený se vypravím na nákup, no tak budu připraven zaplatit za službu a/nebo půjdu jinam :)

Nepříjemný asi je, že poprvý se buď počůrám, nebo pokakám, protože jsem o tom nevěděl a nemám tu dvacku anebo jsem lakomý ji zaplatiť.

osobně neznám nikoho, kdo by měl problém zaplatit 20 Kč a hodně lidí znám co berou dávky na všechno a ti mají peněz ze všech nejvíc A kupující nejvíc předražený blbosti v nejdražších obchodech, Protože se jim prostě nechce chodit do levnějšího krámu, oni nemusí, oni dostanou od státu přes 40-50 litrů měsíčně

355
hodnocení

ml1: Kdysi v 70 létech minulého stoleti když jsem byl v německu (NSR) tak tam na parkovištích u dálnice byly na WC kasičky kde každý kdo tam šel vhodil nějaké asi drobné mince a to i bez toho aby to dělal kvůli tomu aby se mu otevřely nějaké turnikety které tam samozřejmě nebyly. Jak je to v Německu nyní to nevím. V Česku by se něco takového bez turniketů neosvědčilo a ty kasičky by byly asi vždy prázdné, protože by je téměř všichni ignorovali.
"na nádražích jsem se nesetkal, že by někde v nákupáku měli WC nějak zaneřáděné a obydlené takovými lidmi." Také se s tím nesetkávám. Znovu opakuji, že WC je takové především podle toho jak se o něho jeho provozovatel stará a nějaké placení za vstup to téměř určitě neovlivní.

hon: "hodně lidí znám co berou dávky na všechno a ti mají peněz ze všech nejvíc A kupující nejvíc předražený blbosti v nejdražších obchodech, Protože se jim prostě nechce chodit do levnějšího krámu, oni nemusí, oni dostanou od státu přes 40-50 litrů měsíčně" Tak takový 100% nebo ještě více nesmysl může napsat pouze někdo nemyslící kdo nezná realitu. Ono když pochybí věcných a reálných argumentů tak někteří si vymýšlí různé nesmysly a hlouposti a vůbec si neuvědomují, že se tím pouze zesměšňují.

Nebudete tomu možná věřit, ale podobná opatření (turnikety u veřejných WC) jsou dnes v řadě zemí EU. Výjimkou jsou snad jen obchodní řetězce, ale to u nás taky (i když ne všude).

355
hodnocení

magdon: Jak je to v řadě zemí EU nevím, ale věřit se tomu dá. Nedivil bych se ani kdyby se ukázalo, že je to na základě nějakého idiotského nařízení EU. To, že někde zavedli nějakou opičárnu ještě neznamená, že mnozí ji musi hned také zavést.

okolik

Já také potvrzuji turnikety v řadě zemí. Vyjede z automatu strvzenka, kterou můžete použít nevybavuji si celou nabídku namátkou O2, Cafe, Mc a jiné další .

Nabízejí slevu na jejich produkty. Možná že by i housky byli*smich*.

Euroklíč je pouze pro invalidy a ti mají WC odděleně zdarma.

hodnocení

0x

Je to skutečně kvůli bezdomovcům a feťákům. V Kaufu v pražské Michli už to tak funguje cca 2 roky. Teď je tam relativně čisto, což se před tímhle opatřením nedalo tvrdit ani omylem.

355
hodnocení

Pokud v Kaufu v pražské Michli byl problém s bezdomovci a feťáky tak ať si tu opičárnu zavedou tam když se neumí s ními jinak vypořádat, ale ať to nezavádí i jinam kde ten problém s takovými nebyl a není.

hodnocení

0x
Dobrý den,v zahraničí je toto normální. V Čechách to má i pár jiných obchodů než ten u vás a mají to tak i některé benzinové pumpy. Já spíš mívám problém ten, že potřebuji čůrat až když odcházím z obchodu *smich* Jo a ještě k tomu parkovišti- na severu Čech se vyskytují už parkoviště kde musíte platit, jinak se závora neotevře ke vjezdu. Při placení předložíte lístek oni vám parkovné vrátí. A tak je tu ještě druhá varianta která se vyskytuje, že přijdete k závoře, vezmete si lístek. Při opouštění parkoviště naskenujete kód ze zaplacené účtenky. Vsechny tyto postupy chápu, neboť mnoho lidí využívalo tato parkoviště k parkování mimo potřeby nákupu.
355
hodnocení

Nemuseli bychom se se vším opičít podle zahraniči. Hlavně ne tam kde to nemá příliš velký význam a pouze to obtěžuje lidí. S těmi parkovištěmi to tak trochu chápu i když to trochu zdržuje. Hlavně tam kde je to parkoviště malé a hrozí, že by ho využívali k parkování i někteří co tam neparkují za účelem nákupu a zabírali by tak místo těm co tam přijedou nakoupit. S tím parkovištěm na závoru jsem se setkal u jednoho Lidlu kde to bylo tak, že při vjezdu si bylo třeba vyzvednout lístek aby se zvedla závora. Ten lístek byl na 90 minut parkování zdarma což je pro nákup dostačujíci a při výjezdu je třeba u závory naskenovat kod z toho stejného lístku aby se závora zvedla. Nad 90 minut by to parkování nělo být zpoplatněné, ale za kolik a kde nebo jak se to platí to jsem nezjistil. Žáden nákup takto není vyžadovaný a těch 90 minut tam je možné parkovat zdarma i za jiným účelem než nákup. Problém ale může nastat když ten lístek pro vjezd a výjezd z parkoviště někdo ztratí tak jak se pak dostane s autem ven.

hodnocení

0x

Kaufland Hodonín, bez poplatku.

Kaufland Jaroměř, bez poplatku.

355
hodnocení

Možná je otázkou času kdy i tam tu opičárnu zavedou.

Nebo taky nezavedou...

já Vás budu včas informovat.

Ještě jsem zapomněl, minulý týden Kaufland v Pardubicích taky bez poplatku.

To máte tak s benzinkami, některé zdarma, jiné platit, ale tam to není kvůli bezdomovcům.

355
hodnocení

Ty ani já o tom nerozhodujeme. Do tebou uvedených Kauflandů nechodím a tak mi to je jedno. Ty se můžeš nechat překvapit co z toho bude pravda.

ltz
A např. v Bille nebo v Penny ani WC není. Kaufland si nás prostě rozmazlil. Mohli jsme tam na WC zdarma, zdarma toaletní papír /často ukradený, odmotaný/, zdarma mýdlo, zdarma voda na splachování a mytí rukou a ještě k tomu krásně vyhřáty záchůdek. Také zdarma údržba, úklid, brrr. Asi jim někde došla trpělivost.

/často ukradený, odmotaný/

jak se to dozvíte? To jste někoho viděl(a), nebo se chlubil?

Tuším, že jsem v jednom Penny viděl záchod, v pravém zadním rohu prodejny. Ale město si již nepamatuji.

ltz
To ne, ale uklízečka běhala a nadávala, že už je zase toaletní papír pryč...
355
hodnocení

ltz: Ty asi tuto diskuzi nečteš celou, protože to co se zaplatí za WC v kauflandu se lidém vrací z ceny nákupu a tím je to ve skutečnosti zdarma. Pouze se tím obtěžuje lidi. Asi někomu kdo je za tuto opičárnu odpovědný odešel rozum.

itz,

často ukradený, odmotaný***takže nikoliv, ale jen normálně spotřebovaný...

ltz
Také je to možné. Ale to... je pryč, čímž myslela během chvilky zcizený - tak to doslova rozčileně tlumočila na informacích, kdyz jsme šli okolo.

itz, už mi to je jasné, děkuji za vysvětlení.

ltz
Není zač, pane Milane.

hodnocení

0x

Kaufland Opava bez poplatku.Bez závory.

mnd®
hodnocení

0x

Na nutné potřeby je vhodné mít i euroklíč.Mám ho a už párkrát mi zachránil špinavé spodní prádlo.

ale ten euro klíč použijete i tam kde nejsou WC?

mnd®

Ano Milane. pcfenix.cz/...

mnd, děkuji za poučení, já vím, co je euro klíč, kdo ho má a k čemu slouží.

Jen jsem se dovolil zeptat, k čemu bude, když tam nejsou záchody. Co tím otevře?

Děkuji zdvořile.

mnd®

No a to jsi mohl napsat hned že víš co je euroklíč.Ano a použiji ho i tam kde není wc.On otevírá víc zámků.

okolik

*smich**haha* Zase nějaké skryté tajemství, jsem napnutá ...

Třeba má mnd nějaký zadní zámek, kam pasuje euroklíč. Píše o zachraněném spodním prádle.*uf* Člověk se učí celý život.

Milane, asi nemáte probádáné skryté možnosti euroklíče.*smich2**alene*:-D;)

mnd, já jsem se domníval, že to pochopíte, když se ptám, jak euro klíč otevře WC, když tam WC není. Na to jsem se ptal...

okolik

To je zkrátka na Hvězdnou pěchotu*haha*.

hodnocení

0x

Poslušně hlasím, Kaufland Žďár nad Sázavou, zpoplatněn. Ale nevím kolik, šel jsem jen pro chleba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]