Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyléčit bolavý zub

Od: paja odpovědí: 12 změna:

Dnes mne začala bolet poslední stolička zub.Mám tam amalganovou plombu a bolí to při kousání.Zvýšila se mi trochu asi ze stresu teplota. Když jsem se dotkla zubu prstem, tak to bylo cítit nepříjemně.Je na to nějaká přírodní babská metoda bylinky, aby se to mohlo pomalu vylěčit nebo je nutná návštěva stomatologa?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Babských rad je, ale stejně skončíte u zubaře.

paja
hodnocení

Dokázala jsem si řadu nemocí vyléčit domácím receptem, proč by nešel uzdravit zub, někdy dokonce sám se zahojí a přestane bolet.Zubaře moc v oblibě abych řekla nemám.

pb®
Protože zub se nedá zahojit, ten se jenom opravuje. Zahojit se může dáseň, kost, kůže, sliznice, tam všude probíhá dělení buňek. Zub je převážně anorganického složení, dospělá sklovina je z 96% tvořena minerály. Tedy se nedělí, nerozmnožuje, neuzdravuje. Ještě možná lze demineralizovaná místa, kde by časem vznikl kaz, remineralizovat. Ale kde je sklovina poškozená, nová nenaroste. Tak jako nenaroste omítka na baráku. Lze ji jen opravit.
kovar
@paja stavte se mám tu kleště a za chvíli bude po bolesti

zubar
hodnocení

0x
To nevyléčíte "nějakou babskou radou".
Pokud možno co nejdřív jit k zubaři.
Maximálně brufen nebo paralen..a spát.

hodnocení

0x
Zkuste cucat hrebicek, pokud je je to jen pocit, pomuze, na spatne udelanou plombu ne

break
hodnocení

0x
Před spaním prostříknout WD40 anebo jít k zubaři.

hodnocení

0x

Na Valkašsku lidé kdysi věřili, že je dobré na bolavý zub si několikrát potáhnout z fajfky. *blee* Prý to bolest utlumí. Také jsem slyšela dát si na zub kousek česneku, nebo hřebíček. Jeden samorostlý léčitel léčil bolavé zuby rumem. Musely ho asi hodně bolet a pořád. ;)

Jedině k zubaři. Udělá rentgen, odstraní starou plombu, pod ní se možná zub začal kazit. A dá to do pořádku.

Lepší je jít včas a sednout si k vrtačce, než přijít pozdě a poznat kleště. Jaga.

okolik

Amalgám vám netěsní a evidentně se pod ním zub vesele kazí dál. Žádná domací léčba se nevyrovná návštěvě stomatologa. Výplň se uvolnila, dost možná vykousala a je zcela nutná sanace.

hodnocení

0x
To tam bude větší problém, když máte i teplotu vypadá to na zánět.Budete to muset nějak vydržet než se dostanete k zubaři, bez něho to nepůjde, zuby se opravují, buď že mají kazy, nebo horší , babské rady jsou jen já chvilkovou úlevu.Zatim léky na bolest.

hodnocení

0x

já oplachuju zub šalvějovým odvarem, sem tam to zabere

liska5
hodnocení

0x

Zrentgenovat, nebo se dostat pod amalgám, může jen zubař. Vy můžete akorát nastolit režim, jako při každém zánětu v těle, Najděte si souvislost konkrétního zubu s určitým orgánem. V případě stoliček je to především střevo.To znamená, že je momentálně ve špatné kondici. Když teď vynecháte těžká jídla, levné uzeniny, paštiky, chipsy, taveňáky,sladké tyčinky, zákusky, čili průmyslově zpracované potraviny, omezíte cukr, sůl, bilou mouku a mléko a nastolíte zdravou jednoduchou stravu: zeleninu, cereálie, ryby, ořechy, kroupy, ovoce...+ probiotika /kyselé zelí, bílý přírodní jogurt/, ulehčíte střevu a potažmo zubu. K tomu více pít, vodu, třeba s trochou jablečného octa, taky čaje na trávení...Zdá se to absurdní, ale ty souvislosti fungují. Mám cystu na ledvině a jediný zub, co mne zlobí, je přední řezák, který s ní souvisí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]