Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Disponibilní zůstatek v mínusu

Od: tomasnovotny45 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, uz tady ten jednou přispevek byl, ale nejak jsem to z toho nepochopil.

ted jsem parkrát udelal nákup na intenetu az ted me to strhlo , vs ejsem mel vypocitane, abych nebyl v mínusu, a mám

Disponibilní zůstatek
_ 2 462,94 CZK
Účetní zůstatek
127,08 CZK

Není to divnéé?

doufám ze ten Disponibilní se hned dorovná zpet.

Vse jsem mel vypocitane abych nebyl v mínusu?

co stím? je to normalní?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

koukolik
hodnocení

0x

Toto může nastat v případě, že zaplatíš kartou (nebo vybereš z bankomatu), banka to registruje a upraví o tuto částku disponibilní zůstatek - ve tvém případě až do mínusu. Ale protože zúčtování karet nějaký den trvá, účetní zůstatek se nepohne.

Spočítané jsi to pravděpodobně neměl dobře.

Co je to za banku? Některé mají záložku Nezaúčtované transakce nebo tak nějak, kde můžeš vidět i ty operace kartou.

hahanaj*
hodnocení

0x

Zjednodušeně vysvětleno...existují dva zůstatky, účetní a disponibilní...

Účetní zůstatek je suma peněz, která na účtu máš

. Disponibilní zůstatek bývá i větší - může obsahovat kontokorent.

Z něj ale musíš počítat, že se ti odčítají pravidelné položky které máš na účtě třeba trvalým příkazem. Takže vlastně nyní máš už přečerpáno.

A jelikož ho máš nyní v mínusu - nemáš žádnou hotovost ,kterou můžeš čerpat.

tomasnovotny45
hodnocení

Ano v nezaučtovanách mám jednu _ 2 590,02 CZK

Na zacatku jsem mesic ejsem mel asi 12 000, a pak jsem prubezne nakoupil neco po 2 500 KČ, a proste jsem to mel vypocitane.

Pouzívam Česká Spořitelna

koukolik

Těch 2590 bude platba, která disponibilní částku srazila do mínusu. Pokud nemáš kontokorent, s největší pravděpodobností se neprovede a čeká, až zůstatek na účtu platbu dovolí strhnout. Doporučuji vložit na účet alespoň 2600, aby platba proběhla a účet byl v plusu.

Až budeš mít výpis za celý měsíc, je možné si platby zkontrolovat a kdyby tam opravdu byla chyba, tak reklamovat.

bankovnictví ČS nemám, tak víc neporadím

tomasnovotny45
hodnocení

Jedno je opravdu divné ze uz to neni zapocitane od 22,3. ://

hop®
hodnocení

0x

Platba již proběhla, ale je zatím nezaúčtována, pravděpodobně jsou finance zatím blokovány, podívejte se v menu IB na blokace. Doporučuji vložit hotovost na účet, jinak bude následovat citelné penále za nepovolený debet na účtu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]