Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nejsou u nás v oblibě e-koloběžky u dospělých

Od: elda16 odpovědí: 16 změna:

Jsem student a dojíždím po městě na vlastní e-koloběžce do školy z domova. Je to v době zácpy na silnicích výborný dopravní prostředek jak se dostat na kratší vzdálenost rychle a efektivně do cíle, též je ekologická, a přitom svižná, snadno se nabíjí a její provoz téměř nic nestojí. V doslechu lidí z mého okolí má též dosti odpůrců, kteří ji kritizují, že je to po technické stránce málo dokonalý a nebezpečný dopravní prostředek na kterém je těžké zvládnout rovnováhu a styl řízení bez častého padání na zem.Domníváte se, že opravdu je tak složitá jízda zvládnout jízdu na elektrické koloběžce 250W a vybírat s ní zatáčky jak se mezi lidmi často proslýchá a volají po řidičském průkazu, který by měl zájemce naučit ji v praxi správně používat bez nehod?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Na rozdíl od elektrokola nedává "dospělým" koloběžka moc smysl. Přece jen když ti dojde baterka tak na odrážedle moc dojem neuděláš.Pitomci co na tom třicítkou letí po chodníku mezi lidmi moc potlesku nesklidí a pro řidiče na silnici jsou snadno přehlédnutelní a bez znalosti dopravních předpisů nebezpeční sami sobě i ostatním. Mně osobně by dávala koloběžka smysl v autě v kufru když člověk zaparkuje v parkovacím domě a potřebuje si oběhat pár obchůdků kilometr po okolí nebo na dovolené když si chci z nějaké prdelky kde bydlím zajet do vedlejšího městečka do supermarketu. Na to abych to použil třikrát za rok je to ale zase zbytečně drahá sranda. Nehledě na to, že do letadla na dovolenou by mi to nejspíš kvůli baterkám ani nevzali.

smode2
hodnocení

2x
Jakožto (občas) pracujícího mě nikdo nedonutí při cestě do/z práce stát. Raději se rovnou projdu.
Za druhé, tam kde se něco rozšíří masově, se vždy výhoda ztrácí. Aneb jakmile s tím pár jedinců porazí a zabije na chodníku pár malých dětí (a protože jezdí jako prasata, je to jen otázkou času), vyjde nařízení, aby se pohybovali v okruhu ostatních max. jejich rychlostí. Dodržování zajistí miliony kamer ve městech a následné buzerační pokuty (jako jsou např. teď pro motoristy za nedodržení 30ky i tam kde není živáčka). Pak bude rychlejší o5 pěškobus, mhd nebo auto.

111®
hodnocení

2x

protože mají rozum a nechtějí si rozbít hubu na první díře...

hodnocení

2x

Dnes se pod pojmem elektrokoloběžka rozumí dost široká skupina vozidel, často hodně rozdílných. Bavíme li se o takové té klasické kolobrndě, tak ta skutečně není nic bezpečného. Nejde přitom o ,,složité jízdě a vybírání zatáček´´, ale stačí díra v asfaltu, nebo potřeba nouzově zabrzdit. To už nemluvím o svinstvu na zemi. Jezdím k zákazníkovi, který má tak velikou fabriku, že tam elektrokoloběžky používají mistři a pod jako vnitrozávodní dopravu. Bavili jsme se o tom - všichni bez výjimky se už na tom vymázli - je to tiché, na dílně je hluk, stačí, když Vám někdo skočí do cesty, nebo trochu pilin v zatáčce. Je ale pravda, že úraz v podobě PN na tom byl jen jeden borec přehlédnul vidle ještěrky (naštěstí byly spuštěné ma zemi) a letěl luftem jak hadr.

Násobně bezpečnější jsou ty kolobrndy se sedačkou - nižší těžiště, lepší ovladatelnost, účinnější brzdy. Jenže to už je spíše elektromoped, nebo elektroskůtr - na jízdu fajn, ale odnést se to nedá *smich*

BTW - ten nápad, aby na to byl nutný řidičák, mě nepřijde nijak ujetý. Kolikrát ti cvoci za řídítky jsou nebezpeční nejen sami sobě ale i celému okolí.

hodnocení

2x

Koloběžku mám spojenou s Hurvínkem.*smich* Jako student sedíte pak půl dne, či déle, ve třídě, proto je pro Vás jízda vstoje příjemnou změnou. Navíc mladý a pružný, při nějaké kolizi byste jistě dokázal spadnout lépe, než starší člověk. Který by se i na pouhé koloběžce mohl nepříjemně poranit.

Nedovedu si představit lidi v letech - kuchařku, kominíka, prodavačku, číšníka, uklízečku...a lidé dalších profesí, kteří v práci stojí či chodí, že by toužili jezdit do práce a domů na koloběžce.

Navíc - a to zřejmě dosud nevíte, řada dospělých při cestě z práce musí ještě leccos zřídit. Nedovedu si tedy představit starší paní, jak na koloběžce veze 2 tašky s nákupem, oblek z čistírny a k tomu třeba ještě balíček knih z knihovny. Prostě, dospělý člověk, který navíc fyzicky pracuje, už chce a potřebuje určité pohodlí. Sice třeba v MHD jej taky zcela nemá, ale pořád lepší, než drandit mezi lidmi se svým nákladem na koloběžce.

Koloběžku vidím spíš jako zábavu pro puberťáky a adolescenty, než skutečný dopravní prostředek pro dospělé lidi.

Ovšem, jsem babka zvídavá a kdybyste mi kolobrndu na vyzkoušení půjčil, věřte, že bych neodmítla a svezla se. Proč ne? *smich*Jaga.

hoj

Copak, koště už nebaví?

Proč nejsou u nás v oblibě e-koloběžky u dospělých

Ale baví, baví. *smich* Jenže když se nabízí něco nového, proč to taky nevyzkoušet? Dokud jsem mladá. *smich2**tanec*Jaga.

dylin
hodnocení

1x
Hlavně chlap na tom vypadá jako úplný stopořený chuj... Dobré jako doplněk k čivavě a kelímku Starbucks, ale jako dopravní prostředek je určitě lepší elektrokolo. Nemluvě o mezipolní dopravě, kdy se na tom třeseš jak sobol a kolem tebe jedou auta stovkou.

hodnocení

1x

Kolobezky jsou pro deti a hipstery. Dospeli chlapi po meste jezdi na litru a zenam koupi SUV.

mraf
hodnocení

0x

Ona je pořádná e-koloběžka dražší záležitost - ta komfortnější se sedátkem. Jenom nemůže po chodníku, jenom na cyklostezku nebo silnici. Vybráno: mall.cz/...

Je to o zvyk, ale zemi kde jsou masově rozřené koloběžky zatím neznám.

Ještě lepší je ta s tlustými pneu, ale asi už moc váží...

Ta s tlustými pneu je dle mého názoru na prd.. Máme ji doma..verzi bez odpružení! A stav silnic je u nás žalostný.. díra vedle díry..Je to proto nebezpečné.. Navíc bydlíme u hlavní silnice a ostatní zde jezdí zásadně mnohem rychleji než je dovoleno.. Zkrátka je to dost o hubu.. Navíc tato koloběžka je DOST neskladná

hodnocení

0x

Za mě jsou elektrokoloběžky v oblibě, protože přibývá infantilních jedinců, kteří neumějí a ani nechtějí dospět. Celý svět okolo nás preferuje vše, co v konečném důsledku vypadá trapně. Kdo kdysi měl koloběžku - Hurvínek. Dospělý by byl za blázna. To samé s tepláky - dnes v tom chodí každý jako magor, nesluší to nikomu. Před lety v tom chodily na ulici jen osoby chudé duchem...a mohla bych pokračovat. Nejhorší jsou ty sdílené koloběžky - parazitování na veřejném prostoru je vydáváno za bohulibý počin. A když to hovada švihnou lidem do cesty, to je taky báječná věc.

smode2
Hehe, to je fakt *palec* člověk spíš cestou potká deset koloběžek co se mu všude pletou pod nohy, než jednoho na ní :-D ten co to vymyslel musel přemýšlet dost dlouho a s celou rodinou :)

ltz
hodnocení

0x
Koloběžka v oblibě tak možná pro svobodného studentíka. Pro dospělé starší, už s dětmi, se to už nehodí. Ty si pro rodinu pořizují užitečnější auto.

hodnocení

0x
U nás je to samej kopec a výmol, 250W a malá kolečka nepoužitelné.
Až policie konečně začne dělat to co má to jest pokutování nesprávného parkování tak jednostopích přibližovadel určitě přibude.
elda16
hodnocení

Když bych si dělal předsudky o tom, jak je jízda na e-koloběžce nebezpečná, tak styl jízdy který nyní zvládám plynule by mohl být ovládán ze strany psychiky strachem, který by mne mohl nutkat k zbrklému rozhodnutí panikařit a to si myslím, že k řízení nepatří. Už jsem zvádl náročnější traťe mezi autami, ale strach z jízdy si nechci během jízdy připouštět, protože by mne oslaboval psychiku. Zaměřuji se hlavně na pozornost, bystrost, dopravní značení a předvídání trochu situace. V době, kdy jsem na e-koloběžce od jara do podzimu zvyklý si nic negativního nepřipouštím a řídím podvědomě v klidu.Potom nastane mezipauza přes zimní období a začnu přemýšlet, přestože pojedu normálně jako obvykle co si myslí řidiči aut z jejich pohledu úhlu, když něco takového vidí na silnici.Budou tolerantní a objíždět mne podobně jako kolo, brát to jako jakýkoliv dopravní prostředek nebo se v nich bude vařit vztek ve stylu, nejraději bychom ho přejeli, protože e-koloběžky nesnášíme a brát mne jako úhlavního nepřítele.Nejvíce těchto pochmurných emocí mám v období kdy hodně přemýšlím a nejezdím.Má cenu přemýšlet co si kdo o mne myslí, neublíží mi schválně najížděním na mne zezadu nebo si tohle nepřipouštět?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]