Nejste přihlášen/a.
Přibral jsem na váze a při moji výšce 192cm vážím 148kg,což mne moje lékařka řekla, že už se jedná o trochu nadváhy. Jezdím rád autem a občas zajdu do cukrárny na výborný dortík. Večer mám rád tlačenku nebo ovárek s chlebem a křenem. Pohyb mám pouze v práci kdy musím vyjít pěšky do 1 patra firmy 20 schodů, otevřít bránu pro auto a vyhodit odpadkový koš s papírama. Stále mám pocit, že to nestačí na zhubnutí.Objevil jsem na internetu zázračné tablety, že bez námahy se dá zhubnout a můžu jíst co chci. Co si myslíte o tom?
@novak58 - Co si myslíte o tom?
Že si vůbec nemusíte dělat starosti - při tomhle životním stylu vás brzy klepne a (nad)váha vás přestane zajímat. Jen vám nějak nevěřím...
Myslím si, že držet nějaké diety a sportovat by pomohlo jenom na chvíli než zase ochutnám něco na co mám chuť třeba sádlo se škvarkami na chleba, které mne moc chutná.Jsem z vesnice, kde jsme byli z dětství zvyklí na domací zabíjačky jitrničky,jelitka, prdelačku.Jednou jsem to na 1 měsíc zkusil v nemocnici držet dietní režim a doma jsem opět přibral.Moji rodiče už nežijí. Máma byla obezní dostala náhle trombózu, otec trochu méně,ale měl vysokou cukrovku a pil moc alkoholu. Já k doktoru poslední roky už nechodím a cítím se zdravý kromě toho, že se zadýchávám při chůzi a občas bolí kolena, které ibalgin mastí namažu a je to zase vpořádku. Proč speciální tablety, kde ukazují obrázky před a po těch lidí kteří rychle zhubli by to nemohlo fungovat, když to tak vychvalují a chtějí aby to lidi kupovali jenom po internetu nikoliv v lékarně?
Bez námahy nejde nic, leda se pořádně vykrmit. K tomu jste asi žádnou námahu nepotřeboval, šlo to samo. Pomůže Vám jediné: 1/ změnit jídelníček a to hodně - zelenina, luštěniny, maso jen libové, což v jitrničkách ani tlačence zcela nenajdete Vynechat bílé pečivo, jen tmavý chléb. Na guláš se šesti a dvěmi plzněmi zapomeňte.
2/ pohyb a to důkladný. Pokud se stydíte jít do fitka /nakonec, proč za to platit, že?/, cvičit sám, jezdit na kole, chodit pěšky. Jsem babča nad hrobem se sklánějící a 17 km dám dosud v pohodě. Dříve to bývaly padesátky i víc. Cítím se dobře.
Nevím, jaký vztah máte ke zvířatům. Pokud kladný, pořiďte si psa. Ten bude vyžadovat pohyb, procházky, s pejskem se prima vypohybujete. Ale musíte ho mít rád. Pořídit si psa jenom jako prostředek k hubnutí je neúcta k tomu zvířeti..
Neznám nikoho, kdo by zhubnul, pokud vystrčí zkrmený pupek z auta, vyjde 20 schodů a vynese koš. Podívejte se do minulosti. Lidé dělali na polích, kolem chalupy, měli neustálý pohyb a na sádle nepřibírali. Do kostela či do města na trh se běžně chodilo pěšky. Dneska plno lidí čučí do počítače, voztí si zadnici v autě a dojde si pěšky stěží na WC.
Zázračným práškům na zhubnutí já říkám "Prášky na zblbnutí." Ano, lidé zblbnou, utratí plno peněz a chtějí se během co nejkratší chvíle zbavit toho, co na sebe léta úspěšně přidávali. Účinné prášky neexistují, jen si někdo mastí na hlupácích kapsu.
Pokud to uznáte za vhodné, nechte to plavat. Na světě jste si už užil, vzhledem k uvedenému věku /58/, naší vládě navíc velice leze do rozpočtu výplata důchodů. Jsou vděčni za každého, kdo nás natrvalo opustí co nejdříve po nároku na důchod. Možná i dostanete diplom. Ale jelikož to bude už posmrtně, nebudete z toho mít tu pravou radost. Jaga.
Zkuste si navyknout na pravidelný pohyb - choďtě třeba do posilovny, na delší procházku, nemohl byste auto vyměnit za kolo? Pak si budete moc občas dopřávat jídlo, co máte rád. "Zázračné tablety" jsou podezřelé, kdyby někdo něco takového vymyslel, tak by to bylo na Nobelovu cenu.
Vyměnit auto za kolo to jako myslíte vážně v dnešní době kdy každý jezdí autem?To je ponižující existovat bez auta, když to je národní tradice se vozit všude až na místo.Kolo to už je moc retro a nikdo na něm téměř nejezdí, nemá motor a není tam pohodlná sedačka se opřít.
Jezdit do práce vzdálené třeba 8 km na kole je dobrý způsob, jak zvyšit pohyb někoho, kdo ho má nulový. Samozřejmě to není vhodné pro každého, proto ten otazník. Jestli máte práci 50 km, tak je to blbost. I když z ta Vaší reakce na moji odpověď i odpovědi ostatních to vypadá, jak kdybyste si dělal legraci. Hubnutí podpoříte sportem, který se nerovná pohodlné sedačce. Jinak kola jsou in - pohyb, šetření životního prostřední, šetření jídzného a benzínu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.